Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1.līga: Preiļi, "Tukums 2000", "Staiceles Bebri", Valmiera, "Alberts"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1.līga: Preiļi, "Tukums 2000", "Staiceles Bebri", Valmiera, "Alberts"
Arturs Zakreševskis

Sportacentrs.com publicē otro no trim daļām par 2016.gada Latvijas futbola 1.līgas komandu gatavošanos un plāniem sezonai.

Sportacentrs.com 1.līgas katram klubam pirms 2016.gada sezonas uzdeva sekojošus jautājumus:
1. Īsumā pastāstiet, kā klubs gatavojās šai sezonai! Tai skaitā, cik laba, Jūsuprāt, bijusi sastāva komplektācija, cik viegli/grūti bija nodrošināt komandai finansējumu (vai nedraudēja projekta izbeigšanās kā tas notika "1625 Liepāja" gadījumā?), kādi pārbaudes mači tika aizvadīti, kādas ir lielākās izmaiņas klubā salīdzinot ar 2015.gadu?
2. Kuri būs tie cilvēki (vadība), uz kuru pleciem gulsies komandas organizatoriskie jautājumi (budžeta vākšana, spēlētāju piesaiste, spēlētāju formas, izbraukumu organizēšana, mājas lapas uzturēšana, sociālie tīkli utt. utt.)?
3. Kāds būs kluba mērķis (vieta) šogad 1.līgā?
4. Aptuveni zinot, kā gatavojas citi 1.līgas klubi, kuri klubi, Jūsuprāt, 2016.gadā būs 1.līgas favorīti - pretendenti uz zelta medaļām?
5. "Brīvais mikrofons". Respektīvi, ja klubam ir kaut kas uz sirds par Latvijas futbolu kopumā, LFF Prezidenta vēlēšanām, 1.līgas organizāciju, sportisko līmeni, vai jebko citu, šeit ir Jūsu iespēja izteikties.

Preiļu BJSS

1. Gatavojāmies atbilstoši tam, kas mēs esam - amatieru komanda, kuras viena daļa atrodas Preiļos, bet otra Rīgā. Treniņi notika trīs reizes nedēļā (divi ar uzsvaru uz telpu futbolu un viens fiziskās sagatavotības treniņš), plus sestdienās un svētdienās dažāda līmeņa telpu futbola turnīri. Ja amatieri "kustās" 4-5 reizes nedēļā, tas nemaz nav slikti. Tiklīdz atļāva laika apstākļi (marta vidus), sākām trenēties uz mākslīgā laukuma un tiks aizvadītas arī dažas pārbaudes spēles.

Vārds "komplektācija" īsti neatbilst mūsu komandai - principiāli spēlējam tikai ar saviem audzēkņiem un dažreiz mums pievienojas puiši no tuvākās apkaimes. Komandu finansē Preiļu Novada dome un tehniski atbalsta Preiļu BJSS. Tāpat pret komandas likteni nav vienaldzīgi daži vietējie uzņēmēji.

2. Organizatoriskos jautājumus risina Imants Babris (budžets, spēlētāji, izbraukumi, trenēšana, mājas spēļu organizēšana), Viktors Martinovs (forma, laukuma sagatavošana, trenēšana), Ieva Babre (mājas lapa, "Facebook" lapa).

3. Vienā pirmssezonas pasākumā spēlētāji attiecībā uz šo jautājumu minēja vietas no 3. līdz 10. Protams, ka negribētu palikt pēdējie un būt neziņā par dzīvi, ja uzvarētu 1. līgā. Ja nopietni, tad palieku pie sava - neredzu jēgu amatieru komandai, kurai jau ir ieprogrammēta sastāva nestabilitāte sezonas laikā, izvirzīt uzdevumu izcīnīt konkrētu vietu. Mana misija ir nodrošināt maksimāli komfortablus apstākļus spēlētājiem (protams, atbilstoši mūsu iespējām) un tad jau laukumā redzēsim.

