Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indriksons sola atpirkt "Skonto" stadionu

Agris Suveizda

Indriksons sola atpirkt "Skonto" stadionu
"Skonto" stadions
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons intervijā "Dienas Biznesam" solījis, ka pats atpirks "Skonto" stadionu. Iepriekšējā piektdienā bija paredzēts izsolīt Latvijas futbola galveno arēnu, tomēr neviens interesents nepieteicās izsolei un tā tika atcelta.

"Skaidrs, ka Skonto stadions tiks pārdots, un es pats vien to atpirkšu," sarunā ar "Dienas Biznesu" sacīja Guntis Indriksons. "Uzskatu, ka man tas ir jādara, ņemot vērā, ka savulaik esmu šo projektu radījis, attīstījis, ieguldījis tajā līdzekļus, ņemot lielus kredītus."

"Vienkārši pašreiz vēl nav īstais laiks to darīt," Indriksons turpināja, paužot, ka tas varētu notikt pēc apmēram sešiem astoņiem mēnešiem. Tāpat Indriksons atzina, ka izsoles noteiktā sākumcena 12.5 miljonu eiro apmērā nav adekvāta: "Manuprāt, tā ir noteikta pārāk augsta. Turklāt tik lielu summu es nemaz neesmu bankai parādā." Pēc Indriksona domām piemērota summa par šo darījumu būtu no astoņiem līdz desmit miljoniem eiro.

Jau vēstījām, ka 25.oktobrī paredzētā izsole tika atcelta. Lai arī sākotnēji par izsoli esot bijusi aktīva interese, beigās tai nepieteicās neviens investors. Lai to izdarītu, potenciālajiem pircējiem bija nepieciešams reģistrēties izsolei, pārskaitot tās rīkotāja SIA "NIF Projekts 5" norēķinu kontā nodrošinājuma naudu jeb 10% no nekustamā īpašuma noteiktās vērtības. "Skonto" stadiona gadījumā tie bija 1.25 miljoni eiro.

"Skonto" stadionu, kas ir mājvieta gan Latvijas izlasei, gan futbola klubam "Skonto", jau divus gadus parādsaistību dēļ ir pārņēmis lielākais nodrošinātais kreditors AS "Reverta". Pārdodamo īpašumu veido zemes gabals, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava 34 906 kvadrātmetru platībā, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā.

Savulaik "Parex bankas" kreditētais projekts paredzēja "Skonto" stadiona iegādi un attīstību. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - "Reverta", kuras uzdevums ir atgūt "Parex bankas" kādreiz izsniegtos kredītus un atmaksāt tos valstij. Lai atbalstītu sporta profesionāļus un entuziastus Latvijā, vienlaikus ar stadiona pārņemšanu "Reverta" noslēdza vienošanos par stadiona izmantošanu futbola spēlēm līdz 2013. gadam.

Izmantotie resursi:
db.lv

Slēpts komentārs: Raicha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-28 09:55, pirms 10 gadiem
Kārtējais Indriksona plāns, nopirkt Skonto Stadionu lētāk nekā par to bija jaatmaksā.
Man personīgi liekas, ka visi šie"interesenti" bija sarunājuši nepiedalīties pirmajā izlozē, lai Reverta pazeminātu izsoles cenu, bet nu laikam jau tā nenotiks...

  +9 [+] [-]

, 2013-10-28 09:56, pirms 10 gadiem
analizēsim tirgus informāciju!
Pēdējā gada laikā tieši blakus, Antonijas 17 pārdota zeme nepilns ha par 261 Ls/m2, ir arī citi pārdevumi lielās platībās Rīgas centrā pat par 500 Ls/m2 un vairāk. Faktiski labākas vietas daudzstāvu ēku biznesam Rīgā nav, tā ka vismaz 260 Ls/m2, ievērtējot to, ka platība ir 4,6 ha (bet lielās platībās lielākas iespējas lielam biznesam), ir minimālā maksa, respektīvi 11.942.580 Ls vai ~17.000.000 EUR.
Vienkārši Indriksons ar saviem čekistu un čečenu sakariem ir nodrošinājies, ka citi tur nelīdīs. Un dabūs par pusvelti, lai turpinātu savas spēlītes. Stadions tur vienalga nepaliks vairāk par gadu/diviem.

  -4 [+] [-]

, 2013-10-28 10:26, pirms 10 gadiem
Shenker rakstīja: Kārtējais Indriksona plāns, nopirkt Skonto Stadionu lētāk nekā par to bija jaatmaksā.
Man personīgi liekas, ka visi šie"interesenti" bija sarunājuši nepiedalīties pirmajā izlozē, lai Reverta pazeminātu izsoles cenu, bet nu laikam jau tā nenotiks...
Un? Kas tur slikts? Domā izsolēs mūsdienās kāds maksā summu kas būtu jāmaksā? Dzīvokļus izsolēs pārdod par sviestmaizi un Indirksonam tagd būtu jāmaksā lielā summa, tikai tāpēc, ka kādam tā gribas?

Brīvasi tirgus! Viss maksā tik, cik kāds par to ir gatavs maksāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-28 11:08, pirms 10 gadiem
Reverta", kuras uzdevums ir atgūt "Parex bankas" kādreiz izsniegtos kredītus un atmaksāt tos valstij.

Es domāju, ka stadions būtu labāk nekā tie ~8 milj. Ja Indriksonam izdosies nopirkt stadionu, tad būs dziesma, ka viņš neatbilst prasībām un jājauc nost.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-10-28 11:19, pirms 10 gadiem
Un cirks var turpināties!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-28 12:12, pirms 10 gadiem
Viena vienīga shēmošana - kā tad nopirks? Protams, ka uz kredīta. Tāda nesmuka kredīta pārfinansēšana, pēc gadiem atkal tas pats būs gan jau, ka kredītiestādes prasīs maksātnespēju vai ko tamlīdzīgi darīs.

  +4 [+] [-]

, 2013-10-28 12:16, pirms 10 gadiem
Protams, protams, ka nopirks. Guntikam nav naudas, lai samaksātu Ķeizermeža elektrības parādus (bet ir blats Latvenergo, lai neslēdz nost), bet 10 ļimoni priekš stadiona ir.
Bēdīgs skats uz Latvijas futbola nākotni ar tādu prezidentu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-28 12:34, pirms 10 gadiem
Kuru uztrauc tas lauku stadions? Kad mums Latvijā beidzot būs kaut viens stadions par kuru nav kauns???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-28 13:38, pirms 10 gadiem
Solīts makā nekrīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-28 14:52, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: jeega no laba stadiona,ja uz speelem nenak cilveki,ja pat uz izlases speelem nevar dabut pilnu skonto stadionu
Nu ja stadions būtu normālā līmenī, tad varētu arī savākt pilnu. Nav normāli, ka pēc kvasa ir jāgaida 30 min, un čurāt sausajās toletēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja