Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Jaunākais un vismazāk pieredzējušais līgā – "Arsenal" oficiāli nolīgst Artetu

Agris Suveizda

Jaunākais un vismazāk pieredzējušais līgā – "Arsenal" oficiāli nolīgst Artetu
Mikels Arteta "Arsenal" kreklā. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola klubs Londonas "Arsenal" paziņojis par trīsarpus gadu līguma parakstīšanu ar bijušo komandas kapteini Mikelu Artetu, kuram tā būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Arteta spēlētāja karjeru pabeidza tieši Londonas "Arsenal", to pārstāvot no 2011. līdz 2016. gadam, bet pēc karjeras beigām kļuva par Mančestras "City" galvenā trenera Žuzepa Gvardiolas palīgu. Uz "Arsenal" galvenā trenera krēslu Arteta pretendēja arī pirms pusotra gada, bet toreiz vadība izlēma par labu citam baskam Unajam Emerijam.

"Tas ir milzīgs gods. "Arsenal" ir viens no lielākajiem klubiem pasaulē. Mums ir jācīnās par trofejām, un tas manās sarunās ar Stenu un Džošu Krenkēm tika sacīts ļoti skaidri," kluba mājaslapā citēts Arteta. 37 gadus vecais speciālists ir kļuvis par jaunāko galveno treneri Premjerlīgā, apsteidzot Londonas "Chelsea" vadītāju Frenku Lampardu (41). Vecākais treneris ir Rojs Hodžsons (72) no cita Londonas kluba "Crystal Palace".

Kā spēlētājs Arteta ar Londonas "Arsenal" divreiz ieguva Anglijas kausu, kā arī Superkausu jeb Community Shield. Pirms tam Arteta spēlēja Liverpūles "Everton" – tieši pret šo klubu rīt Arteta debitēs pie "Arsenal" stūres -, kā arī tādos klubos kā "Barcelona", PSG, Glāzgovas "Rangers" un "Real Sociedad". 2003. gadā Arteta kļuva par Skotijas čempionu.

Londonas "Arsenal" ar 22 punktiem 17 spēlēs ieņem desmito vietu Anglijas Premjerlīgā. Čempionu līgas zona ir septiņu punktu attālumā. Eiropas līgas 1/16 finālā "Arsenal" tiksies ar Pirejas "Olympiacos".

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/mikel-...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-12-20 18:28, pirms 4 gadiem
"spēlējis Barcelona"- skaļi teikts, ņemot vērā, ka tālāk par Barcelona B viņš netika, un ja nemaldos, tad nevienu spēli pirmajā komandā neaizvadīja, jo aizfīrēja īrē uz PSG.

     [+] [-]

, 2019-12-20 18:48, pirms 4 gadiem
Kā spēlētājs man Arteta nepatika, bet droši vien viņam bija autoritāte komandas biedru vidū. Ne par velti bija Arsenal kapteinis. Lasīju viedokli, ka gadījumā, ja kluba zvaigžņu uzskati nesakritīs ar Artetas uzskatiem, zvaigznēm būs vai nu jāaiziet, vai arī jāklausa. Lai gan tur, šķiet, puse komandas pašlaik grib aiziet.

     [+] [-]

, 2019-12-20 18:57, pirms 4 gadiem
Nu gan modes lieta panesusies premjerlīgā ar tiem bijušajiem spelētājiem treneru lomās.

     [+] [-]

, 2019-12-20 19:41, pirms 4 gadiem
Arteta vēl nevadīs komandu rītdien. Būs tikai tribīnēs.

     [+] [-]

, 2019-12-21 09:49, pirms 4 gadiem
Esmu atkal patīkami satraukts un nevaru sagaidīt pie kā šis gembls novedīs. Vengers jau teica, ka Arteta būs labs treneris, kad vēl Arteta spēlēja. Peps un Početīno tāpat domā. 2014. gada intervija ar Artetu ir laba. Kur viņš atklāj kāds būtu galvenais treneris, ja izdomātu sākt trenēt. Un vakardienas presene bija laba. Excitement all around

     [+] [-]

, 2019-12-21 10:35, pirms 4 gadiem
Tiešām tagad ir trends ņemt jaunus, nepiededzējušus trenerus. Tur is savs points. Parasti tā rīkojas klubi, kas atrodas krīzē. Tad īpašnieki var teikt faniem: "ok, mums iet sūdīgi, bet skataties pie ruļiem ir mūsu leģenda, tas ir mūsu kluba dns, dodiet viņam laiku." Fani daudz tolerentāk izturas pret šādu treneri, nevis, piemēram, dārgu Mourinjo, kurš skaidrs, ka ņemts īstermiņa rezultātu sasniegšanai.
Vēl tomēr Sulšērs un Lemps bija MU un Chelsea to zelta laikos. Arteta bija Arsenal, kad vienkārši Arsenal vēl nebija tik slikti. Es nezinu cik ļoti Arsenal fani viņu mīl un atceras no tiem laikiem.
Interesants Mourinjo komrntārs par labākiem treneriem ar 0 zaudējumiem.
Kopumā domāju, ka Arsenal rīkojās pareizi. Sliktāk vaits nebūs, bet var sanākt tīri labi. No malas gan šķiet, ka Arsenal problēma jau sen nav treneris, bet īpašnieki.