Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

FIFA liek "Cardiff City" veikt pirmo maksājumu par traģēdijā bojā gājušā Salas transfēru

Rolands Eliņš

FIFA liek "Cardiff City" veikt pirmo maksājumu par traģēdijā bojā gājušā Salas transfēru
"Cardiff City" galvenais treneris Nīls Vornoks. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

FIFA oficiāli paziņojusi, ka Anglijas pēc spēka otrās līgas klubam „Cardiff City” jāveic pirmais maksājums sešu miljonu eiro apmērā Francijas „Nantes” vienībai Argentīnas futbolista Emiliāno Salas transfērā. Sala gāja bojā lidmašīnas avārijā šī gada janvārī.

FIFA paziņojumā norādīts, ka saskaņā ar klubu starpā noslēgto līgumu „Cardiff City” nepieciešams veikt pirmo maksājumu pilnā apmērā. FIFA norāda, ka nevar komentēt līguma detaļas un situāciju par nākamajiem maksājumiem, taču britu mediji vēsta, ka „Cardiff City” nākamais maksājums paredzēts nākamā gada janvārī.

FIFA bija centusies panākt, ka klubi, ņemot vērā traģisko situāciju, vienosies savā starpā un neradīs futbolam sliktu slavu ar šo strīdu, taču tas neizdevās, un FIFA nācās pieņemt oficiālu lēmumu.

„Cardiff” un „Nantes” konflikts ir par šogad mūžībā aizgājušā Emiliāno Salas transfēru. Neilgi pēc tam, kad „Cardiff” izziņoja savu jauno futbolistu, Salam kļūstot par kluba rekordpirkumu, Sala gāja bojā lidmašīnas avārijā.

„Cardiff” un „Nantes” pirms tam bija vienojušās par transfēra summu 15 miljonu apmērā, taču, kad emocijas bija nosēdušās, uzvirmoja ziņas par to, ka Velsas klubs nemaz nevēlas maksāt par spēlētāju, kurš viņu sastāvā traģisku iemeslu dēļ neieradās. „Cardiff City” savā argumentācijā FIFA to pamatoja ar to, ka Premjerlīga nebija reģistrējusi Salas līgumu un pāris formālu iemeslu dēļ tas bija jāpārslēdz, kamēr „Nantes” norādīja, ka dokumentācija transfēra līgumā bija pabeigta.

„Cardiff”, kas šovasar atstāja Premjerlīgu, pastāv iespēja vērsties Sporta arbitrāžas tiesā kā augstākajā instancē. Velsas klubs pavēstījis, ka lūgs FIFA paskaidrot savu lēmumu un pēc tam lems par turpmāko rīcību

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-30 21:25, pirms 5 gadiem
Nesmuki no Cardifas puses! Ja ligums noslegts,tad ludzu samaksajiet!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-30 23:16, pirms 5 gadiem
FIFA varēja šo paņemt uz sevi un nomaksāt šīs summas. Tīri cilvecīgi man nešķiet korekti likt maksāt un vispār kustināt šo lietu un izvazāt publiski, ja cilvēks ir gājis bojā.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-01 09:16, pirms 5 gadiem
Apdrošināšana šādus gadījumus vai tad nesedz? Ja tādas nebija, tad tā vienkārši neizdarība no Cardiff puses.. tā teikt skola maksā.