4. Atzīšos, ka neinteresējos par citām komandām un nav ne jausmas par to spēku samēriem. Loģiski spriežot, pie favorītiem jāpieskaita "Skonto" FC, Valmiera, "Auda" un RTU FC (citiem vārdiem "Skonto Academy").

5. Uz pārdomām mudināja Sportacentra jautājums par "1625 Liepāja". Tā ir tāda nopietnāka problēma. Uzskatu, ka 1.līgā un vēl jo vairāk Virslīgā var spēlēt tikai klubi to klasiskā izpratnē - sava bāze, savi pieaugušie, sava bērnu piramīda. Ja kāda no šīm sastāvdaļām iztrūkst, tad spēlējiet 2. līgā un Rīgas čempionātā. Diemžēl LFF pieļauj tādus "projektus", kad tiek dabūta kaut kāda nauda, nokomplektēta "izlase", saslēgti virtuāli līgumi par spēlēšanu 1.līgā ar vieniem, par bērniem ar otriem. Pēc gada jau ir citi spēlētāji, cits nosaukums, cits treneris, citi bērni. Esmu pārliecināts, ka šādu projektu izbeigšanās ir tikai laika jautājums - par to var pārliecināties, pastudējot Latvijas futbola čempionātu dalībnieku sastāvu kopš 1991. gada. Izdzīvo tikai "klasiskie". Daudz saprātīgāk potenciālajiem investoriem ir meklēt normālus klubus (tai skaitā provincē), tad vismaz paliks kaut kāda pievienotā vērtība Latvijas futbolam.

Visiem priecīgas Lieldienas!
Atbildes sagatavoja Imants Babris.

FK Tukums 2000/TSS

Labdien, pirmkārt, gribētos apsveikt Caramba/Riga ar iekļūšanu Virslīgā un novēlu neatgriezties pēc gada pie mums. Otrkārt, vēlētos atbalstīt FK "Valmieru" - nenokariet degunus un turpiniet spēlēt futbolu tikpat azartiski kā līdz šodienai un Virslīga nekur neizpaliks.

1. Gatavošanos sezonai uzsākām kā parasti janvārī. Par sastāva komplektāciju uztraukumu vairs nav, jo praktiski iztiekam ar sava kluba futbola piramīdā izaudzinātiem spēlētājiem. Ir daži viesspēlētāji no Latvijas, kā arī, lai jaunajiem būtu ko mācīties, piesaistīsim vienu vai divus pieredzējušus leģionārus.

Budžets ir palicis iepriekšējo gadu līmenī un liels paldies par to Tukuma novada domei. Lielu finansiālu atspaidu guvām arī akreditējoties LFF kā B kategorijas Futbola Akadēmija. Paldies Latvijas futbola federācijai par šādas programmas ieviešanu un finansēšanu.

Pirms sezonas aizvadījām piecas pārbaudes spēles. Trīs reizes uzvarējām un pa vienam neizšķirtam un zaudējumam. Šodien [atbildes tika iesniegtas 25.martā - aut.] Liepājā spēlēsim sesto pārbaudes spēli ar FK "Liepāja" dublieriem. Īpašu izmaiņu nav, un tas liek domāt par stabilu, darbīgi radošu stāvokli mūsu klubā.

2 FK "Tukums 2000" operatīvā vadība gulsies uz kluba prezidenta Aināra Vahteļa pleciem, visi jautājumi, kas saistīti ar 1. līgu, uz kluba sporta direktora Andreja Lapsas un galvenā trenera Kristapa Dišlera pleciem. Formas tērpi Tukumam tradicionālie: zaļš ar sudrabu un otrā forma melns ar sudrabu. Par drošību jau kuru sezonu atbildīgā persona ir kluba valdes loceklis Andrejs Joksts un mājas lapas administrēšanu, kā arī saikni ar sociālajiem tīkliem realizēs Kaspars Valdmanis, kurš arī ir kluba valdes loceklis.

