Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juruša: "Treneriem un savienībai ir jāizdara secinājumi"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juruša: "Treneriem un savienībai ir jāizdara secinājumi"
Baiba Juruša (#18)
Foto: IFF Floorball

Baiba Juruša joprojām ir sieviešu pasaules florbola čempionātu rekordiste, jo pārstāvējusi Latvijas valstsvienību deviņos pasaules čempionātos. Pēc neveiksmīgā čempionāta, kurā latvietes izcīnīja tikai vienu uzvaru, Sportacentrs.com lūdzu Baibas viedokli par turnīru.

"Vispirms apsveicu Zviedrijas komandu ar kārtējo titulu, taču tajā pašā laikā nevaru nepadalīties ar sajūsmu par Šveices izlases sniegumu. Kaut ko tādu pasaules čempionātā sajutu pirmo reizi. Tas cīņasspars, neatlaidība, ticība sev un savām komandas biedrenēm, tas bija vienreizēji. Pasaulē par šo komandu runā un priecājas!"

Pret Vācijas izlasei Latvijas sieviešu valstsvienība spēlējusi bieži un, kaut arī rezultāti allaž bijuši ļoti līdzīgi, Latvijas izlase tikai vienu reizi bija spēlējusi neizšķirti, pārējos mačos izcīnot uzvaras. Šoreiz mačā nācās piedzīvot neveiksmi. Jautājām Baibai, kas varēja pietrūkt mūsu komandai: "Pret Vācijas izlasi mums allaž bijušas spraigas cīņas, bet rezultātu izdevās sasniegt pozitīvu. Cerēju, ka arī šajā spēlē rezultāts iepriecinās, taču šajā spēlē, manuprāt, pietrūka daudz kas – uzvarētu divcīņu, bumbiņas kontrole, fiziskā sagatavotība, cīņasspars, ātrums un, manuprāt, pats galvenais – pieredze izšķirošajos brīžos. Tādēļ rezultāts diemžēl ir likumsakarīgs."

Baiba vairākkārt ir devusies cīņās pret vācietēm un viena spēle iespiedusies viņai atmiņā. "Man atmiņā palikusi spēle 2011. gadā, kas notika tieši pasaules čempionāta laikā Šveicē – Saintgallenas pilsētā. Toreiz mēs ar vācietēm spēlējām apakšgrupas pirmajā spēlē uzvarējām ar rezultātu 6:5. Domāju, ka tad mums bija viens no labākajiem izlases sastāviem, kad komandā spēlēja gan Anete Šeina, gan Luīze Biļinska, kura vēl šobrīd aktīvi un rezultatīvi spēlē Zviedrijas Superlīgā. Tāpat spēlēja arī Diāna Isjomina un Līga Garklāva, kuras pašlaik spēlē Norvēģijā un šajā sezonā ir starp rezultatīvākajām šīs valsts stiprākajā līgā. Tāpat sastāvā bija Gunita Kārkliņa, Signe Ose, Aija Kuncīte, māsas Bankavas. Mēs bijām lieliska komanda!"

Latvijas izlase čempionātu noslēdza astotajā vietā ar tikai vienu izcīnītu uzvaru. Statistiski tas ir sliktākais izlases starts pasaules čempionātos: "Rezultāts jau norāda, ka šis pasaules čempionāts ir beidzies ar sliktāko vietu pasaules čempionātos. Skumji arī tas, ka čempionāta pēdējā spēlē tika piedzīvots zaudējums, jo ar tādu sajūtu meitenes atstāja laukum un kādu laiku ar šādām emocijām būs jāsadzīvo. Lai arī ikdienā esmu tālu no florbola, tomēr pasaules čempionātam sekoju līdzi gan darbā, gan vakaros pie TV. Klusais sapnis par pusfinālu – tā ir eiforija. Lai ko tādu sapņotu un realizētu, ir nepieciešamas milzīgas pārmaiņas sieviešu florbolā Latvijā. Te nu mēs redzam, ka Slovākija, Polija, nu jau arī Vācija, ir mums aizsteigušās pa priekšu. Manuprāt, izlases treneris ir dzīvojis tikai un vienīgi uz mūsu pašu meiteņu lauriem un treneriem, kā arī Latvijas Florbola savienībai ir laiks izdarīt secinājumus!"

Šajā čempionātā Latvijas izlasē tika iesaistītas daudzas gados jaunās spēlētājas, taču Juruša uzskata, ka sastāvu varēja veidot savādāk: "Jaunajām meitenēm ir jābūt izlasē, ļoti priecājos redzēt "Rubenes" jauno maiņu, bet uzskatu, ka šajā čempionātā vēl varēja spēlēt vismaz viens piecnieks ar ārzemēs spēlējošajām meitenēm un arī mūsu čempionātā spēlējošajām pieredzējušajām meitenēm, kurām fiziskā sagatavotība noteikti ir labāka. Bet tas jau ir cits stāsts. Es ļoti ceru, ka uz nākamo pasaules čempionātu mūsu izlases modelis ar jaunajām spēlētājām izskatīsies daudz konkurētspējīgāks uz pārējo top valstu fona. Jebkurā gadījumā, paldies spēlētājām par pašatdevi un cīņam!"

  -2 [+] [-]

, 2019-12-17 11:35, pirms 4 gadiem
Meitenēm vajadzētu padomāt par to, vai būtu pareizi sūdzēties par citu darbībām, ja pašām fiziskā sagatavotība jau kuro gadu pēc kārtas ir viszemākajā līmenī.. tas tomēr ir visa pamatā!

     [+] [-]

, 2019-12-17 11:39, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Meitenēm vajadzētu padomāt par to, vai būtu pareizi sūdzēties par citu darbībām, ja pašām fiziskā sagatavotība jau kuro gadu pēc kārtas ir viszemākajā līmenī.. tas tomēr ir visa pamatā!
Tu joprojam esi pārliecināts ka treneri vispār nevajag? Pats trakākais ka tāda pārliecība ir arī florbola "treneriem"!

     [+] [-]

, 2019-12-17 11:40, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Meitenēm vajadzētu padomāt par to, vai būtu pareizi sūdzēties par citu darbībām, ja pašām fiziskā sagatavotība jau kuro gadu pēc kārtas ir viszemākajā līmenī.. tas tomēr ir visa pamatā!
Starp citu meitenes vēl nav nemaz sākušas sūdzēties!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 21:24, pirms 4 gadiem
Labs bijušās izlases spēlētājas viedoklis, īpaši par sasteigto paaudžu maiņu. Jā, šitais galvenais treneris var Daiņu Jānim tikai dvielīti pienest...