Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

No Ziemas kausa izslēgtā "Šilas" izstājas no Lietuvas čempionāta

Agris Suveizda

No Ziemas kausa izslēgtā "Šilas" izstājas no Lietuvas čempionāta
Foto: fksilas.lt

Lietuvas futbola klubs Kazlu Rūdas "Šilas" nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma nolēmis izstāties no Lietuvas čempionāta, tā arī nepiedzīvojot debiju augstākajā līgā. Lietuvas Futbola federācija apstiprināja, ka "Šilas" vietu A līgā iegūs Kauņas "Žalgiris", kas pagājušajā sezonā palika pēdējā vietā un izkrita uz 1. līgu.

Kazlu Rūdas pilsētas kluba nedienas sākās 13. februārī, kad Ziemas kausa ietvaros "Skonto" hallē tika piedzīvota neveiksme pret "Mettu"/LU (1:3). Šīs spēles sakarā radās aizdomas par rezultāta iespējamu manipulāciju, un Latvijas Futbola virslīga nolēma izslēgt "Šilas" no Ziemas kausa, atceļot tās nākamo spēli pret "Jelgavu", kas bija paredzēta 20. februārī, un nododot informāciju Lietuvas Futbola federācijai, kas uzsāka savu izmeklēšanu.

Kopš skandāla sākuma tika pieļauta iespēja, ka "Šilas" zaudēs vietu augstākajā līgā, taču Lietuvas futbola vadība nevēlējās steigties ar lēmumiem, neizslēdzot iespēju, ka "Šilas" pirmās spēles, izmeklēšanai turpinoties, varētu tikt pārceltas. Izmeklēšana joprojām nav noslēgusies, taču "Šilas" pati nolēma izstāties no čempionāta. Visiem spēlētājiem ir dota atļauja meklēt citas komandas.

"24. februārī saņēmām oficiālu paziņojumu no "Šilas" kluba vadības, ka finansiālu problēmu dēļ komanda nepiedalīsies šā gada A līgas turnīrā," teikts Lietuvas Futbola federācijas paziņojumā. Šajā teikumā jāizceļ vārdi "finansiālu problēmu dēļ", kurus sarunā ar portālu Futbolo.TV uzsvēra arī kluba direktors Audrjus Raškausks, paužot, ka šāds solis sperts nevis radušos aizdomu - jo nekādu pierādījumu un lēmumu vēl nav -, bet gan to seku jeb sponsoru zaudēšanas dēļ. "Sakiet, vai pēc šāda skandāla jūs vēlētos sponsorēt "Šilas"? Droši vien, ka nē," teica Raškausks, apstiprinot, ka klubs zaudējis sponsoru un līdzjutēju uzticību.

Futbolo.TV, atsaucoties uz Sportradar sniegto informāciju, ziņo, ka vēl pie rezultāta 0:0 izdarītas lielas likmes uz to, ka spēlē tiks gūti trīs vai vairāk vārti, bet portāls Delfi.lt lēš, ka kopējie laimesti pēc neoficiālas informācijas pārsniedzot 150 tūkstošus eiro. Spēlē kopumā tika gūti četri vārti, no kuriem visi tika iesisti pēc 64. minūtes. "Šilas" direktors gan uzskata, ka no mušas ir izpūsts zilonis: "Lai arī pats nebiju spēlē, redzēju video un man ir sava versija par notikušo.

Neviens nepievērš uzmanību tam, ka spēle notika plkst. 11:00 no rīta un mūsu komanda uz spēli piecas stundas brauca autobusā ["Šilas" autobuss "Skonto" stadionā ieradās vien aptuveni 50-55 minūtes pirms spēles sākuma – A.S.]. Dabiski, ka nogurums bija jūtams. Tāpat treneris eksperimentēja ar sastāvu, tika veiktas astoņas maiņas, laukumā bija arī ļoti jauni futbolisti. Un tas viss acīmredzami ietekmēja spēlētāju darbības, radot kļūdas. Šis viss skandāls ir uzpūsts ziepju burbulis."

