Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

PČ florbolā: Somijas un Slovākijas izlases cīnīsies par pirmo ceļazīmi uz pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Somijas un Slovākijas izlases cīnīsies par pirmo ceļazīmi uz pusfinālu
Slovākijas izlase
Foto: IFF Floorball

Šveices pilsētā Neišetelā arvien tuvāk nāk izšķirošie notikumi pasaules florbola čempionātā un šovakar tiks izspēlēti pirmie divi ceturtdaļfināli, bet četras komandas aizvadīs pēdējās spēles turnīrā.

Somija un Slovākija izspēlēs pirmo ceļazīmi uz pusfinālu
Slovākijas sieviešu florbola izlase pašlaik aizvadījusi spēles savu spēju robežās, bezcerīgi zaudējot Zviedrijas un Čehijas izlasēm, savukārt mačos pret sava līmeņa komandām izdevies tikt pie panākumiem pār Latviju un Dāniju. Pirms diviem gadiem slovākietes ierindojās piektajā vietā jeb bija labākās no pārējās pasaules un, domājams, ka tāds mērķis izlasei ir arī šajā čempionātā. Tikmēr Somijas izlase nedaudz negaidīti grupu turnīra ievadā piekāpās laukuma saimniecēm šveicietēm, tādējādi sarežģījot sev turpmāko dzīvi. Tagad jātiekas ar Slovākiju, pret kuru milzu grūtībām nevajadzētu būt, bet iespējamajā pusfinālā somietēm pretim visticamāk stāsies Zviedrija. Jāpiezīmē, ka Somija un Slovākija savā starpā sacentās arī pirms diviem gadiem, kad Somija uzvarēja nebūt ne vieglā spēlē ar rezultātu 6:2, vēl 12 minūtes pirms mača beigām esot vadībā vien ar minimālu 3:2. Jāpiezīmē gan, ka toreiz spēle norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kur mājinieces uz priekšu dzina teju 4000 sanākušo līdzjutēju.

Nemotivētās eiropietes pret austrālietēm un Singapūru
Domājams, ka gan Dānijas, gan Norvēģijas sieviešu florbola izlases šo čempionātu nevarēs uzskatīt par izdevušos, jo vakar abas izlases piedzīvoja neveiksmes kvalifikācijas kārtas spēlēs, atzīstot attiecīgi Slovākijas un Latvijas pārākumu. Tā rezultātā šodien jāturpina turnīrs par 9. līdz 12.vietu. Dānijas izlase spēkosies ar Singapūru, kura jau nodrošinājusi sev labāko pozīciju kopš 2007. gada. Tikmēr Norvēģijai gaidāma spēle ar Austrāliju, kura augstāk par 12.vietu, kas pašlaik jau ir nodrošināta, pēdējo reizi bija 2009. gadā, čempionātu noslēdzot 11.vietā.

Igaunietēm vēlreiz duelis ar Japānas izlasi
Pirms diviem gadiem Igaunijas sieviešu izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva kvalifikācijas kārtā, čempionātu noslēdzot 11.vietā. Šoreiz viņām kvalifikācijas grupā bija jāsacenšas ar Norvēģijas un Dānijas izlasēm, kas izrādījās pārākas par mūsu ziemeļu kaimiņienēm. Vienīgo uzvaru (6:4) Igaunijas izlase izcīnīja pār japānietēm, ar kurām tagad būs jātiekas atkārtoti. Vakar igaunietes astoņas sekundes pirms mača beigām izglābās no zaudējuma pret amerikānietēm, vēlāk pieveicot konkurentes papildlaikā. Tikmēr Japānas izlase, uzvaras gadījumā, sasniegs augstāko panākumu kopš 2005. gada čempionāta, kad viņas ierindojās astotajā vietā. Pirms diviem gadiem komanda arī spēlēja par 13.pozīciju, izšķirošajā mačā ar 2:4 zaudējot Taizemei. Spēles sākums šodien pulksten 14:00.

Taizeme un ASV cīnīsies par nepalikšanu pašā apakšā
Dienas ievadā savu pēdējo maču aizvadīs Taizemes un ASV izlases, kas savā starpā sacentīsies jau otro reizi turnīrā. Pirms dažām dienām grupu cīņā Taizemes izlase izcīnīja gana pārliecinošu uzvaru, amerikānietes apspēlējot ar 10:5, tādējādi savā grupā izcīnot trešo vietu. Tomēr mačā par 13.-16.vietu tika piedzīvota neveiksme pret japānietēm, kas liegs Taizemes izlasei atkārtot pirms diviem gadiem sasniegto 13.pozīciju, jo šodien jāspēlē par 15.vietu. Tikmēr pagalam neveiksmīgs turnīrs izvērties amerikānietēm, kuras savulaik četros čempionātos pēc kārtas ierindojās starp pasaules desmit labākajām izlasēm, bet šogad piedzīvoja trīs zaudējumus grupu cīņās un vakar neprata nosargāt uzvaru pār igaunietēm, piedzīvojot neveiksmi papildlaikā. Šodienas spēles sākums pulksten 11:00.

Pasaules florbola čempionāta sestās dienas spēļu kalendārs

LaiksPosmsSpēleRezultāts
11:00Par 15.vietuTaizeme – ASV
13:009.-12.vietaDānija – Singapūra
14:00Par 13.vietuJapāna – Igaunija
16:009.-12.vietaAustrālija – Norvēģija
17:00CeturtdaļfinālsSomija – Slovākija
20:00CeturtdaļfinālsŠveice – Latvija

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 11:46, pirms 4 gadiem
Virsrakstu derētu izlabot tā, lai neizskatās, ka to rakstījis kāds 3.klases bērns