Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kalašņikovs: "Vienīgais bosniešu līmeņa spēlētājs mums palika rezervē"

Agris Suveizda

Kalašņikovs: "Vienīgais bosniešu līmeņa spēlētājs mums palika rezervē"
Dmitrijs Kalašņikovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Dmitrijs Kalašņikovs, kurš pagājušajā sezonā vadīja "Liepājas metalurgu", bet šosezon trenē 1.līgas komandu "Varavīksne", sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz Latvijas izlases vakardienas spēli pret Bosniju un Hercegovinu (0:5). Dmitrijs uzskata, ka izlasē ir nepieciešamas jaunas vēsmas un svaigs gaiss - pat, ja rezultāts nemainītos, vismaz būtu jaunas idejas un atgrieztos kādas cerības.

"Nu, grūti pateikt, vai rezultāts bija taisnīgs. Protams, ka ļoti liela nozīme bija agrajam noraidījumam, un Bosnijas futbolisti individuāli ir spēcīgāki nekā Latvijas. Skaidrs, ka desmit vīru sastāvā tās izredzes bija vēl mazākas. Varējām cerēt uz spēli pretuzbrukumos, bet desmit cilvēku sastāvā mums pat nebija tādu iespēju, kas varētu dot kaut kādu lādiņu aizsargāties tālāk. Latvijas izlasei pret spēcīgiem pretiniekiem ir raksturīgi mača beigās spēlēt uz noturēšanu, bet tagad tā bija jau kopš desmitās minūtes," sacīja Dmitrijs Kalašņikovs. "Protams, ka mājās nedrīkst zaudēt ar 0:5 - rezultāts nav glīts. Bet kopumā pēc noraidījuma to jau varēja paredzēt, ka mums būs grūti. Neskatoties uz to, ka pirmajā puslaikā rezultātu noturējām, tas nekā īsti neatšķīrās - ja viņi būtu iesituši ātrāk pirmos vārtus, domāju, ka arī pirmajā puslaikā viss jau varēja beigties."

Vai Fertova noraidījums bija pamatots?
Ja tiesnesis pieņēma lēmumu, tad laikam tas bija pamatots. Sākumā man likās, ka noraidījums nav pamatots, bet pēc tam bija atkārtojums - pārkāpums bija, un tas bija rupjš. Vai tā bija dzeltenā vai sarkanā kartīte, grūti pateikt. Rēķinot, ka spēlējām mājās un bijām tā kā pastarīšu lomā, protams, ka mums gribētos, lai tiesnesis mūs nenoraktu jau desmitajā minūtē. Mums jau tīri psiholoģiski liekas, ka tas nav godīgi, ka tiesnesis tādu lēmumu pieņēmis desmitajā minūtē un uz viņu pusi. Bet nedomāju, ka tiesnesim bija liela vēlme mūs noraidīt. Viņš ir anglis, un Anglijā uz uzvārdiem neviens neskatās. Viņš redzēja tā, kā redzēja. Ieturēja pauzi, redzēja, ka bija nopietns pārkāpums - domāju, ka viņa rīcība bija pārdomāta.

Vai pārsteidza Rudņeva neiziešana laukumā?
Protams, ka tas bija pārsteigums. Jā, viņš nesita vārtus Latvijas izlasē, bet ir tāda ļoti divējāda sajūta. Galvenais treneris pēc spēles teica, ka esam klasi zemāka komanda, bet tajā pašā laikā to vienīgo futbolistu, kurš spēlē tajā pašā līmenī, kādā bosnieši, viņš neliek pretī. Tad sanāk, ka mums ir arī labāki futbolisti, ja rezervē paliek viens no labākajiem Bundeslīgas bombardieriem. Tā varam secināt. Vai arī neprotam Rudņevu izmantot izlasē, jo viņš sita daudzos čempionātos - gan Ungārijā, gan Polijā, gan tagad Vācijā. Tas nozīmē, ka viņš var pielāgoties apstākļiem, treneriem, dažādiem stiliem. Vienīgā vieta, kur viņam nesanāk, ir Latvijas izlase. Tad laikam problēma ir kaut kur mums, nevis varbūt Rudņevam.

