Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"United" papildlaikā salauž "Norwich" un iekļūst FA kausa pusfinālā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"United" papildlaikā salauž "Norwich" un iekļūst FA kausa pusfinālā
"United" spēlētāji. Foto: Focus images/Scanpix

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā Mančestras "United", spēlējot izbraukumā, vien papildlaikā ar rezultātu 2:1 pārspēja "Norwich". Uzvara ļāvusi iekļūt FA kausa izcīņas pusfinālā Pāru izloze notiks rītvakar – "Newcastle" un Mančestras "City" spēles puslaika pārtraukumā.

"Norwich" piektajā kārtā jeb astotdaļfinālā spēja uzvarēt "Tottenham". Spēle noslēdzās pēcspēles 11 metru sitienos, kuros veiksmīgāka bija "Norwich" (3:2). Mančestras "United" iepriekšējā kārtā tikās ar "Derby County", kuru pārspēja pārliecinoši ar rezultātu 3:0.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja Mančestras "United" zīmē. Sarkanie velni daudz vairāk kontrolēja bumbu, bet vērā ņemamus momentus pie "Norwich" vārtiem izveidot neizdevās. Bīstamākais pirmā puslaika moments bija pie "United" vārtiem pašā puslaika izskaņā, kad Lukass Rups, bet pēc viņa sitiena ar galvu bumba lidoja pāri vārtiem. Neskatoties uz lielo pārsvaru bumbas kontrolē, "United" nespēja nopietni apdraudēt Tima Krula sargātos vārtus.

Spēles 51. minūtē dueļa favorīti izvirzījās vadībā, kad soda laukumā vislabāk noorientējās Odions Igalo, kurš arī raidīja bumbu Krula sargātajos vārtos - 1:0. Pēc gūtajiem vārtiem "United" spēlētāji samazināja apgriezienus, un bumbas kontroli pārņēma "Norwich". 75. minūtē mājinieki pārsteidza viesus no Mančestras – teicams sitiens no tālas distances padevās Todam Kantvelam (1:1). 88. minūtē sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu nopelnīja "Norwich" spēlētājs Tims Klose. Pēc noraidījuma "United" spiediens uz "Norwich" vārtiem pieauga, bet uzvaru pamatlaikā sarkanie velni izraut nespēja.

Pirmajās 15 papildlaika minūtēs "United" pārsvars bija milzīgs. "Norwich" netika pāri laukuma centram, bet spēja nosargāt savus vārtus. Kruls šajā spēlē bija viens no galvenajiem "Norwich" varoņiem – vairāki lieliski seivi glāba mājiniekus arī papildlaikā. "United" veidoja vienu uzbrukumu pēc otra, bet gūt vārtus nespēja.. Līdz papildlaika 27. minūtei, kad soda laukumā bumba nonāca pie Harija Magvaira, kurš raidīja bumbu lieliskā Krula sargātajos vārtos - 2:1. Mačs tā arī noslēdzās, un sarkanie velni iekļuva FA kausa pusfinālā.

FA kausa ceturtdaļfināla spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
27.06.202019:30Norwich-Man.United1:2 (papildlaikā)Kantvels 75' – Igalo 51' Magvairs 117'
28.06.202015:00Sheffield-Arsenal--
28.06.202018:00Leicester-Chelsea--
28.06.202020:30Newcastle-Man.City--