Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Matiass Hofbauers noslēdz karjeru Šveices izlasē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Matiass Hofbauers noslēdz karjeru Šveices izlasē
Pēdējos gados nav iedomājams redzēt laukumā Matiasu Hofbaueru bez viņa aizsargbrillēm
Foto: IFF Floorball

37 gadus vecais Šveices izlases florbolists Matiass Hofbauers paziņojis, ka noslēdz savu spēlētāja karjeru nacionālajā izlasē. Pagājušajā nedēļas nogalē viņš izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu.

Pasaules florbola čempionātos Hofbauers aizvadījis 57 spēles, atzīmējoties ar 97 (48+49) rezultativitātes punktiem. Kopumā Šveices izlases formas tērpu viņš vilcis 194 starptautiskajās spēlēs, nopelnot 268 (139+129) rezultativitātes punktus. Pirmais pasaules čempionāts viņam bija 2000. gadā Oslo, kad kopā ar izlasi tika izcīnīta pirmā bronzas godalga. Savukārt 2004. gada čempionātā viņš ar 22 punktiem kļuva par sacensību rezultatīvāko spēlētāju, iekļūstot arī turnīra simboliskajā izlasē. Kopumā pasaules čempionātos Hofbaueram izdevies savākt septiņas bronzas medaļas, bet 2017. gadā kopā ar Šveices valstsvienību viņš izcīnīja sudrabu Pasaules spēlēs.

"Šī bronzas medaļa man pilnīgi noteikti būs pēdējā," spēlētājs atzina uzreiz pēc bronzas spēles fināla. Pēdējā spēlē viņam viena rezultatīva piespēle, bet čempionātu Hofbauers noslēdza ar 7 (1+6) rezultativitātes punktiem.