Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Latvijas U21 futbola izlase pārbaudes mačā zaudē Azerbaidžānai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas U21 futbola izlase pārbaudes mačā zaudē Azerbaidžānai
Jānis Beks. Foto: LFF

LETA. Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase piektdien Baku pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās vienaudžiem no Azerbaidžānas.

Spēlē, kurā vārtus gūšanas iespējas veidoja abas komandas, Latvijas izlase iedzinējos nonāca 32. minūtē - pēc kļūdas saspēlē Jāni Beku ar sitienu vārtu tālajā stūrī pārspēja Džamals Džafarovs. Neliels teritoriālais pārsvars spēlē piederēja laukuma saimniekiem, tomēr Latvijas izlase allaž centās būt asa savos pretuzbrukumos.

Otrajā puslaikā spiediens uz Azerbaidžānas izlases vārtiem pieauga, un 20 minūtes pirms mača beigām mājiniekus pēc Lūkasa Vapnes tālsitiena glāba vārtu stabs, bet nedaudz vēlāk savu debiju U-21 valstsvienībā piedzīvoja Dāvis Mārcis Valmiers. Bīstami vārtus vēlāk apdraudēja Mārcis Peilāns, bet mača izskaņas centieni atspēlēties rezultātu nedeva.

No spēlētājiem, kuri tika uzaicināti uz treniņnometni, komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Bruno Melnis un Danila Patijčuks. Salīdzinājumā ar oktobra uzvaru pret Turciju izlases sākumsastāvā tika veikta viena izmaiņa - laukumā atkal devās pussargs Oskars Vientiess, kurš iepriekš oktobrī pirmoreiz bija iekļauts Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātu lokā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu šoreiz sarakstā nebija Artjoma Puzirevska, Kristiāna Kaušeļa, Jevgenija Miņina, Andra Deklava un Ņikitas Parfjonova. Savu pirmo izsaukumu uz Latvijas U-21 izlasi saņēma vārtsargs Raivo Stūriņš.

Latvijas U-21 izlase 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadījusi pirmo apli un piecās spēlēs iekrājusi septiņus punktus, kas apakšgrupā dod trešo vietu. Nākamie kvalifikācijas mači paredzēti martā.

Katras no deviņām grupām uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Beks ("Metta"), Sergejs Vilkovs (RFS), Raivo Stūriņš ("Jelgava");
Aizsargi: Jegors Novikovs ("Auda"), Aleksejs Kudeļkins ("Daugavpils"),Ralfs Maslovs, Dāvis Mārcis Valmiers (abi - "Jelgava"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Niks Sliede ("Valmiera"), Oļģerds Raščevskis (Salaspils "Super Nova");
Pussargi: oberts Meļķis, Danila Patijčuks (abi - "Liepāja"), Mārcis Peilāns ("Jelgava"), Deniss Meļņiks ("Riga"), Kaspars Anmanis ("Tukums 2000"/"Telms"), Oskars Vientiess, Kristofers Rēķis, Lūkass Vapne, Bruno Melnis (visi - "Metta");
Uzbrucēji: Valerijs Lizunovs ("Daugavpils"), Arturs Krancmanis ("Tukums 2000"/"Telms").

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-11-22 09:23, pirms 5 mēnešiem
Šis mačs tikai pierāda to, ka futbola tiesneši ir debīli un kr......ni. Viņi neprot maču tiesāt vispār. Šā mača tiesneši bija kr........ni pilnā apmērā, jo viņi vairākus Azerbaidžānas autus noteikumu pārkāpumus un vairākas aizmugures tostarp arī Azerbaidžānas vārtu guvumā šitie kr........ni ne tiesneši ignorēja aizmuguri, bet mūsu futbolistiem to visu svipla. Šitos korumpētos tiesnešus vajag atlaist no darba un iesādināt cietumā aiz restēm, par šitik negodīgi tiesātu maču. Es ceru ka nākošajā sezonā futbola tiesnešu vietā būs roboti kas piemēros visus noteikumus tiesnešu vietā.