Protams, nezinu iekšienē - varbūt viņam kādas problēmas ar veselību. Nezinu to informāciju. Ja viņš tiešām palika rezervē tikai trenera izvēles dēļ, tas ir neliels pazemojums tādā ziņā, ka iznāk Šabala, kurš var iesist divus vai trīs vārtus draudzības spēlē, bet viņš ir jauns futbolists. Tas parāda to, ka treneris īsti nerēķinās ar Rudņevu. Domāju, ka Rudņevam ir jāspēlē, un mums ir jāmeklē visas iespējas, lai viņš arī izlasē parādītu tādu sniegumu, kādu rāda klubos - gan "Lech", gan tagad Hamburgā. Tā ir trenera izvēle, bet tad, manuprāt, trenerim ir arī par to jāatbild. Viņš riskēja, bet risks neattaisnojās.

Ņemot vērā, ka ciklā izredžu vairs nav, vai ir jau jāsāk gatavoties nākamajam un vairāk jāiespēlē jaunie, piemēram, Maksimenko?
Ir jāskatās globāli. Domāju, ka, pirmkārt, ne jau treneris ir pie visa vainīgs. Tā ir globāla tēma, globāla situācija. Mums tomēr atnāca jauna paaudze, kas nerāda to sniegumu. Negribu teikt, ka tie futbolisti individuāli ir sliktāki - viņiem viss vēl ir priekšā, bet pagaidām neattaisno cerības. Jo īpaši, skatoties uz tā fona un paaudzes, kas aizgāja prom - Koliņko, Astafjevs, Pahars tomēr bija izcili futbolisti un bija izauguši, var teikt, citā valstī, sistēmā. Tas ir no klubiem atkarīgs - treneris nevar pa divām trijām dienām sagatavot futbolistus. Agrāk viņam bija tāda iespēja, kad trenēja "Skonto" - kodols trenējās pie viņa, un izlasē varēja parādīt, ko ir uztrenējis. Tagad viņš vāc no daudziem klubiem.

Bet gribētu teikt, ka, neskatoties uz to, skaidrs, ka situācija ir nonākusi līdz tam, ka jābūt kaut kādam svaigam gaisam - lai vismaz cilvēki uz kaut ko cer. Dzīve mainās, laiks paiet. Kopš "Euro 2004" jau būs pagājuši desmit gadi - tas bija izcili, bet tas bija tik sen. Pret Turciju bija 3:3 un visiem viss bija labi, tagad 0:5 - bet īstenībā spēles ziņā jau nekas nemainījās. Bijām 11 spēlētāju sastāvā, tā bija draudzības spēle, bet Bosnija ir ļoti koncentrējusies uz mērķi pirmoreiz iekļūt finālturnīrā. Bijām desmit, spēlējām mājās, un tāpēc tas mums ir sāpīgi. Bet no tā jau problēmas nemainās. Bet varbūt, ja kaut ko mainām, mums ir kaut kāda ideja - ienāk jauns cilvēks, un mēs no viņa kaut ko gaidām.

Vai Starkovam ir jāpaliek amatā?:
Vispirms mums ir jāzina, kurš nāks viņa vietā. Nedrīkst atlaist ne futbolistu, ne darbinieku, ja nezini, kurš nāks viņa vietā un vai būs, kurš strādās viņa vietā. Ja varam uzreiz nosaukt rindu ar vismaz diviem vai trijiem, kuri varētu nākt, tad tā ir viena lieta. Bet, ja nav kvalificēta trenera vai nevaram tādu atļauties, tā ir cita lieta. Es jau nezinu, kādas ir iespējas. Šeit nav lielas izvēles, bet domāju, ka kāds varētu mēģināt. Pie tam šinī situācijā, kad mums nav, ko zaudēt, un esam tik zemu, ka nedomāju, ka varētu būt sliktāk. Domāju, ka tas visiem nāktu labumā. Arī Mourinju var atlaist, un tas nāk par labu arī trenerim. Protams, ka par rezultātu atbild treneris un tas nav adekvāti, ja visu laiku teiksim, ka jāpagaida vai vēl kaut ko. Komanda zaudēja 0:5, un tas teiciens nekad nemainās - uzvar komanda, zaudē treneris. Te nevajag neko izdomāt.

1 2 52 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-06-08 17:30, pirms 11 gadiem
"uzvar komanda, zaudē treneris. Te nevajag neko izdomāt" ..... varbūt ka krieviski ir otradak un tapēc starkovs nesaprot sež???

 +18 [+] [-]

, 2013-06-08 17:34, pirms 11 gadiem
Priekš kam Bundeslīgas futbolistu, ja ir izlases fārmklubs. Skontietis Šabala laukumā turpmāk nāks katrā spēlē.

 +14 [+] [-]

, 2013-06-08 17:36, pirms 11 gadiem
Artjoms nebūtu glābējs šajā spēlē. Bosnieši bija pārāk labi, tomēr priecē, ka puikas par zaudējumu īpaši neskuma un labi izbaudīja piektdienas vakaru.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd....
';

 +13 [+] [-]

, 2013-06-08 17:39, pirms 11 gadiem
Kira sen jau te būtu ievedis kārtību.

 +21 [+] [-]

, 2013-06-08 17:41, pirms 11 gadiem
Loti sakarigas atbildes no trenera,bez lieka politkoretkuma un atklati.. Var piekrist daudzam tezem.. Ps.federacijai tiesam vajadzetu sakt domat vai nevajag Starkovam teikt paldies..un pameginat,kadas jaunas vesmas..savadak mes pat uz vietas nestavam,bet grimstam

 +14 [+] [-]

, 2013-06-08 17:43, pirms 11 gadiem
Ne jau tikai Bundesliga..Rudnevs tak bija rezultativs ari gan ungarija,gan Polija..

  +9 [+] [-]

, 2013-06-08 17:45, pirms 11 gadiem
Viens no retajiem, kas runaa to ko domaa.

 +12 [+] [-]

, 2013-06-08 17:47, pirms 11 gadiem
treneris ir jāmaina jebkurā gadījumā, stagnācija nevienā gadījumā nav laba lieta. kas stāv uz vietas, iet atpakaļ.
Slēpts komentārs: Jack Daniel`s

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 18:14, pirms 11 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Viņiem tagad ir jāsēž istabā un jāčīkst par neveiksmi?
Vai tad es to rakstīju? Gluži otrādi, man prieks, ka komandā nevalda negatīvisms. Ja spēlētāji ir labā noskaņojumā, tad rezultāti pret Lietuvu neizpaliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 18:22, pirms 11 gadiem
KALAŠŅIKOVS par RUDŅEVA NEIEKĻAUŠanu sastāvā nevar muti vērt vaļā jo LIEPĀJĀ piemēram viņš spēlējot ar VENTSPILI tureja uz soliņa AFANASJEVU un LIEJUGU.Tas izskatījās pēc terora akta!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-06-08 18:45, pirms 11 gadiem
Būtībā Rudņevs var spēlēt kā pussargs arī, jo tā pat ir klases 3 augstāks par skonteļiem! Tāpēc nevaru saprast kāpēc neizmato kā citādi noderīgi labāko spēlētāju!

     [+] [-]

, 2013-06-08 18:50, pirms 11 gadiem
barakuda21 rakstīja: KALAŠŅIKOVS par RUDŅEVA NEIEKĻAUŠanu sastāvā nevar muti vērt vaļā jo LIEPĀJĀ piemēram viņš spēlējot ar VENTSPILI tureja uz soliņa AFANASJEVU un LIEJUGU.Tas izskatījās pēc terora akta!!!

  +8 [+] [-]

, 2013-06-08 19:01, pirms 11 gadiem
Starkovs bija jau pirms 2viem gadiem jaatlaizh, un veel peec shitaadiem cirkiem nekas nenotiek... es nez, ko tas losis Indriksons piiradzinus eed jurmalas pludmalee veselu gadu???? Buutu man teikshana, par to balaganu un neorganizeetiibu stadionaa, kas bija pret Bosnieshiem, ar kaaju pa dirsu Mezheckim, Indriksonam un visiem paareejiem lunjiem... Kauns, kauns, kauns shitaa futbolu nolaist liidz klinkim...
Slēpts komentārs: guntarsr

  +2 [+] [-]

, 2013-06-08 19:16, pirms 11 gadiem
karlosm rakstīja: Būtībā Rudņevs var spēlēt kā pussargs arī, jo tā pat ir klases 3 augstāks par skonteļiem! Tāpēc nevaru saprast kāpēc neizmato kā citādi noderīgi labāko spēlētāju!
Kā pussargs ar pamatīgu problēmu piespēļu uzņemšanā???
Tu nejauc ar Van den Vārtu, kas var spēlēt visur!

 +10 [+] [-]

, 2013-06-08 19:32, pirms 11 gadiem
guntarsr rakstīja: Piektdien futbola izlase bija tāda pat līmenī kā sportacentra komentētāji. Vienīgā starpība, izlase var nospēlēt arī labāk.
Indrikson beidz pieganiit sportacentru, ej labaak meklee jaunu treneri, tauta smejaas par tevi... Jaunlutrinju pagasta futbola tiiima spelejoshais treneris Vasja, PAT shtiimii novadiitu labaak Lv izlasi par Starkovu...

