Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Madrides "Atletico" tuvojas finālam, baski zaudē Lisabonā

Agris Suveizda

Madrides "Atletico" tuvojas finālam, baski zaudē Lisabonā
Radamels Falkao turpina uguņot - divu sezonu laikā Eiropas līgā kolumbietim jau 27 vārti
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas pirmās UEFA Eiropas līgas pusfinālspēles. Negaidīti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Madrides "Atletico", kas spāņu klubu duelī savā laukumā ar 4:2 pieveica "Valencia". Otrā pārī cita Spāniju pārstāvoša komanda Bilbao "Athletic" viesos izvirzījās vadībā, taču beigu beigās piedzīvoja zaudējumu pret Lisabonas "Sporting" - 1:2. Atbildes spēles norisināsies jau nākamnedēļ.

Madrides "Atletico" un "Valencia" šosezon jau divreiz savā starpā bija tikušas Spānijas čempionāta ietvaros, un kopā tika gūti tikai vieni vārti (0:0 Madridē un 1:0 mājinieku labā Valensijā). Toties Eiropas līgā komandas lutināja skatītājus ar gūtiem vārtiem. Pirmie krita jau 18.minūtē, kad likumsakarīgi vadībā izvirzījās madridieši. Ļoti neveiksmīgi savā soda laukumā darbojās centra aizsargs Adils Ramī, kurš centās izlaist bumbu ārpus laukuma robežām, taču atļāva Ardam Turanam izdarīt piespēli, un bumba, pa ceļam trāpījusi Hordi Albam, nonāca pie Radamela Falkao, un kolumbiešu uzbrucējam nebija divreiz jāsaka, kā šādas iespējas izmantot (1:0).

Puslaika kompensācijas laikā Ramī pēc stūra sitiena daļēji reabilitējās par neveiksmīgo epizodi un ar galvu rezultatīvi asistēja Žonasam, kuram atlika trāpīt no pavisam tuvas distances (1:1). "Valencia" gan ilgi nenoturēja neizšķirtu, jo otrā puslaika sākumā "Atletico" atjaunoja vadību. Viesi atkal ļoti pavirši darbojās aizsardzībā, atļaujot Mirandam ar galvu precīzi noslēgt Djēgu centrējumu (2:1). Jau pēc sešām minūtēm Adrjans Lopess dubultoja pārsvaru - 24 gadus vecais uzbrucējs ielauzās soda laukumā un ieraidīja bumbu tālajā apakšējā vārtu stūrī (3:1).

Mača 79.minūtē "Atletico" pārsvars jau kļuva graujošs. Falkao saņēma bumbu labajā malā, kolumbiešu uzbrucējs virzījās uz centru un no soda laukuma pusapļa neatvairāmi ieraidīja bumbu augšējā vārtu stūrī (4:1). Šķita, ka Falkao būs pielicis spēlei skaistu punktu, tomēr Sikspārņi atkal guva vārtus kompensācijas laikā, divu izbraukumā gūto vārtu dēļ saglabājot cerības uz pozitīvu iznākumu divu spēļu summā. Viesi atkal izcēlās pēc stūra sitiena, un Rikardu Košta pēc Alberto Kostas centrējuma ar galvu pārspēja Tibo Kurtuā (2:4). "Atletico" izcīnīja desmito uzvaru Eiropas līgā pēc kārtas, kā arī joprojām nav ne reizi paklupusi savā laukumā - deviņos mačos tikpat panākumu.

Lisabonas "Sporting" turpināja savu uzvaru sēriju savā laukumā - pēdējās 12 Eirokausu spēlēs izcīnīta jau 11.uzvara (vēl arī neizšķirts). Pirmajā puslaikā abas komandas pieļāva daudz kļūdu un kopumā bija visai maz bīstamu momentu. Spēli gan aktīvāk iesāka mājinieki, un jau devītajā minūtē labā pozīcijā nokļuva uzbrukuma līderis Rikijs van Volfsvinkels, kurš no 11 metriem sita tikai nedaudz garām. Pēc četrām minūtēm jau uzmanības centrā bija Bilbao "Athletic" draudīgākais spēks vārtu tuvumā Fernando Jorente, kurš ar galvu sita pāri. Puslaika izskaņā atkal vārtus apdraudēja van Volfsvinkels, bet bumba pēc holandieša tālsitiena aizspurdza gar vārtu stabu.

