Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sporting" centīsies nepieļaut Spānijas finālu Eiropas līgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Sporting" centīsies nepieļaut Spānijas finālu Eiropas līgā
"Athletic" jācer uz labu Fernando Jorentes spēli
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar plkst. 22:05 Bilbao un Valensijā sāksies UEFA Eiropas līgas atbildes spēles, kurās pirmajos mačos iegūto pārvaru lūkos nosargāt "Atletico" un "Sporting". Lisabonas komanda var nepieļaut Spānijas finālu Eiropas otrajā klubu turnīrā.

Pirms nedēļas Madridē "Atletico" Valensijas komandu pieveica ar 4:2. Rikardu Košta 94. minūtē guva "Valencia" otros vārtus, saglabājot savai komandai nedaudz cerīgākas izredzes uz iekļūšanu finālā.

"Valencia" pēdējā Spānijas čempionāta mačā pret "Betis" guva četrus vārtus un uzvarēja ar 4:0, apliecinot, ka vārtus spēj gūt. Tiesa, trīs no četriem vārtiem tika gūti, spēlējot vairākumā. Sezonas ievadā "Atletico" Valensijā zaudēja ar 0:1.

Valensijas komandas galvenais treneris Unajs Emerī cer uz fanu atbalstu: "Mums nepieciešams fanu atbalsts, "Mestalla" pūlis var palīdzēt gūt panākumu. Emociju kontrolēšana arī ir svarīga, nedrīkstam zaudēt pacietību. Komanda ir apliecinājusi, ka spēj gūt vārtus un sasniegt rezultātu."

"Valencia" savā laukumā Eirokausos citām Spānijas komandām nav zaudējusi. Šodien gan nepieciešama uzvara ar vismaz divu vārtu pārsvaru, neaizmirstot par Radamela Falkao pieskatīšanu. Kolumbiešu uzbrucējs pirmajā mačā guva divus vārtus, bet Eiropas līgas sezonā iesitis jau 10.

Potenciāli sīvāks duelis gaidāms Bilbao, kur basku zemes klubs "Athletic" centīsies nepieļaut pirmās spēles kļūdas un likvidēt deficītu pret "Sporting", kam pirms septiņām dienām izbraukumā zaudēja ar 1:2.

Pēc neizteiksmīga pirmā puslaika komandas otrajā "atvērās". Atraktīvo Bilbao komandu otrā puslaika sākumā vadībā izvirzīja Hons Aurteneče, taču "Athletic" vāji aizvadīja pēdējās 15 minūtes. Emiliano Insua iesita tālu sitienu ar galvu, bet 80. minūtē uzvaras vārtus ar tālsitienu guva Djego Kapels.

"Athletic" ir uzvarējusi visas trīs mājas spēles Eiropas turnīros pret portugāļu komandām. Šodien baskiem derēs uzvara ar 1:0, citi varianti var prasīt gūt panākumu ar diviem vārtiem (ja būs lielāks rezultāts par 2:1).

Interesanti, ka Marselo Bjelsas vadītā komanda trīs no pēdējām četrām Spānijas čempionāta spēlēm uzvarējusi ar ... 1:0. Mājās šāds rezultāts iespēts pret "Sevilla" un "Mallorca", bet viesos pret "Racing".

"Sporting" jau septiņus mačus cīnās bez zaudējumiem (6-1-0) un aizsardzībā prot spēlēt itin labi, nereti piekopjot izteiktu aizsardzības futbolu.

Lisabonas komandas galvenais treneris Rikardu Sa Pintu zina, ko sagaidīt no pretinieces: "Nedomāju, ka "Athletic" pēkšņi mainīs savu spēles stilu. Sagaidu viņus, spēlējam ierasto uzbrūkošu futbolu. Mums jābūt gataviem apturēt viņu uzbrukumu."

Spāņiem šovakar diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēs Oskars de Markoss, bet viesiem jāiztiek bez krievu "pleimeikera" Marata Izmailova.

