Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurzemnieki dala punktus - pagarinājumā uzvar "Talsu NSS/Krauzers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kurzemnieki dala punktus - pagarinājumā uzvar "Talsu NSS/Krauzers"
"Talsu NSS/Krauzers"
Foto: "Talsu NSS/Krauzers"

Vienīgo šodien notikušo ELVI florbola līgas vīriešiem spēli var saukt par Kurzemes derbiju, jo Liepājā nūjas krustoja vietējā komanda "Kurši/Ekovalis" un "Talsu NSS/Krauzers". Pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās (4:4), bet pagarinājumā, pateicoties Toma Bitmaņa vārtu guvumam, uzvaru ar 5:4 svinēja talsinieki.

Par šīs spēles favorītiem noteikti bija uzskatāmi talsinieki, kuri starpsezonu posmā pamanījās iegūt vairākus pieredzējušus un meistarīgus spēlētājus, no kuriem lielākās zvaigznes noteikti ir ārzemēs uzspēlējušie Artis Raitums un Toms Bitmanis. Savukārt liepājniekiem zaudējumu ir vairāk nekā ieguvumu, bet būtiskākais no tiem - rezultatīvā uzbrucēja Rolanda Kovaļevska pāreja uz "Betsafe/Ulbroku".

Mačs sākās bez lielas izlūkošanas - jau 6. minūtē viesi realizēja skaitlisko vairākumu, pēc Arta Raituma piespēles rezultātu atklāja Krišs Treimanis (1:0). 7. minūtē liepājniekam Raitim Bušam izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu (1:1), bet "Talsu NSS/Krauzeram" vajadzēja tikai 13 sekundes, lai atkal izvirzītos vadībā - 2:1. Pēc pirmā perioda rezultāts tomēr bija neizšķirts (2:2), bet otrajā trešdaļā, lai arī iniciatīva piederēja viesiem, vienīgos vārtus iemeta "Kurši/Ekovalis", pirmo reizi izvirzoties vadībā (3:2). 45. minūtē perfektu Mihaila Kostuseva piespēli vārtu guvumā pārvērta Miķelis Krūms, panākot liepājniekiem jau divu vārtu handikapu - 4:2. Nosargāt uzvaru laukuma saimniekiem gan nebija lemts, jo pēc Matīsa Fogeļa un Toma Bitmaņa metieniem talsiniekiem izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu (4:4). Papildlaika 4. minūtē liepājnieku vārtu priekšā ar bumbiņu meistarīgi izrīkojās Toms Bitmanis, iemetot uzvaras golu (5:4) un ierakstot Talsu komandai turnīra tabulā pirmos divus punktus. "Kuršiem/Ekovalim" šoreiz jāsamierinās ar vienu punktu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts uzvaras vārtu autors Toms Bitmanis, kuram šajā mačā divi goli. Viņa komandas biedra Kriša Treimaņa rēķinā 2 (1+1) punkti, bet Emīls Krūmiņš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Mihails Kostusevs, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punktus iekrāja Raitis Bušs.

"Kurši/Ekovalis" - "Talsu NSS/Krauzers" 4:5 ET (2:2, 1:0, 1:2, 0:1)
Metienu attiecība:
20:40 (10:8, 3:13, 6:14, 1:5)
Rezultatīvākie:
"Kurši/Ekovalis" - Mihails Kostusevs 3 (1+2), Raitis Bušs 2 (1+1), Miķelis Krūms 1 (1+0), Kristofers Capļins 1 (1+0), Ričards Dēvits 1 (0+1).
"Talsu NSS/Krauzers" - Toms Bitmanis 2 (2+0), Krišs Treimanis 2 (1+1) Emīls Krūmiņš 2 (0+2), Deivis Deivids Ozoliņš 1 (1+0), Matīss Fogelis 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...