Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgā finiša spurts - Portugāles "Sporting" pret Spānijas trio

Agris Suveizda

Eiropas līgā finiša spurts - Portugāles "Sporting" pret Spānijas trio
Vai Bilbao "Athletic" turpinās lielisko kausu sezonu?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas pirmās UEFA Eiropas līgas pusfinālspēles. Spānijas galvaspilsētā Madridē savā starpā tiksies divi Spānijas klubi - vietējais "Atletico" un "Valencia" -, savukārt Portugāles galvaspilsētā Lisabonā "Sporting" uzņems sīksto Bilbao "Athletic". Abu spēļu sākums plkst. 22:05 pēc Latvijas laika.

Madrides "Atletico" Eiropas līgas turnīru sāka trešajā kvalifikācijas kārtā, pa ceļam uz grupu turnīru bez problēmām uzvarot Norvēģijas "Stromsgodset" (2:1 mājās un 2:0 viesos) un Portugāles "Vitoria de Guimaraes" (2:0, 4:0). Tālāk madridiešiem nepaveicās ar izlozi - "Atletico" tika ielozēta nāves grupā, taču prata apsteigt gan Itālijas "Udinese", gan Skotijas "Celtic", gan Francijas "Rennes" un iegūt pirmo vietu. Arī izslēgšanas spēlēs pretī stājās visai nopietni pretinieki, tomēr tie atkal neradīja lielas problēmas. Izsisti tika Romas "Lazio" (1:0, 3:1), Stambulas "Besiktas" (2:1, 3:0) un Vācijas "Hannover" (2:1, 2:1).

Tikmēr "Valencia" Eirokausu sezonu sāka Čempionu līgā, kur grupā pēdējā kārtā ar 0:3 kapitulēja Londonā un palika trešajā vietā aiz "Chelsea" un Lēverkūzenes "Bayer". Eiropas līgā Sikspārņi apspēlēja Anglijas "Stoke" (1:0, 1:0) un divus Nīderlandes klubus PSV "Eindhoven" (4:2, 1:1) un "Alkmaar" (4:0, 1:2). Šovakar neliela favorīta lomā iejutīsies mājiniece "Atletico", kas Eiropas līgā uzvarējusi pēdējās deviņās spēlēs pēc kārtas un guvusi panākumu arī visās astoņās cīņās savā laukumā.

Spānijas čempionātā gan sekmīgāk spēlē "Valencia", kas par punktu apsteidz "Malaga" un ierindojas trešajā vietā uzreiz aiz abiem grandiem Madrides "Real" un "Barcelona". Savukārt "Atletico" ieņem astoto vietu, riskējot nekvalificēties Eirokausiem, tiesa, joprojām viss ir pašu rokās - Eiropas līgas zona ir punkta attālumā, bet līdz Čempionu līgai ir seši punkti. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Atletico" izbraukumā ar 1:0 uzvarēja "Rayo Vallecano", bet "Valencia" piedzīvoja pamatīgu fiasko Barselonā - 0:4 pret vietējo "Espanyol". Mājiniekiem, kas šosezon vēl nav spējuši gūt vārtus pret "Valencia" (0:0, 0:1), šovakar nevarēs palīdzēt diskvalificētais Djego Godins, bet viesiem nespēlēs Antonio Barragons (arī diskvalifikācija) un ilgstoši savainotais Evers Banega.

Otrā pārī savā starpā tiksies Lisabonas "Sporting" un Bilbao "Athletic", kuras turnīra gaitā no cīņas izslēdza abus Mančestras smagsvarus "City" un "United". Gan portugāļu, gan basku klubam Eirokausi ir vieta, kur reabilitēties par neveiksmēm pašmāju čempionātā un kur nopelnīt sev slavu. "Sporting" pirms sezonas sākuma ievērojami pastiprinājās, taču milzīgās cerības un ambīcijas netika attaisnotas - lisabonieši Portugāles čempionātā ierindojas tikai ceturtajā vietā, no Čempionu līgas zonas četras kārtas pirms sezonas beigām atpaliekot par astoņiem punktiem. Tikmēr "Athletic" Spānijā ieņem septīto vietu, tiesa, vēl ar nelielām izredzēm uz tik kāroto ceturto pozīciju (līdz "Malaga" ir seši punkti).

"Sporting" pa ceļam uz pusfinālu atlases ciklā uzvarēja Dānijas "Nordsjaelland" (2:1, 0:0), grupā apsteidza "Lazio", Rumānijas "Vaslui" un Šveices "Zurich", bet pēc tam bez jau pieminētā "City" (1:0, 2:3) izslēdza arī Varšavas "Legia" (1:0, 2:2) un Harkovas "Metalist" (2:1, 1:1). Baski, kurus maijā gaida Spānijas Karaļa kausa fināls pret "Barcelona", varēja pat nesasniegt grupu turnīru - kvalifikācijas ciklā pirmā spēle mājās pret turku "Trabzonspor" noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet pēc tam "Fenerbahce" tika izslēgta no Eirokausiem un "Trabzonspor" ieņēma Stambulas lielkluba vietu Čempionu līgā. Grupā "Athletic" apsteidza Zalcburgas "Red Bull", Francijas PSG un Bratislavas "Slovan", bet tad divu spēļu summā uzvarēja Maskavas "Lokomotiv" (1:0, 1:2), "United" (2:1, 3:2) un Gelzenkirhenes "Schalke" (2:2, 4:2).

Šajā duelī daudz ko var izšķirt tieši pirmā spēle. "Sporting" teicami spēlē savā laukumā, Eiropas līgā uzvarot visās septiņās spēlēs, bet tāpat baski ļoti labi darbojas izbraukumā, ne tikai regulāri gūstot vārtus, bet izcīnot arī lielas uzvaras. Pēc Bilbao lieliskā snieguma izslēgšanas spēlēs daudzi jau steidz baskiem ierakstīt uzvaru, bet "Sporting" galvenais treneris Rikardu Sa Pintu, kurš savulaik kā spēlētājs pārstāvējis "Real Sociedad" un kuram no tā laika saglabājušās spilgtas atmiņas par basku derbijiem, aicina viesus būt piesardzīgus. "Lasot presi, redzu, ka "Athletic" jau ir finālā. Taču mēs esam "Sporting", mums aiz muguras ir jau 106 gadi un mums ir vēsture Eiropā. Cienām ikvienu, esam pazemīgi, nebaidāmies ne no viena un cīnīsimies līdz pat beigām. Esam vienīgā palikusī Portugāles komanda Eirokausos un lepojamies ar to," teica Sa Pintu. Viesiem ir būtisks zaudējums aizsardzības līnijā - diskvalificēts ir Havi Martiness -, bet par Ikera Munjaina došanos laukumā veselības problēmu dēļ vēl tiks lemts.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2012-04-19 11:52, pirms 12 gadiem
ceru ka uz shitaam simulantu kaujaam traapiisies tiesneshi, kuri pie siikumiem nesienas klaat un, veelams, pat padala kartinjas par simulaacijaam

     [+] [-]

, 2012-04-19 11:55, pirms 12 gadiem
būs bilbao spēlē 3 bankas, stopudova