Toties otro puslaiku bīstamāk iesāka viesi, kas jau devītajā minūtē atklāja rezultātu. Pēc standartsituācijas bumba vārtu priekšā nonāca pie Hona Aurtenečes, kurš veiksmīgi pielaboja apaļo priekšmetu vārtu tīklā (1:0). Pēc piecām minūtēm baskiem bija jāgūst otrie vārti, bet mājiniekus pēc Fernando Amorevjetas sitiena no soda laukuma iekšienes glāba stabs. "Athletic" nepanāca 2:0 un vēlāk par to ļoti dārgi samaksāja. Ja 69.minūtē van Volfsvinkels nesodīja viesus pēc Marata Izmailova centrējuma, tad pēc septiņām minūtēm to izdarīja Emiljāno Insua, kurš ar galvu atlēkušo bumbu ieraidīja vārtos (1:1).

Pēc četrām minūtēm "Sporting" jau izvirzījās vadībā - Djego Kapels ar teicamu sitienu no aptuveni 23 metriem ieraidīja bumbu pašā apakšējā vārtu stūrī. Vēl pēc četrām minūtēm lieliska izdevība bija peruānim Andrē Kariljo, bet viņš no ļoti labas pozīcijas sita garām mērķim. "Sporting" atradās uz viļņa, izveidoja vēl vairākus bīstamus uzbrukumus, tomēr rezultāts vairs nemainījās, lielāko intrigu atstājot atbildes spēlei - Bilbao savā laukumā pietiks arī ar minimālu uzvaru 1:0.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atletico - Valencia4:2 (1:1)Falkao 18'78' Miranda 49' Adrjans 54' - Žonass 45'+3 Košta 90'+4
Sporting - Athletic2:1 (0:0)Insua 76' Kapels 80' - Aurteneče 54'

Izmantotie resursi:
Goal.com

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 00:05, pirms 12 gadiem
Skaisti Falkao 2.vārti

  +3 [+] [-]

, 2012-04-20 00:11, pirms 12 gadiem
Sportings pēdējās 20 minūtes uguņoja !

  -1 [+] [-]

, 2012-04-20 00:18, pirms 12 gadiem
Te nu bija "ķeram angļus" - viena chelsea nopelna tikpat, cik visi 5 spāņi kopā. labi,ka nākamnedēļ visi savās mājās spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 00:21, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: Te nu bija "ķeram angļus" - viena chelsea nopelna tikpat, cik visi 5 spāņi kopā. labi,ka nākamnedēļ visi savās mājās spēlē.
da taa chelsī nekur netiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 00:28, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: Te nu bija "ķeram angļus" - viena chelsea nopelna tikpat, cik visi 5 spāņi kopā. labi,ka nākamnedēļ visi savās mājās spēlē.
Ne gluži. Pat ar visiem zaudējumiem Spānijas klubi par pusfināliem pagaidām ir nopelnījuši vairāk punktu, jo kopējā ieskaitē tie vēl ir jādala ar komandu skaitu. Tātad "Chelsea" divi punkti tiek dalīti ar astoņi, bet Spānijas divi punkti - ar septiņi. Ieguvums, protams, minimāls, bet vienalga ir.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-20 00:37, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ne gluži. Pat ar visiem zaudējumiem Spānijas klubi par pusfināliem pagaidām ir nopelnījuši vairāk punktu, jo kopējā ieskaitē tie vēl ir jādala ar komandu skaitu. Tātad "Chelsea" divi punkti tiek dalīti ar astoņi, bet Spānijas divi punkti - ar septiņi. Ieguvums, protams, minimāls, bet vienalga ir.
jā,pareizi, šito biju jau piefiksējis,tik paspēju aizmirst. nu bet doma jau nemainās.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 00:41, pirms 12 gadiem
Spānijā jātur īkšķi,lai Atletico vispār tiek eirokausos nākamgad. par uzvaru EL taču vieta nepienākas,ne?

