Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Babičevs un Stepanovs par jaunajiem izaicinājumiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Babičevs un Stepanovs par jaunajiem izaicinājumiem
Vladimirs Babičevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas jaunatnes izlašu jaunieceltie galvenie treneri Igors Stepanovs un Vladimirs Babičevs snieguši pirmās intervijas pēc iecelšanas atbildīgajos amatos.

Vladimirs Babičevs Latvijas izlases rindās kopumā aizvadīja 51 spēli, bet "Skonto" sastāvā guva vienus no diviem rīdzinieku vārtiem Čempionu līgas izbraukuma spēlē pret "Barcelona". Pēdējos gados strādāja par futbola kluba "Jūrmala-VV" galveno treneri, bet finansiālo problēmu un kopējā bardaka dēļ 2011. gada otrajā pusē pameta komandu. Tieši Babičevs kļuvis par Latvijas U19 izlases galveno treneri:

"Esmu ļoti priecīgs pieņemt šo piedāvājumu. Tas noteikti būs jauns izaicinājums manā trenera karjerā. Mani sagaida interesants darbs, no kura ceru sagaidīt pozitīvus darba augļus. Ceru, ka šajā amatā personīgi attīstīšos kā treneris, kā arī nesīšu labumu visam Latvijas futbolam.

Ja runājam par atšķirībām starp darbu izlasē un darbu klubā, tad skaidrs, ka klubā treneris ikdienā ar spēlētājiem darbojas pastāvīgi, klubā ir izvirzīti uzdevumi konkrētajā turnīrā vai konkrētajā laika posmā. Savukārt darbs izlasē būs saistīts ar mūsu jaunajiem futbolistiem, kuriem nākotnē jākļūst par Latvijas futbola valstsvienības spēlētājiem. Jauniešu izlasē galvenais rezultāts ir jauno spēlētāju attīstība, viņu izaugsme un progress. Mūsu jaunajiem spēlētājiem ir jāstrādā, lai izaugtu līdz labam Eiropas līmenim.

Par U-19 izlases mērķiem šajā gadā – šobrīd primārais uzdevums ir iepazīties ar komandu, izveidot valstsvienības kandidātu loku, izvērtēt iepriekšējos rezultātus. Ilgtermiņā uzdevums ir gatavot komandu pēc iespējas veiksmīgākam startam rudenī paredzētajā UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Portugālē, kurā noteikti būs izvirzīti arī konkrēti uzdevumi komandai katrā spēlē."

Izlases kandidāti kopā sapulcēsies laikā no 5. līdz 8. aprīlim. Par Latvijas U17 izlases galveno treneri iecelts Babičeva asistents "Jūrmalā-VV" Igors Stepanovs. Stepanovs Latvijas izlases rindās aizvadījis 100 mačus, kā arī ir vienīgais latvietis, kurš triumfējis Anglijas Premjerlīgā. To viņš paveica Londonas "Arsenal" rindās.

"Pirmkārt, man šis ir jauns izaicinājums un pirmais solis karjerā, jo līdz vēl šim neesmu strādājis galvenā trenera amatā. Darbs ar jaunajiem futbolistiem ir ļoti atbildīgs, jo tas būs darbs ar attiecīgā vecuma Latvijas perspektīvāko spēlētāju paaudzi, talantīgiem puišiem, kuri nākotnē kļūs par Latvijas izlases futbolistiem. Lieliski apzinos, ka šis ir atbildīgs amats, tādejādi ceru to veikt pēc iespējas labāk.

Protams, ar šo komandu gribētos sasniegt pozitīvu rezultātu un tas attiecas, pirmkārt, uz spēlētāju progresu. Futbolistiem jau šajā vecumā jāmācās sasniegt maksimālu rezultātu, tapēc darba gaitā strādāsim ar puišiem arī pie psiholoģiskās sagatavotības. Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase ir pirmā starp visām jauniešu izlasēm, kas startē oficiālās starptautiskajās sacensībās, tostarp UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kur tiks izvirzīts konkrēts uzdevums - sasniegt maksimālu rezultātu, uz kuru mēs esam spējīgi,” savu iecelšanu jaunajā amatā komentēja pats Stepanovs.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 10:27, pirms 12 gadiem
Balso par Skonto FC visu laiku vērtīgāko spēlētāju-
Izvēlies visu laiku vērtīgāko Skonto FC...

Abi šie ir kandidātos

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 11:49, pirms 12 gadiem
Buda rakstīja: Balso par Skonto FC visu laiku vērtīgāko spēlētāju-
Izvēlies visu laiku vērtīgāko Skonto FC...

Abi šie ir kandidātos
te nav, ko balsot, jo līdz šim vērtīgākais Skontas spēlētājs ir Laizāns, kuru nopirka pa kkādiem 4 ļimakiem CSKA.
Par labāko spēlētāju gan varētu padiskutēt!

  -2 [+] [-]

, 2012-03-07 12:03, pirms 12 gadiem
puslaiks rakstīja: te nav, ko balsot, jo līdz šim vērtīgākais Skontas spēlētājs ir Laizāns, kuru nopirka pa kkādiem 4 ļimakiem CSKA.
Par labāko spēlētāju gan varētu padiskutēt!
ja būtu mazliet apķērīgāks, tad saprastu, ka tas nav domāts naudas izteiksmē.
Vērtīgs ne vienmēr nozīmē daudz naudas vērts.
cilvēkiem ir dažādas vērtības skalas.

Tev tak savi radinieki arī ir dārgi un vērtīgi, kgan viņus neviens nepirks par 4 milj

  -3 [+] [-]

, 2012-03-07 12:40, pirms 12 gadiem
Vertiigaakais speletajs skonto ir Indriksons

  -2 [+] [-]

, 2012-03-07 12:55, pirms 12 gadiem
Buda rakstīja: ja būtu mazliet apķērīgāks, tad saprastu, ka tas nav domāts naudas izteiksmē.
Vērtīgs ne vienmēr nozīmē daudz naudas vērts.
cilvēkiem ir dažādas vērtības skalas.

Tev tak savi radinieki arī ir dārgi un vērtīgi, kgan viņus neviens nepirks par 4 milj
futbolistu vērtību visbiežāk nosaka naudas izteiksmē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-07 14:24, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: tas var notikt tikai Padumjā Latvijā
Pirmkārt, man šis ir jauns izaicinājums un pirmais solis karjerā, jo līdz vēl šim neesmu strādājis galvenā trenera amatā
+3 par to ka pirmais koments pa tēmu!
jo citādi jau sāk nelabi mesties no viena skonTEĻA spamošanas!

 +14 [+] [-]

, 2012-03-07 17:23, pirms 12 gadiem
Vai viņi latviski šito visu pateica ???

  +4 [+] [-]

, 2012-03-07 20:11, pirms 12 gadiem
Par Babičeva spējām nešaubos. Pietiekami pieredzējis treneris. Bet nu, par pērno gadu runājot, vienkārši nebija iespējams gūt labus rezultātus ar brūkošo Jūrmalu-VV, tāpēc tik necila vieta arī tabulā. Lai veicas viņam, domāju, ka diezgan labs variants.

Bet Stepanovs... Nav šaubu, ka viņš ir pieredzējis (iespējams pat vispieredzējušākais), bet spēlētājs, ne treneris. Tās tomēr ir divas dažādas frontes. Zemļinska piemērs U-21 izlasē jau nebija nekas pozitīvs. Tagad tiek mēģināts vēlreiz, tikai ar jaunākiem puišiem.

Bet nu, lai jau veicas. Galu galā vietējiem treneriem arī kaut kur darbs jārod.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja