Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātu rekordists Kirājs noslēdz karjeru Ungārijas izlasē

Eiropas čempionātu rekordists Kirājs noslēdz karjeru Ungārijas izlasē
Gābors Kirājs
Foto: AP/Scanpix

Par karjeras noslēgšanu Ungārijas izlasē paziņojis pieredzējušais vārtsargs Gābors Kirājs, kurš aizvadītajā "EURO 2016" kļuva par visu laiku vecāko spēlētāju Eiropas čempionātu finālturnīru vēsturē.

"Esmu jau 40 gadus vecs un vairs nespēju spēlēt pietiekoši augstā līmenī, lai man atrastos vieta nacionālajā izlasē, tāpēc izvēlējos par labu šādam lēmumam. Esmu perfekcionists un vienmēr izliku sevi par visiem 100%. Esmu priecīgs, jo laukumā atdevu visus savus spēkus," pieņemto lēmumu ar ierakstu savā mājaslapā skaidro Gābors Kirājs.

Pieredzējušais vārtsargs šovasar palīdzēja Ungārijas valstsvienībai negaidīti sekmīgi pēc 30 gadu pārtraukuma atgriezties uz lielā futbola skatuves. Francijā notiekošajā "EURO 2016" turnīrā vācu speciālista Berna Štorka vadītā valstsvienība pārsteidza visus un uzvarēja sarežģītajā F grupā, aiz sevis atstājot Portugāles, Islandes un Austrijas izlases. Ungāru brīnumainais gājiens gan apstājās astotdaļfinālā, kurā "bez variantiem" nācās atzīt beļģu pārākumu (0:4).

Kirājs aizvadītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā arī kļuva par vecāko spēlētāju šī turnīra vēsturē - 14. jūnija cīņā pret Austriju (2:0) Gābors laukumā devās, būdams 40 gadus un 75 dienas vecs, tādējādi, apsteidzot iepriekšējo rekordistu, Vācijas futbola leģendu Lotāru Mateusu (39 gadi un 91 diena). Kopumā 18 gadu laikā Kirājs Ungārijas izlases kreklā aizvadījis 107 mačus, kas arī ir valstsvienības rekords šajā rādītājā.

Neskatoties uz atvadīšanos no izlases, Kirājs turpinās sargāt vietējā čempionāta komandas "Haladas" vārtus. Karjerā kopumā allaž pelēkajām treniņbiksēm priekšroku devušais vārtsargs visilgāk pārstāvējis Vācijas klubus "Hertha BSC (1997.-2004.) un "1860 Munchen" (2009.-2014.). Tāpat Gābors ticis izīrēts angļu klubiem "Crystal Palace", "Burnley", "Fulham", "Aston Villa" un "West Ham United".

Jāatzīmē, ka ungāri būs vieni no Latvijas izlases sāncenšiem 2018. gada Pasaules kausa atlases turnīrā. B grupā mūs sagaida cīņas arī pret Šveici, Andoru, Fēru Salām, kā arī jaunajiem Eiropas čempioniem portugāļiem.

Izmantotie resursi:
Hungary goalkeeper Gabor Kiraly retires from...
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2016-08-03 15:28, pirms 8 gadiem
Karjeru izlasē beidzis arī cits ungārs - aizsargs Juhašs. Interesanti, vai Geru redzēsim Rīgā?

  -1 [+] [-]

, 2016-08-03 22:44, pirms 8 gadiem
EČ komentētāji viņu sauca mazliet citādāk...

     [+] [-]

, 2016-08-08 12:06, pirms 8 gadiem
jā, nu leģendāra futbola personība, prieks, ka pie labas veselības un treniņbikses vēl nav nodilušas....