     [+] [-]

, 2013-06-08 19:38, pirms 11 gadiem
kātad
karlosm rakstīja: Būtībā Rudņevs var spēlēt kā pussargs arī, jo tā pat ir klases 3 augstāks par skonteļiem! Tāpēc nevaru saprast kāpēc neizmato kā citādi noderīgi labāko spēlētāju!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-08 19:47, pirms 11 gadiem
karlosm rakstīja: Būtībā Rudņevs var spēlēt kā pussargs arī, jo tā pat ir klases 3 augstāks par skonteļiem! Tāpēc nevaru saprast kāpēc neizmato kā citādi noderīgi labāko spēlētāju!
Kā Wingers neder... paskaties uz precīzo centrējumu un piespēļu procentu. Tieši piespēļu procenta dēļ neder arī par uzbrūkošo centru.
Nav aizsardzībā spēlētājs, tāpēc... ne tur centra pussargs, ne balsta pussargs

Tādēļ... paskaidro man... kā ELLĒ RATĀ lai smailes uzbrucēju... pilnīgu "viena sitiena slepkavu", iemāna par pussargu... VIENALGA KĀDĀ KOMANDĀ. (pret sieviešu izlasi jau uzbrukumā arī Vaņinu varētu likt... no tādas tēmas tev šoreiz iznāca)

  -4 [+] [-]

, 2013-06-08 19:48, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Kā pussargs ar pamatīgu problēmu piespēļu uzņemšanā???
Tu nejauc ar Van den Vārtu, kas var spēlēt visur!
tavā domāšanā ir problēmas bet ne Rudņevā?
Slēpts komentārs: J.L.

  +7 [+] [-]

, 2013-06-08 20:23, pirms 11 gadiem
J.L. rakstīja: Tieši 1. līgas treneris ir īstais, kura viedoklis ir ļoti svarīgs izlases kontekstā.
redz, kalašņikovs nedrīkst teikt, ko domā par izlasi, bet visādi sc.com komentāru eksperti gan?

  +5 [+] [-]

, 2013-06-08 20:26, pirms 11 gadiem
J.L. rakstīja: Tieši 1. līgas treneris ir īstais, kura viedoklis ir ļoti svarīgs izlases kontekstā.
Pagājušās sezonas jaunākais virslīgas treneris, ar ļoti daudzām labām un inovatīvām idejām!

     [+] [-]

, 2013-06-08 20:27, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: tavā domāšanā ir problēmas bet ne Rudņevā?
Es jau tev sen teicu iet ārstēties!
Gan pats Rudņevs, gan Vācijas apskatnieki par to min, tā kā...nu domā pats, ja ir ar ko domāt!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 20:29, pirms 11 gadiem
Bārta rakstīja: Pagājušās sezonas jaunākais virslīgas treneris, ar ļoti daudzām labām un inovatīvām idejām!
Padomājam...virslīga...un izlase, tad..... atkal izlase un virslīga!
Tagad gan sāk likties, ka atšķīrības nav!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 21:09, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Es jau tev sen teicu iet ārstēties!
Gan pats Rudņevs, gan Vācijas apskatnieki par to min, tā kā...nu domā pats, ja ir ar ko domāt!
tu mani maz pazīsti?Tā kā manu veselību izdzimeni lieci mierā!
Rudņevs arī Polijā iesāka rezultatīvi bet pēc tam noplaka(sezonas otrajā pusē)!Nekas čalis liks vēl par sevi runāt!Pirmā sezona bundeslīgā bija ar lielu + zīmi,man pie pakalas kaut kādi vakarējie apskatnieki!Malacis calis!Lai veicas!(To par Rudņevu)Bet tu eji paklanies guņas priekšā!Moška kādu olu liķieri šis ielies!Bet kā man terica guņa skops kā velllls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-08 21:58, pirms 11 gadiem
Pārsteidzoši prātīgi runā šis puisis. Priecē, ka futbolā kāds prot prātīgi domāt! Laba intervija!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-08 22:02, pirms 11 gadiem
Tik daudz lohu te, ka neiespējami kaut ko iestāstīt! Kalašņikova viedoklis glābs Latvijas futbolu

  +2 [+] [-]

, 2013-06-08 22:03, pirms 11 gadiem
Visiem skaidrs ka Starkovam jāiet prom,tad nesaprotu kāpēc velk garumā to procesu,jo ātrāk sāks jo labāk.
Kopš 2004gada komanda ir gājusi tikai uz leju.
1 2 52 komentāri