3. FK Tukums 2000 komandas uzdevums ir būt ne zemāk kā 5.vietā 2016. gada 1. līgas futbola sezonā.

4. Ļoti simpatizē, kā strādā FK "Auda", noteikti, ka FK "Valmiera" varētu cīnīties par zeltu, FC "Skonto", kas pēc savas būtības ir klubs ar lielām, panākumiem bagātām futbola tradīcijām.

5. Gribētos, lai beidzot sāk STRĀDĀT spēļu inspektoru institūcija. Vēl vakar [24.martā - aut.] par 2016 gada 1. līgas sacensībām LFF mājas lapā nevarēja atrast nekādu informāciju!!!

Atbildes sagatavoja Ainārs Vahtelis.

FK "Staiceles Bebri"

1. Klubs sezonai gatavojas jau no februāra vidus Staicelē trenera J.Valaņina vadībā. Sastāvā ir nelielas izmaiņas, klubus mainījuši N. Ģērmanis un M. Remess, vēl daži likuši punktu futbolam vai pārcēlušies darbā uz citu valsti. Vietā nākuši jaunie vietējās sporta skolas audzēkņi un pieredzējušie M.Savinovs un K. Priedēns.

Esam aizvadījuši arī vairākas pārbaudes spēles - pret Valmieru (2:2), Skonto akadēmiju (2:1) un Smilteni (1:4), kā arī pret 2.līgas komandām no Salacgrīvas (3:1) un Upesciema (2:4), kur devām iespēju sevi pierādīt komandas jaunajai maiņai, jo plānojam paralēli piedalīties arī 2. līgas čempionātā.

Finansējums komandai būs iepriekšējās sezonas līmenī, kaut gan, ja negūtu novada domes atbalstu, 1.līgā nespēlētu.

2. Kluba vadība būs mana (J.Jaunzems) un G.Hansona (valdes loc.) atbildība. Gints vairāk par finansēm, bet es atbildēšu par organizatoriskiem jautājumiem un ikdienas darbu.

3. Ar mūsu iespējām sezona nesolās būt viegla, tādēļ mērķis nebūs konkrēta vieta turnīra tabulā. Cīnīsimies katrā spēlē, lai nostiprinātos pirmajā desmitā, bet būsim apmierināti arī, ja nebūsim zemāk kā iepriekšējā sezonā (13.v.).

4. Domājam, šī sezona būs vēl interesantāka, jo varētu nebūt izteikta līdera. Favorīti: Babīte un Skonto, centīsies neatpalikt Olaine/Super Nova, Auda un Rēzekne, tāpat arī Valmieru gribētos pieskaitīt līderu pulkam.

Atbildes sagatavoja Jānis Jaunzems.

Valmiera Glass FK/BSS

1. Pēc pagarinātās sezonas saistībā ar pārspēlēm un dēļ tā, ka šogad nepiedalījāmies Ziemas kausā, komandai bija dota nedaudz lielāka atelpa kā citu gadu. Atelpa bija nosacīta, jo liela daļa no spēlētājiem spēlēja arī telpu futbola 1.līgā, bet 1.līgas futbola komanda kopā sanāca janvāra vidū. Pēc pāris nedēļu gatavošanās uzsākām arī virkni pārbaudes spēļu, pirmās spēles aizvadījām ar stipri eksperimentālu sastāvu, bet vienalga veiksmīgi:

Nr.Spēle un rezultāts
1.Valmiera Glass FK/BSS 8:0 FK Priekuļi
2.Valmiera Glass FK/BSS 1:3 FC Sconto
3.Valmiera Glass FK/BSS 2:2 Staiceles Bebri
4.Valmiera Glass FK/BSS 2:0 Auda
5.Valmiera Glass FK/BSS 12:0 Fc Warrior (Valga)

Jau rīt [atbildes tika iesniegtas 25.martā - aut.] aizvadīsim pēdējo pārbaudes maču pret FC "Jelgava" dublieriem [valmierieši uzvarēja ar 4:1 - ait.].

Starpsezonā nomainījās kluba vadība, līdz ar to arī mainījās kluba attīstības stratēģija, kas varbūt nesaskanēja ar pāris bijušo spēlētāju ambīcijām, tāpēc sanāca par aptuveni 50% nomainīt sastāvu. Tas, protams, nebija viegli, bet nedēļu līdz sezonas sākumam par 90% esam apmierināti ar sastāva komplektāciju. Lielākās pārmaiņas tad arī ir notikušas komandas sastāvā, kā arī kluba pārvaldes sistēmā.

Pateicoties mūsu nu jau ilggadējā ģenerālsponsora "Valmiera Glass", kā arī Valmieras domes atbalstam, veiksmīgai sadarbībai starp Valmieras bērnu sporta skolu un Vidzemes olimpisko centru, tāpat kā virkni individuālo atbalstītāju, par komandas pamatbudžetu nevaram sūdzēties, vien pateikties atbalstītājiem, bet uz vietas nestāvam - meklējam jaunus partnerus, stādām jaunus mērķus un ejam uz priekšu.

2. Kluba vadība ir pilnībā nomainīta, ir ievēlēta jauna valde. Prezidente ir Inga Apsīte, viceprezidents Uldis Pūcītis un valdes loceklis Andis Ādamsons. Bet tieši 1.līgas komandas ģenerālmenedžera lomu pildīs Uldis Pūcītis, kurš tiešā veidā būs atbildīgs par 1.līgas organizatoriskiem jautājumiem.

3. Konkrēts mērķis vai, precīzāk sakot, konkrēta vieta turnīra tabulā komandai nav izvirzīta. Šobrīd kluba un komandas mērķus vairāk stādām 3-4 pat 5 gadu griezumā. Vēlamies sasniegt pēdējo trīs gadu rezultātu (medaļas) ar atjauninātu sastāvu un skatu nākotnē. Vēlamies to izdarīt ar pēc iespējas mazākiem līdzekļiem un savas futbola skolas audzēkņiem. Par šo sezonu varu vien pateikt, ka nevienam punktus neatdosim, katrā mačā iesim spēlēt par uzvaru.

4. Grūti teikt. Pēc aktivitātes starpsezonā viens no pretendentiem varētu būt "Auda", kamēr "Babīte" varētu būt tumšais zirdziņš kopā ar RTU. Un, kaut viss vēl miglā tīts, protams, prātā paturam FC "Skonto".

5. Ar nepacietību gaidām sezonas sākumu!

Atbildes sagatavoja Uldis Pūcītis (Viceprezidents/Ģenerālmenedžeris).

JDFS Alberts

1. Līdz ar Jaunā gada atnākšanu sākām gatavoties jaunajai 2016.gada sezonai, jau janvārī aizvadījām pirmo pārbaudes spēli ar FS "Metta" dublieriem, tad februārī spēlējām ar "Babīti", "Audu", Tukumu, bet martā ar Smilteni, Lietuvas "Kruoja", Babīti un Jūrmalas "Spartaku".

Komandas kodolu veido mūsu pašu futbola skolas audzēkņi, kuru lielākā daļa šosezon, tāpat kā gadu iepriekš, spēlēs arīdzan Latvijas Jaunatnes čempionātā. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir notikušas minimālas izmaiņas - dažus mūsu skolas audzēkņus aizvietojot citiem, kuriem savulaik jau bijusi saskarsme ar galveno treneri, bet tie tāpat ir 20-21 gadu veci puiši.

Lielākais zaudējums sportiskā ziņā ir Kristapa Liepas pāreja uz Virslīgu, noslēdzot profesionālo līgumu ar RFS. Patīkami, ka Kristaps ir izkarojis stabilu vietu sava vecuma Latvijas jauniešu izlases sastāvā, un jau aizvadījis divas pilnas spēles Virslīgā. Tā kā šis nav pirmais gadījums, kad kāds cits klubs ir gatavs maksāt par mūsu spēlētājiem, un slēgt ar viņiem profesionālu līgumu, tad secinām, ka strādājam pareizā virzienā!

