Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijā pārtraukta visu sporta sacensību, ieskaitot A Sēriju, norise

Rolands Eliņš

Itālijā pārtraukta visu sporta sacensību, ieskaitot A Sēriju, norise
Džiovanni Malago. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte ārkārtas uzrunā paziņoja par jaunajiem pieņemtajiem lēmumiem, kas paredzēti cīņai ar koronavīrusa izplatību. Visā Itālijā tiek noteikti pamatīgi ceļošanas ierobežojumi, pieņemti daudz stingrāki mēri par pulcēšanos publiskās vietās, kā arī pārtraukta visu sporta sacensību norise, pieņemot Itālijas Olimpiskās komitejas (CONI) rekomendāciju. Pagaidām vēl nav skaidrības, cik ļoti tas ietekmēs Itālijas lielo klubu dalību Eirokausos.

Šovakar CONI rīkoja konferenci ar vietējo sporta federāciju vadītājiem un varas iestāžu pārstāvjiem. Pēc sapulces CONI prezidents Džiovanni Malago apliecināja, ka nav mainījis savu nostāju un iestājas par visu profesionālā sporta pasākumu atcelšanu laikā, kad Itālijā novērojama liela koronavīrusa izplatība.

CONI paziņojusi, ka oficiāli aizliedz sporta spēļu un pasākumu rīkošanu visā Itālijā līdz 3. aprīlim, proti, uz gandrīz četrām nedēļām. CONI iesniegs attiecīgu likumprojektu Itālijas valdībā, kura to apstiprinās kā spēkā esošu. Paredzētās izmaiņas nozīmēs arī vietējā futbola čempionāta pārtraukšanu – iepriekš Itālijas valdība lēma, ka A Sērijas spēles drīkst aizvadīt, taču tikai pie tukšām tribīnēm.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte pēc tam šovakar ārkārtas preses konferencē paziņoja, ka parakstīs jauno likumu, kas ļoti būtiski ierobežos publisko pasākumu norisi un uz laiku atcels visu sporta sacensību norisi Itālijā. Konte to pamato ar straujo koronavīrusa izplatību – kopumā valstī konstatēti jau gandrīz astoņi tūkstoši saslimšanas gadījumu, un no slimības izraisītajām komplikācijām miruši 463 cilvēki.

„Mums nav laika vilcināties,” sacīja Konte. „Skaitļi mums saka, ka epidēmija strauji attīstās. Mūsu ieradumiem ir jāmainās, mums ir jābūt gataviem kaut ko ziedot visas Itālijas kopīga labuma dēļ. Es parakstīšanu jauno likumu, kuru var raksturot ar vārdiem „es palikšu mājās”. Itālijā vairs nav karsto karantīnas zonu, ir vienkārši Itālija, kura visa jāpasargā.”

„Mums jāizvairās no ceļošanas apkārt, ja vien tas nav patiešām nepieciešams,” savā uzrunā turpināja Konte. „Mēs aizliedzam lielus publiskos pasākumus. Mēs arī esam nolēmuši par daudz stingrāku rīcību attiecībā uz sporta pasākumiem. A Sērija un citas sporta sacensības ir pārtrauktas. Visiem līdzjutējiem ar to ir jāsamierinās.”

CONI neilgi pēc sava paziņojuma veikšanas gan veica precizējumu, norādot, ka var šādus aizliegumus uzlikt tikai vietējām federācijām, savukārt starptautiskie sporta pasākumi ir ārpus tās jurisprudences, attiecīgi Itālijas klubu dalību tādos starptautiskajos turnīros kā ULEB Eirolīga un UEFA Čempionu līga CONI nevar ietekmēt. Taču Itālijas valdības noteiktie ierobežojumi tik un tā rada pamatīgus jautājumus par Itālijas klubu turpmāku dalību starptautiskajos turnīros - Čempionu līgā spēlē "Juventus", "Napoli" un "Atalanta", UEFA Eiropas līgā ir "Roma" un "Inter". Milānas "Inter" jauniešu komanda no Jaunatnes ČL šodien izstājās jau pirms lēmuma par sporta sacensību pārtraukšanu.

Futbola A Sērijā nākamās spēles bija paredzētas piektdien. Čempionātā pagaidām aizvadītas 26 kārtas no 38 un, ja sporta sacensību aizliegums paliks spēkā līdz noteiktajam datumam, proti, trešajam aprīlim, klubiem, visticamāk, gluži vienkārši nepietiks laika, lai pēc tam izspēlētu pilnu otro apli. Galu galā, 12. jūnijā Romā jau paredzēts Eiropas čempionāta sākums. Kā iespējamie varianti tiek piesaukti A Sērijas sezonas pabeigšana rudenī, klubu piespiešanās un spēļu aizvadīšana gandrīz vai pārdienas vai arī punkta likšana sezonai jau šobrīd, čempionu nemaz nenoskaidrojot.

Jāpiemin, ka Itālijā līdz ar to ierastais kalendārs aprāvies Latvijas basketbolistiem – augstākajā līgā spēlē Ingus Jakovičs, bet otrajā līgā spēlē Artūrs Strautiņš, Andrejs Gražulis un Ričards Kļanskis.

Izmantotie resursi:
https://www.ilmessaggero.it/rieti/r...
https://www.football-italia.net/151...

1 2 62 komentāri
Slēpts komentārs: M8archa

  -1 [+] [-]

, 2020-03-09 21:16, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Cerams, neapstiprinās, tak lai spēlē pie tukšām tribīnēm.

Lai gan, man par Serie A šogad ir jau vienalga, kārtējās norakstāmā sezona.
Nekas, nedaudz pieaugsi un neķersi pie sirds tik ļoti! Protams, gaidīt titulu ir smagi! It īpaši, ja ČL sezonā vēl nebiji ar komandu

  +2 [+] [-]

, 2020-03-09 23:35, pirms 4 gadiem
te ir skrobe par TTT

  +3 [+] [-]

, 2020-03-09 23:48, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka šī sezona Itālijā beigusies. Lai arī esam tabulas augšā, šajā sezonā tad jaīztiek bez scudetto - visiem. Lazio arī aplauziens, viņi pamatoti cerēja. Galu galā arī Inter vēl bija cerības.. Un nedomāju, ka šis nāks par labu itāļu komandu spēlēm ČL un EL. Viss s**īgi, īsāk sakot..

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 23:51, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: te ir skrobe par TTT
A kā tur tagad sanāk? Uz TTT rēķina uz Eirokausu aiziet Venēcija, kura tajā Eirokausā nemaz nespēlēs? Bravo!

     [+] [-]

, 2020-03-09 23:51, pirms 4 gadiem
Grāvelsiņ, vari nepļūtīt. Ar "komandu esmu" kopš 1997. Visvairāk žēl Lazio, bija ļoti reāli paņemt titulu.

     [+] [-]

, 2020-03-09 23:54, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: Izskatās, ka šī sezona Itālijā beigusies. Lai arī esam tabulas augšā, šajā sezonā tad jaīztiek bez scudetto - visiem. Lazio arī aplauziens, viņi pamatoti cerēja. Galu galā arī Inter vēl bija cerības.. Un nedomāju, ka šis nāks par labu itāļu komandu spēlēm ČL un EL. Viss s**īgi, īsāk sakot..
No 1 puses - nebūs noguruma, no otras - spēļu prakses arī ne, parasti pēc tādām pauzēm arī nekāda labā snieguma nav. Viss ir pakaļā, protams, ir brēcēji kā grāvelis, ka pie tukšām tribīnēm redz sports neesot sports.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-03-10 00:37, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: A kā tur tagad sanāk? Uz TTT rēķina uz Eirokausu aiziet Venēcija, kura tajā Eirokausā nemaz nespēlēs? Bravo!
Venēcijai tur tāpat bija vieta, uz TTT rēķina Castor Brains tika Eiropas kausā. Šobrīd gan nevaram būt droši, ka to kausu vispār izspēlēs līdz galam.
Slēpts komentārs: evil11

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 01:11, pirms 4 gadiem
Nepārspīlēsim salīzinot SARS CoVid-19 ar parasto gripu vai ar vēl kādu vīrusu. Jā, no gripas ASV pēdējā sezonā ir miruši 20000 cilvēku, bet tas ir rēķināts uz 34 miljoniem saslimušo un sastāda tikai 0,1% no visiem reģistrētajiem gripas slimniekiem. Tikmēr par šo te jauno koronavīrusu statistika šobrīd ir tāda, ka pasaules mērogā uz 9.03.2020 no 66843 pabeigtām lietām (closed cases) 62843 ir izārstēti un 4009 (6%) miruši, no 47433 aktīvām lietām (active cases) 41391 slimniekam saslimšana ir vieglā formā, bet 6042 (13%) saslimšana ir smagā formā. Var gadīties, ka šis pēdējais procents ir lielāks, jo, piemēram, Irāna savā statistikā norāda tikai mirušos, bet saslimušos smagā formā nemaz nenorada, kas prtams nav tiesa. Paši saprotat, ka, ja šī zaraza netiks apturēta, faktiskais mirušo skaits globālā mērogā potenciāli var būt daudzas reizes lielāks nekā no parastās gripas. Pie tam, ja mediķiem parastā gripa ir pazīstama, tad šis vīruss joprojām ir liela mīkla. Cilvēki nespēj to kontrolēt. Apgalvot, ka tie visi, kas miruši un smagā formā guļ slimnīcā, jau iepriekš bija slimi, arī nav nekāda pamata. Jā, daudzi no tiem ir veci cilvēki, bet tas neko nepierāda. Mirušo vidū, piemēram, ir arī dakteri spēkā gados, kuriem iepriekš nekādas veselības problēmas nav bijušas. Padomāsim par to visu, pirms sākt te apgalvot, ka tie, kas ievieš ierobežojošus pasākumus, ir panikas cēlāji un muļķi.

  +6 [+] [-]

, 2020-03-10 01:16, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Žēl, ka šādām organizācijām ir jāpakļaujas kaut kādu veselības un mīzēju savienībām... Veselu cilvēku miršanas procents ir pamatīgi zem 0.5%.. par ko ņemšanās. Prātiņ nāc mājās..
Ja Tu man dzīvē blakus tādus vārdus pateiktu, es Tev tā pa muti uzšautu. Pilnīgi nopietni. Intresanti, kā tie pāris 400 mirušajiem inficējās ? Pieņemsim vesels cilvēks, saslimst, slimo bez reāliem simtomiem(pierādīts) varbūt kaut vai neliels klepus, nogurums, varbūt nedaudz paugstināta tempratūra. Aziet uz publisku pasākumu, aplipina kādus vēl pāris cilvēkus, aiziet nakamajā dienā uz ģimenes viesībām. Aiznākamajā dienā vēl uz darbu. Kā Tu domā cik cilvēki, dēļ tāda tirliņa kā Tu ir pelinijuši mirt, tikai tāpēc ka viņiem ir kaut vai iedzimtas kaites, vai vecumā ir noavājināta imūnsistēma ? Tev vecvecāki ir ? Laikam tev pilnīgi pajāt būtu, ja viņus aplipinātu ne ?

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 01:22, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Žēl, ka šādām organizācijām ir jāpakļaujas kaut kādu veselības un mīzēju savienībām... Veselu cilvēku miršanas procents ir pamatīgi zem 0.5%.. par ko ņemšanās. Prātiņ nāc mājās..
Tavu stūlbumu, vēl var salīdzināt Āfrikā ar ebolu, kur daudz inficēšanās gadijumu notika, jo mirušie, kas miruši no ebolas, tiek pēc labākajām tradīcijām bučoti un vēl gadijumos turēti mājās, kaut vai bija zināms ka miruši no lipīgas maitas. Tu reāli neesi labāks par tiem neandretāliešiem, neapzinoties, kādas sekas tava rīcība var atstāt uz apkārtējiem cilvēkiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 01:23, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Žēl, ka šādām organizācijām ir jāpakļaujas kaut kādu veselības un mīzēju savienībām... Veselu cilvēku miršanas procents ir pamatīgi zem 0.5%.. par ko ņemšanās. Prātiņ nāc mājās..
Nedomāju, ka 463 mirušie no 9172 inficētiem Itālijā, ir maz. Tas nav maz !!!
Taču ne par miršanu ir galvenais kreņķis Itālijas vadoņiem. Satrauc tas , ka šis draņķis ir ļoti lipīgs, un to var pārnēsāt arī tas, kam nav redzamu saslimšanas simptomu !
Tā ka, ja jums patīk risks, varat braukt uz Itāliju.
Bet es jums neieteiktu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2020-03-10 01:46, pirms 4 gadiem
nu Itālijā tas procents pabaiss, pārāk draudzīga tauta, bučo viens otru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 01:57, pirms 4 gadiem
Biedrs Noviks rakstīja: Francijā arī bučo viens otru un tie nebūt nav geji, pat ja vīrietis vīrieti bučo
Kādā sakarā vispār gejus piemini, skaidrs, ka nav.
Itālijā gan jau vairāk.
Vnk salīdzinu to miršanas procentu ar Dienvidkoreju (Ķīnas cipariem jau teorētiski var arī neticēt, komunistiem kaut ko noslēpt ir sīkums), daudz sūdīgāks skats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 02:16, pirms 4 gadiem
Biedrs Noviks rakstīja: Padomā loģiski, labāk tak ir noslēpt, nekā panikot? Ja kāds arī noliks ķelli tevis tik ļoti mīļotajā Fāzela kantora turnīrā, tas tak pa lielam nebūs nekāds zaudējums Baltajai Civilizācijai Taču, ja turnīrs nenotiks vispār un ķeli nolikšu es, neizturēdams morālas mokas, tas tak būtu lielāks trieciens un zaudējums visai daudz maz adekvātajai sabiedrībai?
Tu kā vienmēr interesanti, izņem vienu vārdu no konteksta (šoreiz izlasīji vārdu "noslēpt) uzreiz pārnes sarunu uz to

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 06:16, pirms 4 gadiem
Biedrs Noviks rakstīja: Padomā loģiski, labāk tak ir noslēpt, nekā panikot? Ja kāds arī noliks ķelli tevis tik ļoti mīļotajā Fāzela kantora turnīrā, tas tak pa lielam nebūs nekāds zaudējums Baltajai Civilizācijai Taču, ja turnīrs nenotiks vispār un ķeli nolikšu es, neizturēdams morālas mokas, tas tak būtu lielāks trieciens un zaudējums visai daudz maz adekvātajai sabiedrībai?
Domāju ja tāds k-etīns kā tu pazudīsi no zemes virsmas lielākā daļa apkārtējo tikai priecāsies!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 06:17, pirms 4 gadiem
Itālijas situācija ir dramatiska. Nav brīnums, ka sekos fanātiska piesardzība un mēģinājumi radikāli piebremzēt vīrusa izplatību.

Latvijā daudzi vēl dzīvo iedomātas realitātes "ziepju burbulī", uzskatot, ka mūs jau tas vīruss neskars. Diemžēl vēl arvien netrūkst šādi domājošu dīvainīšu, kuri pamanās ceļot uz šī brīža pasaules riska zonām un pārrodas Latvijā kā zarazas izplatītāji. Pašus, viņuprāt, sērga neskars, bet par citiem, šķiet, viņiem nospļauties...

Viena lieta tas, kas notiek Itālijā, cita lieta, kas notiek mūsu pašu zemē un esam kā bumba ar laika degli.

Interesantas lietas sāksies tieši aprīlī, uz kuru cer kā laiku, kad sērga strauji ies mazumā. Var notikt visādi.

Par Itāliju un koronovīrusa attìstību izveidoju nelielu statistiku 6.martā. Tagad situācija ir tāda, ka katru pēdējo dienu nāk klāt apm.2000 jauni saslimušie, kā arī 100 vai vairāk dodas tai saulē. Savukārt tie, kas atveseļojas, tiem imunitātes prer sērgu tāpat nav...

Piesardzība ir labāka, nekā bravurīga, iedomīga melošana sev un citiem, ka mūs jau tas neskars.

Par situāciju Itālijā un pasaulē kāds raksts te:

Koronavīrusa aktuālitātes dažos ciparos.

Savukārt par Latvijas situāciju un sagatavotību Ķīnas vīrusa izplatības ierobeźošanai ir ne mazākas bažas. Ir dikti daudz sistēmiskās netālredzības un bezatbildības. Par to jau tika rakstīts vakar:

Koronavīruss un Latvija. Esam sagatavojušies??-...

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 06:39, pirms 4 gadiem

  -3 [+] [-]

, 2020-03-10 07:11, pirms 4 gadiem
ej dillēs rakstīja: Nedomāju, ka 463 mirušie no 9172 inficētiem Itālijā, ir maz. Tas nav maz !!!
Taču ne par miršanu ir galvenais kreņķis Itālijas vadoņiem. Satrauc tas , ka šis draņķis ir ļoti lipīgs, un to var pārnēsāt arī tas, kam nav redzamu saslimšanas simptomu !
Tā ka, ja jums patīk risks, varat braukt uz Itāliju.
Bet es jums neieteiktu !
Nerēķini inficēto skaitu, bet izārstējušos skaitu ar mirušajiem. No inficētajiem vēl nāks klāt mirušie. Vakar statistika bija ļoti satraucoša, mirstība bija apmēram 39%.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-10 09:03, pirms 4 gadiem
Galīgi nesekoju tai histērijai, tāpēc jautāšu ekspertiem - kāpēc tieši Itālijā tā zaraza tik lipīga, bet citviet Eiropā daudz reižu mazāk inficēto?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-10 09:20, pirms 4 gadiem
labdien rakstīja: Galīgi nesekoju tai histērijai, tāpēc jautāšu ekspertiem - kāpēc tieši Itālijā tā zaraza tik lipīga, bet citviet Eiropā daudz reižu mazāk inficēto?
Neesmu eksperts, bet cik dzirdēts, tad itālijā sākotnējais inficētais nebija identificēts, tāpēc daudz grūtāk kontrolēt vīrusa izplatību.