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 00:42, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: Spānijā jātur īkšķi,lai Atletico vispār tiek eirokausos nākamgad. par uzvaru EL taču vieta nepienākas,ne?
Pienākas. Garantēta vieta grupu turnīrā, tāpat kā "Top 6" valstu kausu ieguvējām.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 00:49, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pienākas. Garantēta vieta grupu turnīrā, tāpat kā "Top 6" valstu kausu ieguvējām.
opā,labs! tātad plus vieta pienākas - spānijai būtu 8 vietas? tā kā tu visu noteikti zini,pastāsti,ko esi izpīpējis,ja baski paņem EL kausu - cik spāņiem būtu vietu un no kurienes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 01:03, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: opā,labs! tātad plus vieta pienākas - spānijai būtu 8 vietas? tā kā tu visu noteikti zini,pastāsti,ko esi izpīpējis,ja baski paņem EL kausu - cik spāņiem būtu vietu un no kurienes?
Spānijai Eiropas līgā nākamajā sezonā paredzētas trīs vietas - viena kausa ieguvējai un atlikušās divas tiks sadalītas līgā. Problēmas sākas, ja kausa ieguvēja jau caur līgu kvalificējas Eirokausiem. Tad šķiro divus gadījumus:
1) ja kausa ieguvēja kvalificējas Čempionu līgai, tad ceļazīme uz Eiropas līgu pienākas finālistei,
2) ja kausa ieguvēja kvalificējas Eiropas līgai, tad arī šo ceļazīmi sadala līgā.

Tātad baski jau ir nodrošinājuši vietu Eirokausos, jo Barselona jau ir kvalificējusies Čempionu līgai. Savukārt Eiropas līgas uzvarētājai vieta pienākas tikai tādā gadījumā, ja tā saviem spēkiem nav spējusi kvalificēties Eirokausiem. Ja Eiropas līgas fināliste ir kvalificējusies Eirokausiem (vienalga, kuram turnīram), tad valsts vietu skaits netiek mainīts.

Īsumā. Pieņemot, ka Spānijā vietu sadalījums vairs nemainīsies un ka Madrides "Atletico" uzvarēs Eiropas līgā, tad Eiropas līgai nākamsezon kvalificēsies Bilbao (caur kausu), "Levante" (caur līgu), "Osasuna" (caur līgu) un "Atletico" (kā EL uzvarētāja).

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 01:12, pirms 12 gadiem
tātad - ja uzvar Atletico,Spānijai 4 vietas(ja līgā viss,kā tagad),ja uzvar Bilbao - 3 vietas, sapratu pareizi?
Paldies par info.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 01:19, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: tātad - ja uzvar Atletico,Spānijai 4 vietas(ja līgā viss,kā tagad),ja uzvar Bilbao - 3 vietas, sapratu pareizi?
Paldies par info.
Jā, saprati pareizi. Vienmēr laipni.

p.s. Iepriekšējā komentārā pārrakstījos - Eiropas līgas finālistes vietā biju domājis uzvarētāju.

     [+] [-]

, 2012-04-20 09:57, pirms 12 gadiem
Sky_Walker rakstīja: Nu viens finālists ir zināms - Madrides Atletico! Laikam tajā klubā kurā spēlē Falcao Eiropas Līgā uzvar tajā, pagajušo sezonu ar Porto, tagad ar Atletico iet uz titulu
nu neteiktu,Valencia kā nekā spēle savās mājās,plus vēl divi vārti izbraukumā,ar Atletico neko nevar paredzēt,var gan skaisti uzvarēt, gan ar 2-0 zaudēt Valencijā

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 10:01, pirms 12 gadiem
Spēles izskaņā Valencia guva svarīgus vārtus, kaut arī nebija to pelnījusi. Sen neredzēju tik daudz braķa "sīkspārņu" spēlē, bet ceru, ka atbildes mačā viss būs savadāk.
Runājot par spāņu klubu neveiksmēm eirokausu pirmajās spēlēs, domāju gan Real, gan Barsa, gan Bilbao tāpat palika favorīti savos pāros.