Tā kā esam LFF akreditētās futbola akadēmijas statusā, jautājums par nespēlēšanu 1.līgā pat netika apspriests. Finansējums būs viens no zemākajiem līgā, jo to pārsvarā veido ziedojumi un ieguvumi no maksas par spēlētāju sagatavošanu un trenēšanu, pašvaldības atbalsta faktiski nav – maksājam mēs RD par infrastruktūras izmantošanu pēc domes noteiktā tarifa.

2. Komandas organizatoriskie jautājumi tiek risināti biedrības JDFS “Alberts” Valdē, kuras locekļi ir sadalījuši atbildības sfēras savā starpā – daži atbild par notiekošo laukumā, izmaiņām spēlētāju sastāvā, daži par mājaslapu (www.jdfs.lv) vai "Facebook", citi par ekipējumu un transportu.

3. Centīsimies tikt pirmajā pieciniekā. Kā nekā debijas sezonā bijām devītie, bet pēc 12.kārtas ieņēmām pat 4.vietu.

4. Favorītiem vajadzētu būt Valmierai, "Babītei", Olainei/Supernovai un "Skonto", ja pēdējie vispār tiks pielaisti, un būs noņemts liegums reģistrēt jaunus spēlētājus (tad tieši "Skonto" būs uzskatāmi par pārliecinošiem favorītiem).

5. Pirmkārt, gribu visus apsveikt ar jaunās sezonas sākumu un novēlēt veiksmi! Gribētos, lai 1.līgas līmenis celtos un tuvotos Virslīgai, bet, zinot, cik grūti klājas klubiem gan ar finansiāliem, gan organizatoriskiem jautājumiem, pagaidām atliek uz to tikai cerēt, darboties divtik un aicināt līdzpilsoņus iesaistīties futbolā - ja ne ar materiālo palīdzību, tad ar personisko darbu. Par LFF izveidoto “gandrīz perfekto futbola sistēmu” izteikšos LFF kongresā.

Atbildes sagatavoja JDFS Alberts komandas galvenais treneris Arturs Zakreševskis.

Apskata sērijas pirmā daļa:
1.līga: RTU, Jēkabpils, Rēzekne, Olaine/"Super...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-28 23:48, pirms 8 gadiem
Kas tad mainījies ar Valmiera FK mērķeim, ka 50% spēlētāju pameta komandu?

  -3 [+] [-]

, 2016-03-29 00:03, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Kas tad mainījies ar Valmiera FK mērķeim, ka 50% spēlētāju pameta komandu?
varbūt komanda grib kļūt profesionālāka.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-29 00:18, pirms 8 gadiem
Izskatās gan, ka tieši otrādi -- tuvākajos gados uz Virslīgu pretendēt negrasās(:...

  +2 [+] [-]

, 2016-03-29 00:59, pirms 8 gadiem
Kur N.Savaļnieks no Valmieras spēlēs?

  -4 [+] [-]

, 2016-03-29 01:19, pirms 8 gadiem
ozy666 rakstīja: Kur N.Savaļnieks no Valmieras spēlēs?
Klavieres spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2016-03-29 01:19, pirms 8 gadiem
Pagaidām gatavojas Babītes sastāvā...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-29 08:14, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Kas tad mainījies ar Valmiera FK mērķeim, ka 50% spēlētāju pameta komandu?
algu sistēma - maksās tikai prēmijas

  +3 [+] [-]

, 2016-03-29 09:53, pirms 8 gadiem
Valmiera paliek par komandu bez mērķa atgriesties virslīgā,tā arī jāsies vēl gadus desmit pa pirmo līgu,valmieras līdzjutēji ir vīlušies...