Fināls 9. maijā notiks Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-04-26 13:23, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Ja spāņi šosezon paliktu bez tituliem, tas būtu mans šīs sezonas sapņu piepildījums
Bet visu cieņu Bilbao. Lieliska komanda, tik žēl ka spāņi
visi fano par savām komandām, bet te vienam dīvainim sapnis aprobežojas ar to,lai tik kāds NEuzvar uuuuui,kā heitojam, cik skarbi

  -1 [+] [-]

, 2012-04-26 13:59, pirms 12 gadiem
5.75 koefs uz Sporting, vērts padomāt, kaut gan Sporting nav Porto. Uz Porto gan varētu likt un dzīvot 5 mēnešus laimīgi

  +1 [+] [-]

, 2012-04-26 15:16, pirms 12 gadiem
Oho nezinaju ka rumaniem iedots sitadu pasakumu rikot, nu baigi forsi, bus karsti finala
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-26 16:32, pirms 12 gadiem
Nu Valencia spēli uzvarēs. Tikai, vai pietiekami, jautājums ir artklāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: rasty_ryan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-26 21:44, pirms 12 gadiem
=Fināls 9. maijā notiks Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē.=
Uz Turieni dosies tikai atsaldētie Fani un pasnāvnieki!

     [+] [-]

, 2012-04-26 23:28, pirms 12 gadiem
Bilbao paņems! Vienīgā komanda, kas simpatizē no spāņiem.

Un ceru, ka pie reizes Barsai sados pa pakaļu...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-26 23:29, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Ja spāņi šosezon paliktu bez tituliem, tas būtu mans šīs sezonas sapņu piepildījums
Bet visu cieņu Bilbao. Lieliska komanda, tik žēl ka spāņi
Neizglītotiem tīņiem, kas acīmredzot arī ģeogrāfijas un mvispār mācības skolā heito, varu paskaidrot, ka Bilbao komanda nāk no basku zemes, kuras iedzīvotāji nav spāņi. Šī Spānijas province jau gadu desmitiem cīnās par neatkarību un tās komandā spēlē tikai baski un nekad neviens spānis tur nav savu seju rādījis pat.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-26 23:31, pirms 12 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Atkal tu te ar savām stulbībām??? Vai tad vakar jau nepietika ar aplauzienu?! Vēl gribi tēlot gudro?! Nu var jau būt stulbs, bet nu ne jau tik stulbs!!! Jābūt nevis Swordsman, bet gan Ax-man, nu, cirvis!
jaaaaa,tūlītās, tu ar savām cāļa smadzenēm te spriedīs,kāds kurš ir un kā jābūt nabadziņš,smagi pārvērtējis sevi esi, vienīgais,ko tu varētu, ir sašķirot sliekas pēc garuma, i tad vēl nav teikts,ka tev nesajuks.
par "aplauzienu" arī ierēcu, kāds te vispār sakars? nu zaudēja Real, nu un, kāds tur sakars ar aplauzienu? ko,cāļa smadzene?
starp citu, es taču tev teicu,lai pienāc tikai tad,kad mācēsi uzrakstīt kaut ko gudrāku,nekā to,ko bērnudārzā esi iemācījies? Kāpēc neklausi,cāli? esi tik debils,ka pat pavēles nesaproti? Tāds jau par suni stulbāks

     [+] [-]

, 2012-04-26 23:34, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: okey... nesāc tik raudāt bērns
standarta atbilde visiem gadījumiem? skarbi,skarbi...

     [+] [-]

, 2012-04-26 23:47, pirms 12 gadiem
kurmeens rakstīja: koef jā labs ,bet nesen redzēju vienu viņiem spēli ! Tik neizteiksmīgu uzbrukumu sen nebiju redzējis ,kādai komandai ,vienīgos vārtus guva ar pēc tālsitiena. Principā likme tādiem ,kas grib tos mēnešus zaļi padzīvot ,bet pārsvarā izšauj vienreiz no 10 gadijumiem .
Personīgi atļāvos jau pēc ilgaka laika otreiz ! 50% no Čelsī-Barcelonas uzvarētās likmes uzlikt uz Valnsiju .
normāli zaudēji tos 50%