Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Tromso" Daugavpilī ar olimpisko čempionu, bet bez līderiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Tromso" Daugavpilī ar olimpisko čempionu, bet bez līderiem
Galvenās personas preses konferencē: Rubens Jensens, Pērs Matiass Hogmo, Tamazs Pertija un Jurijs Šeļenkovs
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Jau rīt Daugavpils "Daugava" Eiropas līgas 1. kārtā savā laukumā uzņems Norvēģijas klubu "Tromso", kuru trenē olimpiskais čempions Pērs Matiass Hogmo. Pirms gaidāmās spēles piedāvājam abu treneru komentārus, kā arī jaunāko informāciju no komandu nometnēm.

"Tromso" Norvēģijas čempionātā uz doto brīdi atrodas pirmajā pozīcijā, taču pret daugavpiliešiem spēle solās būt smaga, jo komandu piemeklējušas sastāva problēmas. Pēdējā vietējā čempionāta spēlē savainojumu guvis komandas kapteinis Sigurds Rušfeldts (kluba leģenda, savulaik bijis Norvēģijas izlases pamatsastāva futbolists), tāpat traumēts ir arī kapteiņa asistents soms Mīka Kopinens. Nesen par pusotru miljonu eiro pārdots izlases spēlētājs Toms Hēgli, sastāvu atstājis arī vēl viens pamatsastāva vīrs. Tādējādi, ierindā nebūs četru labāko futbolistu. Komandas kodolu veido jaunie futbolisti, jo vecāki par 25 gadiem ir vien pāris futbolistu. Kluba iecienītākā spēles taktika ir 4-4-2, bet pret spēcīgiem pretiniekiem ("Daugavu"!) mēdz spēlēt arī ar tikai vienu izvirzītu uzbrucēju. Komandas galvenais treneris Pērs Matiass Hogmo savulaik līdz olimpisko spēļu zelta medaļām aizveda Norvēģijas sieviešu izlasi, kā arī strādājis ar vīriešu jaunatnes izlasēm. Daudzi viņu uzskata par labāko Norvēģijas treneri.

"Tromso" treneris par klubu, sistēmu Norvēģijā un iespaidiem Latvijā

Pērs Matiass Hogmo: "Pirmkārt, ļoti patīkami šeit atrasties. Šorīt atbraucām. Mēs zinām, ka Latvijā futbols attīstās, tādēļ nopietni gatavojamies spēlei. Esmu trenējis Norvēģijas jaunatnes izlases, tāpēc ar Latvijas futbolu esmu pazīstams, pārzinu tā spēles stilu. "Daugavai" ir daudz prasmīgu, tehnisku futbolistu. Gribētos atzīmēt kreisās malas uzbrucēju [Valēriju Afanasjevu]. Tomēr mēs saistām lielas cerības ar Eiropas līgu. Pirms diviem gadiem bijām pussoļa attālumā no grupu turnīra [sīvā cīņā atzina "Bilbao Athletic" pārākumu]. Tāpēc esam nopietni noskaņoti un ceram uz labu rezultātu.

"Daugava" ir labi organizēta komanda ar tehniskiem futbolistiem, bet esam atbraukuši spēlēt savu spēli. Mūsu komandas kodolu veido jaunie futbolisti, kuriem dodam iespēju sevi pierādīt. Mums katra spēle Eirokausos ir svarīga, tādēļ spēku taupīšanas vietējam čempionātam nebūs nekādas, kaut arī abi turnīri ir vienlīdz svarīgi. Ceram uzlabot Norvēģijas pozīciju UEFA valstu koeficientā, jo pēdējos gados mūsējie ir zaudējuši vairākas vietas.

Redzēju "Daugavas" maču ar "Skonto". Tas bija labs mačs, man patika. Gribētos piebilst, ka kopējais līmenis Latvijas futbolā ir kāpis. Lai arī esam jauna komanda, mums pietiek futbolistu ar starptautisko maču pieredzi. Izlasē ir Norvēģijas, kā arī Senegālas izlašu pārstāvji. Vēl trīs spēlētāji ir no U-21 izlases.

Norvēģijā tagad īpaša uzmanība tiek pievērsta jaunatnes sistēmai. Mūsu budžets ir neliels [tikai 13. valstī], tādēļ strādājam ar jauniešiem. Tā kā neesam bagāti, mums jābūt gudriem un racionāliem - audzinām sev futbolistus paši. Es pats trenera arodu apguvu no trenera, kurš 1992. gadā aizveda Zviedriju līdz Pasaules kausa trešajai vietai. Kā treneris darbojos jau 22 gadus. Īpašu uzmanību akcentēju uz spēlētāju tehniku, bet visa pamatā Norvēģijā ir laba aizsardzība un pretuzbrukumi. Tā spēlējam arī mēs!"

