Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveicietes atspēlējas, taču papildlaikā titulu izcīna Zviedrija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveicietes atspēlējas, taču papildlaikā titulu izcīna Zviedrija
Zviedrijas izlase
Foto: IFF Floorball

Devīto reizi par pasaules čempionēm florbolā kļuvusi Zviedrijas valstsvienība, kas aizraujošā finālspēlē astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām izlaida uzvaru pār Šveici, taču papildlaikā Johanna Hultgrēna nodrošināja savai izlasei 3:2 panākumu.

Šveices izlase par pasaules čempionēm kļuvušas tikai reizi, kamēr Zviedrijas valstsvienība titulu izcīnījusi astoņas reizes. Čempionātam savās mājās šveicietes gatavojās ļoti rūpīgi, izvirzot mērķi kļūt par pasaules čempionēm. Un sākums tiešām bija varens. Jau spēles otrajā minūtē Margrita Šeidegere ar precīzu metienu vadībā izvirzīja laukuma saimnieces. Minimālo pārsvaru viņām izdevās nosargāt līdz 13.minūtei, kad rezultātu izlīdzināja Moa Gustafsone. Otrā perioda ievadā Gustafsone guva vēl vienus vārtus, izvirzīt vadībā jau zviedrietes.

Amizanta situācija izvērtās trešā perioda ievadā, kad pēc Annas Vijkas izpildītā metiena visu laiku rezultatīvākā pasaules čempionātu dalībniece sāka svinēt vārtu guvumu un viņai laukumā pievienojās teju visas florbolistes no rezervistu soliņa. Patiesībā līdz vārtu guvumam bija ļoti tālu, jo lieliski vārtos darbojās šveiciete Lara Heini. Dienu iepriekš nepilnās divās minūtēs Šveices valstsvienība paspēja atspēlēt četru vārtu deficītu, cīnoties bez vārtsardzes. Šoreiz viņām bija jāgūst tikai vieni vārti un bez vārtsardzes laukuma saimnieces sāka spēlēt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Laimīgais brīdis pienāca vien astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad lielisks metiens padevās Korinai Rūtimanai – 2:2. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un līdz ar to otro čempionātu pēc kārtas uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā.

Tajā tika nospēlēta vien nedaudz vairāk kā viena minūte, kad pēc Annas Vijkas rezultatīvas piespēles bumbiņu vārtos raidīja Johanna Hulgrēna, šoreiz pamatoti ļaujot Zviedrijas izlases visām spēlētājām skriet laukumā, jo tika izcīnīta 3:2 uzvara, kas nodrošināja devīto pasaules čempionāta zelta godalgu.

Čehijai vēl viena sāpīga neveiksme
Spraiga izvērtās cīņa par bronzas godalgām, kurā sacentās Somijas un Čehijas izlases. Abas komandas vakar piedzīvoja sāpīgus zaudējumus pusfinālā, tādēļ bija svarīgi, kura komanda būs atguvusies no šī sāpīgā zaudējuma. Mača rezultātu 11.minūtē atklāja rezultatīvā somiete Ouna Kaupi, realizējot skaitlisko vairākumu. Taču turpinājums somietēm nebija veiksmīgs, jo nākamos vārtus Somijas izlase guva vien 42.minūtē, bet līdz tam rezultāts bija kļuvis viņām nelabvēlīgs 1:3.Somietes uz priekšu vilka māsas Kaupi, kas mača pēdējās minūtēs par glābšanos lika domāt jau čehietēm. Spēlējot bez vārtsarga, Čehijas izlase spēja panākt 4:4, kad precīzi meta Vendula Berankova. Tomēr papildlaika trešajā minūtē savus pirmos vārtus mačā guva Vera Kaupi, kas somietēm ļāva gavilēt par 5:4 uzvaru un izcīnītajām bronzas medaļām. Tikmēr čehietēm jau kārtējo reizi jāsamierinās ar ceturto pozīciju.

Polija izcīna visu laiku augstāko vietu
Par piekto vietu pasaulē sacentās Polijas un Slovākijas valstsvienības. Ja slovākietes pirms diviem gadiem varēja dēvēt sevi kā labākā komanda no pārējās pasaules jeb ierindojās piektajā vietā pasaulē, atpaliekot vien no četrām florbola lielvalstīm. Spēli labāk sāka Polijas izlase, kas jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā. Turpinājums gan nebija tik sekmīgs, jo līdz 27.minūtei slovākietes bija ne vien atspēlējušās, bet arī pārņēmušas vadību ar 3:1. Mača vidū Polijas izlases līdere Juština Krživaka ar soda metienu atspēlēja vienus vārtus bet jau nākamajā uzbrukumā Dominika Bučeka jau līdzsvaroja rezultātu. Sajutušas uzvaras tuvumu, polietes turpināja attīstīt savu pārsvaru, līdz pārtraukumam panākot jau 4:3, bet astoņas minūtes pirms mača beigām, kad slovākietes jau spēlēja bez vārtsardzes, lai censtos atspēlēties, rezultāts kļuva jau 7:3 Polijas valstsvienības labā. Atlikušajā laikā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem un Polija varēja līksmot par piektās vietas izcīnīšanu, kamēr slovākietēm šoreiz jāsamierinās ar izcīnītu

     [+] [-]

, 2019-12-15 20:29, pirms 4 gadiem
Fināla diena bija izpārdota. 4000 skatītāji.
https://neuchatel2019.ch/final-sund...