Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Klubi brīnumiem netic: Mesi nepāries uz "Inter", "Barcelona" nepirks Neimāru

Agris Suveizda

Klubi brīnumiem netic: Mesi nepāries uz "Inter", "Barcelona" nepirks Neimāru
Lionels Mesi pret Lautaro Martinesu. Foto: Empics Sport/Scanpix

Spānijas un Itālijas futbola klubu "Barcelona" un Milānas "Inter" vadības medijos noliegušas baumas par Lionela Mesi un Neimāra iespējamajiem transfēriem. Tikmēr "Inter" galvenais treneris Antonio Konte sējis šaubas par savu palikšanu Milānas klubā.

Jau ilgāku laiku tiek runāts, ka "Barcelona" priekšējo līniju vajadzētu pastiprināt Milānas "Inter" argentīniešu uzbrucējs Lautaro Martiness, tomēr darījums joprojām nav noslēgts. "Iepriekšējās nedēļās esam runājuši ar "Inter" par Lautaro, taču sarunas tika iepauzētas abpusējas vienošanās dēļ. Pašreizējā situācija neļauj veikt lielus darījumus," intervijā Sport teica "Barcelona" prezidents Žuzeps Marija Bartomeu.

Katalonijas kluba galva arī noliedza baumas par iespējamo Neimāra atgūšanu no PSG: "Pašreizējā situācijā tas nav iespējams. PSG arī nevēlas pārdot, kas ir loģiski, jo viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Pagājušajā vasarā ārkārtīgi centāmies viņu atgūt, bet šovasar pat nemēģināsim. Klubs starp martu un jūniju zaudēja 200 miljonus eiro. 2020./21. g. sezonā cerējām iegūt 1,1 miljardu eiro, bet tagad izskatās, ka budžets varētu būt par 30% mazāks. Ja situācija neuzlabosies, tad cilvēku nebūs nedz tribīnēs, nedz muzejā, nedz veikalos, bet mēs turpināsim zaudēt naudu."

"Tas liks pārskatīt mūsu tērēšanas plānus un saprast, kuri plāni var pagaidīt. Mums ir jāpielāgojas šai situācijai. Tādā situācijā atrodas visi klubi, ne tikai mēs, un šī situācija tirgu var ietekmēt ne tikai vienu, bet pat 3-4 gadus," turpināja Bartomeu, kurš lika manīt, ka komandā paliks gan pamatvārtsargs Marks Andrē ter Stēgens, par kuru ir interese Premjerlīgā, gan Lionels Mesi, kurš, viņaprāt, augstā līmenī var spēlēt vēl 3-4 gadus. Tāpat Bartomeu atklāja, ka klubs varētu sodīt brazīliešu pussargu Arturu, kurš karjeru turpinās Turīnas "Juventus" un kurš atteicās pabeigt Čempionu līgas sezonu. "Palikšana Brazīlijā bija viņa lēmums – mēs viņam to neļāvām."

Mesi sakarā šovasar netrūcis dažādu baumu Itālijas medijos, kas prātojuši, ka argentīnietis Barselonas pamešanas gadījumā gribētu pārcelties uz modes un mākslas pilsētu Milānu un ka Milānas "Inter" par aptuveni 200 miljoniem eiro varētu viņu iegādāties. "Inter" izpilddirektors Džuzepe Marota pēc svarīgās uzvaras Bergamo (2:0 pār "Atalanta") šādu iespēju sarunā ar Sky Italia gan kategoriski noraidīja: "Ir jābūt reālistiem – kas tāds ir pilnīga utopija. Jebkurš gribētu, lai viņš pārnāktu pie mums, taču tā būtu necieņa, ja mēs attīstītu šīs fantāzijas. Jo šīs runas arī ir tikai un vienīgi fantāzijas. Ir jāatgriežas realitātē. Mesi ir izcils spēlētājs, bet viņš ir "Barcelona". Tur viņam ir lieliska vide, un es domāju, ka viņš tur arī pabeigs karjeru."

Pēc Itālijas sudraba nodrošināšanas Bergamo runāja arī Milānas "Inter" galvenais treneris Antonio Konte, kura sacītais rada šaubas par viņa un "Inter" sadarbības turpināšanu: "Šis man bija ļoti smags gads, pat personiskā ziņā. Sezonas beigās mēs visi izdarīsim savus vērtējumus, kas notiks nākamsezon. "Inter" pie jebkuras iespējas tika kritizēts. Kritikas bija pārāk daudz, un tas man nepatīk. Man nepatīk, ka tiek kritizēti mani spēlētāji, ka tieku kritizēts arī es un no kluba puses nav nekādas aizsardzības. No kluba puses spēlētājiem un trenerim nebija nulle aizsardzības. Nulle! Ja vēlaties uzvarēt un samazināt atstarpi pret "Juventus", spēcīgiem jābūt ne tikai laukumā, bet, pat svarīgāk, arī ārpus tā.

Man ir jārunā ar prezidentu, bet viņš pašlaik atrodas Ķīnā. Šeit tiku ņemts, lai izveidotu uzvarētāju projektu, un sezonas beigās es izstāstīšu, kas man šogad nesanāca. Man ir tāda vīzija, kādas nav citiem, un ja vēlamies šo ceļu iet kopā, tad labi. Nerunāju par transfēru tirgu, tam ar to nav nekāda sakara. Ja mēs gribam samazināt atstarpi starp mums un "Juventus", tad mums ir jābūt daudz stiprākiem ārpus laukuma. Pašam klubam jābūt stiprākam. Šobrīd atstarpe ir neticama. Redzēsim, vai vadība sapratīs, ka šie uzlabojumi ir jāveic." Sky Italia vēsta, ka Konte visdrīzāk atstās savu amatu, bet galvenais kandidāts uz viņa krēslu būs Masimiljāno Allegri.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.es/en/news/barca/...

     [+] [-]

, 2020-08-03 11:18, pirms 4 gadiem
Es ka Barcelonas fans,butu tiki par ,lai Messi aiziet prom, vina iejauksanas visos veidos Barcelonas transferos mani kaitina, plus Barcelona varetu kautko vel nopelnit no vina, bet diesel tas nenotiks!