  +3 [+] [-]

, 2016-03-29 10:23, pirms 8 gadiem
Kamēr citās komandās ir sapnis tikt uz virslīgu, Valmiera, komanda kas to var reāli izdarīt, īsti necer ne uz ko... Vilšanās

  +3 [+] [-]

, 2016-03-29 11:33, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Kas tad mainījies ar Valmiera FK mērķeim, ka 50% spēlētāju pameta komandu?
nedaudz ir jāpārdomā dzīve par šitādu Valmieras rīcību , ka neizmantoja iespēju spēlēt Virslīgā. nedomāju, ka čaļi, visu sezonusitušies , lai tiktu Virslīgā, bija baigi priecīgi par tādu 'uzmetienu''.

     [+] [-]

, 2016-03-29 11:34, pirms 8 gadiem
es-sportists rakstīja: Pagaidām gatavojas Babītes sastāvā...
Kas ? Valmierieši ? Cik zinu, tad ir vismaz daži,piemēram, arī uz Audu aizgājuši.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-29 11:39, pirms 8 gadiem
Tukums iepircies ar Brocēniešiem.. laikam iet uz pilnu banku. Bet nu pāreju ziņā interesanti, ka būtībā arī 1.līgai periods ir beidzies, bet oficiālajā lapā reāli ir tikai Tukuma pārejas kkādas, ne par vienu valmierieti ziņu pagaidām nav..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-03-29 12:45, pirms 8 gadiem
Par to, cik "svarīga" Valmierai ir lielā komanda, netieši liecina tas, cik čakli kluba FB lapā (mājaslapa kā nav, tā nav joprojām un tagad adresē valmierasfk.lv pat rādās, ka konts bloķēts par nemaksāšanu vai pārkāpumiem...) tiek publicētas ziņas un bildes no visādiem bērnu un jauniešu mačiem, telpu futbola u.c. un no kādiem neoficiāliem avotiem vai pat sāncenšu mājaslapām jāgrābsta ziņas par lielo komandu - kaut vai par tām pašām spēlētāju pārejām.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-29 12:50, pirms 8 gadiem
sportists32 rakstīja: Pilnīgi piekrītu
Tikmēr vecākā līdzjutēju paaudze būs apmirusi...

     [+] [-]

, 2016-03-29 19:12, pirms 8 gadiem
Malacis A. Zakreševskis:

Par LFF izveidoto “gandrīz perfekto futbola sistēmu” izteikšos LFF kongresā.

     [+] [-]

, 2016-03-30 11:59, pirms 8 gadiem
ziemeļi rakstīja: Valmiera paliek par komandu bez mērķa atgriesties virslīgā,tā arī jāsies vēl gadus desmit pa pirmo līgu,valmieras līdzjutēji ir vīlušies...
Ir, protams, neliela vilšanās, bet, cik var noprast, lielākais šķērslis ceļā uz Virslīgu tomēr ir līdzekļi. Ar pagājušās sezonas modeli Virslīgai tomēr būtu par īsu, to varēja redzēt pēc atbildes spēles 2:6 ar Mettu. Lai tur konkurētu un nelidotu ārā jau nākamgad, kādus 5 spēlētājus vajadzētu klāt + visas pārējās izmaksas, turpat 200-300k saskrietu, un Šķiedra laikam nav gatava tik daudz atpogāt.

No otras puses, jaunās sezonas modelis ir pat ļoti simpātisks, jauni, perspektīvi čaļi + daži pieredzējušie + Pallo atpakaļ no Virslīgas! Būs interesanti!

Patika šis no Tukuma puses! Paldies!
"... vēlētos atbalstīt FK "Valmieru" - nenokariet degunus un turpiniet spēlēt futbolu tikpat azartiski kā līdz šodienai un Virslīga nekur neizpaliks."

     [+] [-]

, 2016-04-02 14:20, pirms 8 gadiem
Pārspēles rādīja ka bez sastāva papildināšas virslīgā ko darīt nav. Taču lai papildinātos vajaga naudiņu kuras nav. Labāk ir spēlēt 1.līgā par 1-3 vietu ,ne virslīgā izcīnīt pāris punktus un atgriezties 1. līgā.