Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Klāt saldais ēdiens – pasaules čempionāta fināls

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Klāt saldais ēdiens – pasaules čempionāta fināls
Šovakar tiks noskaidrota pasaules spēcīgākā florbola valstsvienība
Foto: IFF Floorball

Šodien Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiks kronēts jaunais (vecais?) pasaules čempions florbolā. Vakar zviedri ar milzu grūtībām izcīnīja vietu finālā, tādējādi nodrošinot kārtējo finālu starp Somiju un Zviedriju. Finālspēli būs iespējams vērot arī LTV7 kanālā.

Norvēģija – Dānija pulksten 11:00 (spēle par 7.vietu)
Vienlaikus ar Latvijas un Vācijas izlašu cīņu par piekto vietu, norisināsies mačs starp Norvēģijas un Dānijas komandām, lai sadalītu septīto vietu turnīrā. Šī būs vienīgā spēlē šodien, kas tiks izspēlēta čempionāta mazajā arēnā. Abas komandas piedzīvojušas zaudējumus trijās pēdējās spēlēs, tādēļ noteikti lūkos turnīru noslēgt ar pozitīvām emocijām. Sevišķi sāpīgi zaudējumi bijuši norvēģiem, kuri vispirms bija tuvu tam, lai parūpētos par sensāciju, ceturtdaļfinālā vienīgi papildlaikā piekāpjoties šveiciešiem. Nākamajā mačā pret Latviju vēl sāpīgāks zaudējums, jo neveiksme piedzīvota pēcspēles metienu sērijā. Tikmēr dāņi ceturtdaļfinālā bija tālu no uzvaras spēlē ar čehiem, bet cīņā par piekto līdz astoto vietu līdzīgā mačā atzina vāciešu pārākumu. Abas izlases aizvadīja cīņu čempionāta ievadā, kad grupu turnīra spēlē norvēģi svinēja pārliecinošu 9:3 uzvaru, izšķirošo pārsvaru iegūstot spēles otrajā periodā. Tajā mačā Ole Mosins Olesens atzīmējās ar pieciem punktiem. Viņš ir čempionāta rezultatīvākais norvēģis. Tikmēr dāņiem par līderi pieteicies vien 18 gadus vecais Matiass Glass. Līdz šim pasaules čempionātu bilance labvēlīga ir norvēģiem, kuri uzvarējuši sešas reizes, divreiz zaudējot un vēl divus mačus noslēdzot neizšķirti.

Čehija – Šveice pulksten 14:00 (Spēle par 3.vietu
Gana ierastais pāris savā starpā sadalīs pasaules čempionāta bronzas godalgas. Šveices izlasei vakar vēlu vakarā pietrūka vien nepilnas divas minūtes, lai šokētu florbola pasauli un pirmo reizi kopš 1998. gada iekļūtu čempionāta finālā, taču pēcspēles metienu sērijā nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu Zviedrijai. Tikmēr Čehijas florbolisti aizvadīja ļoti piesardzīgu spēli pret somiem, piedzīvojot zaudējumu ar 2:7. Pēdējās divās reizēs bumbiņa ielidoja tukšajos čehu vārtos, taču reālas iespējas pacīnīties par uzvaru spēlē laukuma saimniekiem neradās. Čehijas un Šveices izlases pasaules čempionātos kopumā aizvadījušas jau 12 spēles, no kurām septiņos gadījumos uzvaras izcīnījuši šveicieši. Tiesa, viņiem jāņem vērā apstāklis, ka šajā čempionātā abas komandas vienreiz jau tikās, čehiem aizvadot ļoti pārliecinošu spēli un svinot 6:4 panākumu. Cīnoties par bronzas medaļām, abām izlasēm šī būs jau septītā savstarpējā tikšanās. Pašlaik četri panākumi šveiciešiem, bet čehi pie panākuma tikuši divas reizes. Šveiciešiem šajā čempionātā lieliski darbojies duelis Meiers-Maurers, divatā tiekot pie 14 vārtu guvumiem. Tikmēr čehiem līdera lomu uzņēmies debitants Adams Delongs, vienatnē tiekot pie astoņiem vārtu guvumiem.

Somija – Zviedrija pulksten 17:00 (spēle par 1.vietu)
No ierastā pasaules čempionāta fināla nav izdevies izvairīties arī šā gada pasaules čempionātā. Grupu turnīrā pie panākuma tika zviedri, kuri somus apspēlēja ar rezultātu 5:4, kaut gan pēc otrā perioda atradās iedzinējos ar 2:4. Pasaules čempionātos abas izlases savā starpā aizvadījušas 12 spēles, no kurām deviņās uzvarējuši zviedri. Taču, aplūkojot pēdējo septiņu spēļu bilanci pasaules čempionātos, aina ir krietni līdzvērtīgāka, zviedriem tiekot pie četrām uzvarām, kamēr somiem ir izdevies uzvarēt trīs reizes. Tādēļ finālspēles uzvarētāju ir ļoti grūti paredzēt. Iepriekšējā reizē, kad abas komandas sacentās pasaules čempionāta finālā, nepietika ne ar pamatlaiku, ne ar papildlaiku un vienīgi pēcspēles metienu sērijā par uzvarētājiem kļuva Somijas florbolisti. Vai zviedriem izdosies atgriezties tronī, no tā nobīdot savus principiālākos pretiniekus? Zviedriem lielisku sniegumu demonstrējis "Falun" kluba uzbrucēju duets Galante-Karlstroms un Enstroms, kuri divatā savākuši 21 rezultativitātes punktu. Somu līderis šajā čempionātā ir Sami Johansons, kura rēķinā desmit rezultativitātes punkti.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-09 10:58, pirms 5 gadiem
iespējams saldais ēdiens jau bija vakar 1/2finālā...bet es ceru ka kļūdos un fināls neliks vilties