"Godīgi sakot, es pat nezinu, kā un kur var izdarīt likmes. Ja man būtu desmit eiro un es gribētu tos uzlikt, es nemaz nezinātu, kur to varētu izdarīt," iepriekš portālam Delfi.lt sacīja Raškausks, kurš sponsoru uzticības zaudēšanā vaino medijus un to pasūtījuma rakstus. "Skumji, jo mēs par futbolu Kazlu Rūdā rūpējāmies un to veidojām septiņus gadus, bet kāds to visu sabojāja piecās dienās…," portālam Futbolo.TV sarūgtinājumu neslēpa Raškausks. "Mūsu stratēģijā dalība A līgā šogad nebija obligāta, taču, tā kā bijām [uzvarējuši 1. līgā un] izcīnījuši vietu, gribējām šo iespēju izmantot. Domājām, ka tādējādi spēsim iegūt lielāku uzmanību. Lūk, kur tagad esam."

Atgādinām, ka "Mettas"/LU labā vārtus guva Rendijs Šibass (65. minūtē), Adamu Abdullāhi (72. minūtē) un Gatis Kalniņš (76. minūtē), bet 80. minūtē viesu goda vārtus guva 36 gadus vecais veterāns Ričards Beņušis, kurš pamatlaika izskaņā varēja iesist vēl vienus, taču apbrīnojami netrāpīja tukšos vārtos. Beņušis ir bijušais Lietuvas izlases un arī Liepājas "Metalurga" uzbrucējs, bet otrajā puslaikā viesu vārtus sargāja Mindaugs Malinausks, kurš 2009. gadā bija "Tranzīta" pamatvārtsargs un pēcāk ar "Debrecen" spēlējis Eiropas līgas grupu turnīrā. Arī Malinausks agrāk tika saukts uz Lietuvas izlasi.

Slavenajam basketbola klubam piederošais Kauņas "Žalgiris" (agrāk pazīstams kā Kauņas "Spyris"), līdzīgi kā pie mums "Daugavpils", jau iepriekš bija pieteicies LFF-A licencei, cerot, ka kāds no augstākās līgas klubiem licenci varētu nesaņemt. Sākotnēji finansiālu aspektu dēļ bez licences palika Klaipēdas "Atlantas", taču ar otro piegājienu to ieguva, tobrīd Kauņas klubu atstājot aiz borta. Jau rīt Viļņas hallē plkst. 14:45 Superkausā tiksies Viļņas "Žalgiris" un "Trakai", bet A līgas jaunā sezona sāksies 3. martā.

Izmantotie resursi:
"Šilas" traukiasi iš A lygos, į ją priimtas...
"Šilas" traukiasi, klubo ateitis skendi...
Rėmėjo netekęs „Šilas“ leido žaidėjams...

  -1 [+] [-]

, 2017-02-25 12:09, pirms 7 gadiem
Protams visi noticēja direktora kungam,kas nezin kur likt likmes.Paskatieties spēlētāju uzvārdus,kas ir komandā un daudz kas top skaidrs.Bijušie Kruojas spēlētāji,kas arī bija iesaistīti toto skandālos.Nejau optibetā viņi liek likmes,bet kaut kur azeros vai Taizemē kur spēlētājiem ir sakari.

     [+] [-]

, 2017-02-25 12:45, pirms 7 gadiem
Uz Latvijas 1. līgu ar var kaut kur tur pasaules malā likt likmes

     [+] [-]

, 2017-02-25 14:20, pirms 7 gadiem
Uz 2.liigu var pat likt

     [+] [-]

, 2017-02-25 16:32, pirms 7 gadiem
2. un 3. vārti gūti pilnīgi bez jebkādas aizsargu pretestības, pilnīgi uzskatāmi. Gandrīz kā savulaik DD - Ilūkstes spēlēs.

     [+] [-]

, 2017-02-26 15:24, pirms 7 gadiem
Edmunds_Ogre rakstīja: Uz Latvijas 1. līgu ar var kaut kur tur pasaules malā likt likmes
Tas pats bet365 piedava likmes uz 1.ligu...