Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ierastie pusfināla pāri Prāgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ierastie pusfināla pāri Prāgā
Mika Kohonens joprojām ir liela vērtība Somijas florbola izlasē
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā klāt pirmspēdējā spēļu diena. Palikušas vairs tikai astoņas spēcīgākās izlases, kas sadalījušās divos kvartetos. Tas mums ar lielu nepacietību liek gaidīt spēles, jo diez vai čempionāta turpinājumā kādā no spēlēm uzvarētājs būs noskaidrots jau stipri pirms spēles beigām. Galvenā intriga, protams, vai Čehijas un Šveices izlases spēs izjaut ierasto finālu.

Dānija – Vācija pulksten 14:00 (spēle par 5.-8.vietu)
Uzreiz pēc Latvijas un Vācijas izlašu savstarpējās cīņas laukumā dosies dāņi un vācieši, lai spēkotos par iespēju čempionāta pēdējā dienā spēkoties par titulu – labākie no pārējiem. Joprojām nevienai no komandām neizdodas izjaukt labāko kvartetu, līdz ar to nākas cīnīties nosacīti atsevišķā turnīrā. Dāņi uz ilgāku laiku bija atdevuši savas pozīcijas, nespējot iekļūt labāko astotniekā, bet pēdējos divos čempionātos viņiem attiecīgi septītā un piektā vieta, kas komandu atkal liek pieskaitīt šim pulkam, kas cīnās par piekto līdz desmito vietu. Dāņi šajā čempionātā ar savu spēli joprojām nepārliecina, vienīgi spēlē pret igauņiem tiekot pie uzvaras, lai gan pretiniekam bija liels teritoriālais pārsvars. Tagad priekšā mačs pret sava līmeņa komandu, līdz ar to varētu gaidīt interesantu maču. Būtisks faktors būs vācu komandas gatavība, jo komanda aizvadīja pēdējo ceturtdaļfinālu, patērējot gana daudz spēka, lai ar cienījamu rezultātu (1:6) piekāptos somiem. Abām komandām ir labi vārtsargi, kuri gan pēc atvairīto metienu procenta pašlaik ir ārpus čempionāta desmitnieka. Paredzams, ka spēle varētu būt visnotaļ nerezultatīva. Interesanti, ka pasaules čempionātos abas komandas aizvadījušas četras savstarpējās spēles, allaž pie uzvarām tiekot dāņiem. Vistuvāk panākumam vācieši bija pirms četriem gadiem Gēteborgā, kad piedzīvoja 3:4 zaudējumu papildlaikā.

Čehija – Somija pulksten 17:00 (pusfināls)
Kopš 2006. gada abas izlases allaž kādā no čempionāta fāzēm ir krustojuši nūjas un vienmēr pie panākuma tikuši somi. Četras reizes komandas tikušās pusfinālā, ieskaitot 2008. gadu, kad tajā pašā O2 arēnā Prāgā somi bija pārāki ar rezultātu 4:2. Vienīgā reize, kad čehi bijuši pārāki par somiem bija 2002. gada pasaules čempionātā, kad viņi ar 4:3 uzvarēja pretinieku ierakumos Helsinkos. Čehi ceturtdaļfinālā ar 10:1 apspēlēja dāņus, ar trim vārtu guvumiem izceļoties Matejam Jendrišakam. Interesanti, ka tikai vienus vārtus guva līdz tam rezultatīvu čempionātu aizvadošais Adams Delongs. Šajā mačā sacentīsies iepriekšējā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Peteri Kotelainens un Adams Delongs, kuru atsevišķi eksperti jau nosaukuši kā vienu no galvenajiem pretendentiem uz šā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu. Somi savā ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 6:1 pieveica vāciešus. Čempionāta saimniekiem bijusi viena brīva diena, kurā bija iespējams atpūsties. Tikmēr pasaules čempioniem vakar bija pēdējais no ceturtdaļfināliem.

Zviedrija – Šveice pulksten 20:00 (pusfināls)
Arī otra pusfināla pāra dalībnieces regulāri cīnījušās savā starpā pasaules čempionātā. Līdz šim komandām bijušas deviņas savstarpējās spēles, no kurām astoņās pārāki bijuši zviedri. Vienīgi 2006.gada pasaules čempionātā grupu turnīra fāzē komandas nospēlēja neizšķirti 4:4. Pusfinālos komandas savā starpā tikušās piecas reizes, visās pie panākuma tiekot zviedriem. Vistuvāk uzvarai šveicieši bija tieši pirms desmit gadiem Prāgā, kad piedzīvoja neveiksmi ar 2:3 papildlaikā. Pēdējās divās tikšanās reizēs uzvaras vārtus zviedru labā guvis Rasmus Enstroms, kurš arī šobrīd ir lieliskā formā, vakar sarūpējot lielas problēmas arī Latvijas izlases spēlētājiem. Zviedriem rezultatīvākais šajā čempionātā ar 11 (9+2) punktiem ir Aleksandrs Galante-Karlstroms, kamēr šveicieši pretim var likt Kristofa Maiera 7 (4+3) punktus.