Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Biliča vietā pie "West Ham" stūres stājas Moizs

Krišs Upenieks

Biliča vietā pie "West Ham" stūres stājas Moizs
Deivids Moizs
Foto: AP/Scanpix

LETA. Pirms pāris gadiem Mančestras "United" vienību trenējušais Deivids Moizs otrdien apstiprināts par Anglijas futbola premjerlīgas komandas Vesthemas "United" galveno treneri.

Vesthemas komanda sestdien premjerlīgas spēlē savā laukumā ar 1:4 kapitulēja "Liverpool" futbolistiem, kas pirmdien lika atlaist galveno treneri Slavenu Biliču no Horvātijas. Jau tobrīd Moizs tika nosaukts par reālāko kandidātu viņa aizstāšanai.

Savulaik Moizs 11 gadus sekmīgi vadīja Liverpūles "Everton", bet 2013.gadā negaidīti kļuva par titulētā sera Aleksa Fergusona aizstājēju Mančestras "United" klubā. Tur viņš gan nostrādāja vien nepilnu sezonu, pēc tam 2014./15.gada sezonā vadīja Spānijas komandu Sansevastjanas "Real Sociedad", turpinājumā tiekot atlaists, savukārt 2016./17.gada sezonā speciālists trenēja "Sunderland" komandu, kurai nespēja palīdzēt saglabāt vietu premjerlīgā.

Biličs par Vesthemas "United" galveno treneri kļuva 2015.gada jūnijā, parakstot līgumu uz trim gadiem. Zīmīgi, ka Biličs savulaik kā futbolists pusotru sezonu pats spēlēja šajā komandā.

Biličs iepriekš bija strādājis arī ar Krievijas premjerlīgas komandu Maskavas "Lokomotiv" un Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš". Tāpat speciālists savulaik sasniedza labus rezultātus ar Horvātijas valstsvienību - 2008.gada Eiropas čempionātā tai izdevās aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt 1998.gada Pasaules kausā viņš kā spēlētājs ar izlasi sasniedza pusfinālu un izcīnīja trešo vietu.

Biliča vadībā Vesthemas klubs 2015./2016.gada sezonā premjerlīgā izcīnīja septīto vietu, bet iepriekšējā sezonā vienība palika 11.pozīcijā. Tikmēr šosezon premjerlīgas kopvērtējumā Vesthemas komanda ar deviņiem punktiem ieņem vien 18.vietu 20 komandu konkurencē, atrodoties izkrišanas zonā. Zīmīgi, ka Vesthemas "United" otrajā sastāvā pašlaik ir arī latviešu vārtsargs Rihards Matrevics.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2017-11-07 12:32, pirms 6 gadiem
Gluži vai neticami, ka kāds viņam vēl PL piedāvā darbu, pēc visām nevieksmēm. WHU galīgi nesimpatizē, bet nu cerams, ka šoreiz pacels komandu uz augšu.

     [+] [-]

, 2017-11-07 12:59, pirms 6 gadiem
Ipashi citas izveles jau nebija. Big Sam kopa ar Shekspiru vadis Everton. Kas tad vel ir brivs? Redknaps beidzis trenet del veselibas. Vienigi tad bija jaskatas arpus UK.
Moizam jau ar Evertonu ok gaja. Sunderlands un Real Soc riktigi paplucinaja vina akcijas.

     [+] [-]

, 2017-11-07 13:15, pirms 6 gadiem
Tiešām negribētos, lai WSH atstāj EPL, bet nu ar šo kandidātu ir taisns ceļš purvā. Būtu Kūmanu ņemuši, kas tikko atbrīvots no Everton!

     [+] [-]

, 2017-11-07 14:21, pirms 6 gadiem
tur laikam kādu 4 kandidāti, ieskaitot Kumanu un Anceloti viņiem atteica. tā kā lielas izvēles nebija

     [+] [-]

, 2017-11-07 17:06, pirms 6 gadiem
Moizs ir labs ar mazajiem PL klubiem. Viss.