Kā arī paši itāļi pret to attiecās ļoti nenopietni.

     [+] [-]

, 2020-03-10 09:21, pirms 4 gadiem
labdien rakstīja: Galīgi nesekoju tai histērijai, tāpēc jautāšu ekspertiem - kāpēc tieši Itālijā tā zaraza tik lipīga, bet citviet Eiropā daudz reižu mazāk inficēto?
Tāpēc, Itālija bija pirmā vieta, kur Eiropā to ievazāja. Tomēr arī citās Eiropas valstīs saslimušo skaits pēdējās dienas strauji pieaug (kā, piemeram, Francijā).

  -2 [+] [-]

, 2020-03-10 09:30, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Tāpēc, Itālija bija pirmā vieta, kur Eiropā to ievazāja. Tomēr arī citās Eiropas valstīs saslimušo skaits pēdējās dienas strauji pieaug (kā, piemeram, Francijā).
Nē, Itālija ne tuvu nebija pirmā. Pirmā bija Francija. Itālijā šķiet tikai 6. no Eiropas.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 09:31, pirms 4 gadiem
Nu jā, saprotu, ka ievazāja, bet spriežot pēc tās LIVE statistikas, Itālija ir kaut kāds super perēklis - https://www.youtube.com/watch?v=qgy...

Ok, slēdzam visus kultūras pasākumus, teātra izrādes, operas, kuras slēgtās telpās pa 6h ilgst un kuras par 90% apmeklē pensionāri (galvenā riska grupa!). Tikai ko tas mainīs?

Nesen biju Maltā. Turpat zem Itālijas. Apkārt smaidīgi, laimīgi cilvēki. Visi veseli. Nafig to histēriju!

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 09:36, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: Izskatās, ka šī sezona Itālijā beigusies. Lai arī esam tabulas augšā, šajā sezonā tad jaīztiek bez scudetto - visiem. Lazio arī aplauziens, viņi pamatoti cerēja. Galu galā arī Inter vēl bija cerības.. Un nedomāju, ka šis nāks par labu itāļu komandu spēlēm ČL un EL. Viss s**īgi, īsāk sakot..
Neesmu redzējis latviešu spēlētāju Juventus. Kā tevi sauc?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-03-10 09:48, pirms 4 gadiem
Biedrs Noviks rakstīja: Skatos, te daudzi tikt tiešam ir saslimuši ar vīrusu, ar galvas vīrusu Kas ir pats interesantākais visā šajā štellē, pēc maniem novērojumiem, tie kuri, visvairāk par to paniko, ikdienā ir pret Dinamo, KHL, rasismu, Krieviju, ir par tolerastiju, liberastiju, jaunām tehnoloģijām, repu un pērtiķbolu Interesanti, kāpēc tā un kāda ar to ir savstarpēja saistība?
Pēc maniem novērojumiem visvieglprātīgāk pret šo izturās cilvēki, kam īsti loģiskās domāšanas pašiem nav un pietiek kādam nošērot feisītī, ka parastā gripa esot bīstamāka un cilvēks uzreiz bļauj pakaļ.

Cilvēki, kas izturās pret šo ar pārlieku piesardzību un paniku īsti jau nekādu kaitējumu citiem nenodara. Bet tādi kā tu gan, rezultāts ir Itālija.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 10:02, pirms 4 gadiem
Matīss2014 , 09:36, pirms 23 minūtēm
timoty rakstīja: Izskatās, ka šī sezona Itālijā beigusies. Lai arī esam tabulas augšā, šajā sezonā tad jaīztiek bez scudetto - visiem. Lazio arī aplauziens, viņi pamatoti cerēja. Galu galā arī Inter vēl bija cerības.. Un nedomāju, ka šis nāks par labu itāļu komandu spēlēm ČL un EL. Viss s**īgi, īsāk sakot..
Neesmu redzējis latviešu spēlētāju Juventus. Kā tevi sauc?

Es vińu zinu!
Kristiano, uzvārdu neatceros
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 62 komentāri