Pertija gatavs cīņai

Tamazs Pertija: "Mums jau Eirokausu pieredze ir, tā ka neesam nekādi jauniņie. Sērija sastāv no divām spēlēm, tādēļ rītdienas mačam nebūs izšķirošas nozīmes. Ceru, ka tālāk tiks spēcīgākā komanda. Pretinieka spēcīgākā puse ir standartsituācijas [tas sola problēmas "Daugavai" - aut.]. Individuāli spēcīgs ir Senegālas futbolists Seriņē Kara. Viņš ir līderis, bet mēs nebaidāmies no pretinieka, tikai respektējam to.

Par ambīciju trūkumu mēs nesūdzamies. Tās ir lielas! Taču resursi krīzes laikā ir ļoti ierobežoti. Šodien mūsu prioritāte ir vēlme spēlēt futbolu. Un godīgu futbolu. Finanšu jautājumos neesmu kompetents, un uzskatu, ka šī nav īstā vieta un laiks, lai runātu par naudu. Esmu treneris. Galvenais ir spēles kvalitāte. Kvalitāte, protams ir atkarīga arī no finansēm, bet, atkārtošos, esmu treneris, tādēļ naudas lietās neorientējos.

Gribējām pārcelt 3. jūlija spēli ar "Ventspili", bet LFF nespēja atrast datumu, uz kuru maču pārcelt. Neko nepārmetam federācijai, ar to ir labas attiecības. Vienmēr viens otram palīdzam. Spēlēsim arī šādā saspringtā grafikā."

"Daugavas" aizsardzības balsts Jurijs Šeļenkovs: "Gatavojamies ierastā režīmā, un cīņai esam gatavi. Eirokausi allaž ir interesanti. Pēc spēles ar "Skonto" bija laiks atpūsties gan fiziski, gan psiholoģiski. Nekas traks, jo labi pastrādājām pirmssezonas treniņnometnēs. Spēki ir!"

Šajā brīdī sarunā iesaistās arī norvēģu treneris, sakot, ka futbolistiem spēlēšana ir lielākais prieks, tādēļ jo vairāk spēļu, jo labāk!

Drīzumā gaidiet video reportāžu par notikumiem pirms mača!

  +9 [+] [-]

, 2011-06-29 22:54, pirms 13 gadiem
Žēl ka netranslēs spēli

  +4 [+] [-]

, 2011-06-29 22:56, pirms 13 gadiem
kad ir atbildes spēle?

  +1 [+] [-]

, 2011-06-29 23:57, pirms 13 gadiem
Competition: UEFA Europa League 2011/2012
Round: First qualifying round
Date: 07/07/2011 19:00
Match: Tromsø IL (NOR) - FC Daugava Daugavpils (LVA)
Kick-off: 19:00
Stadium: Alfheim
Venue: Tromso ( Norway )

UEFA Match Delegate: Thórir HÁKONARSON (ISL)


Referee Observer: Antoine DE PANDIS (FRA)

Referee: Anar SALMANOV (AZE)
Assistant 1: Mehman MAHMUDOV (AZE)
Assistant 2: Zeynal ZEYNALOV (AZE)
4th Official: Rauf JABAROV (AZE)



Venue Data Coordinator: Sujay DUTT (GBR)


Home Team: Tromsø IL
Country: Norway
Key Contact Person: Stig-Ove SANDNES


Host national association: Norwegian Football Association
Country: Norway
Key Contact Person: Dag Steinar VESTLUND


Referee Liaison Officer: Oyvind ALAPNES (NOR)

  +5 [+] [-]

, 2011-06-30 00:13, pirms 13 gadiem
Daugava un Tromso spele uz pretuzbrukumiem, divu vienadu stilu komandas, bus interesanti!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-06-30 00:45, pirms 13 gadiem
Jaha rakstīja: Daugava un Tromso spele uz pretuzbrukumiem, divu vienadu stilu komandas, bus interesanti!!!
Redz ka taa ar pretuzbrukumiem pat par līderiem var būt.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-30 10:28, pirms 13 gadiem
Lai veicas Daugavai. Domāju, ka abas komandas spēkos ir ļoti līdzīgas, tāpēc uzvarēs tā komanda, kura pratīs izmantot savas iespējas. Visas cerības uz Afanasjevu un Gongadzi. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-30 13:55, pirms 13 gadiem
Neko nepārmetam federācijai, ar to ir labas attiecības. Vienmēr viens otram palīdzam.

Tāpat visi zināja!