Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" triumfē Ņujorkas turnīra finālā

Matejs Andersons
Matejs Andersons

broky un "FaZe" triumfē Ņujorkas turnīra finālā
Broky (centrā) ar komandas biedriem. Foto: HLTV

Latvieša Broky pārstāvētā komanda “FaZe” izcīnījusi uzvaru ''Intel Extreme Masters New York 2020'' Eiropas zonā, pārspējot “OG” komandu ar 3-0 (22:20, 16:5, 16:11) un iegūstot lielo naudas balvu – 70 tūkstošu ASV dolāru. Šis guvums sastādīja teju pusi no komandas līdzšinējos turnīros iegūtajām balvām šogad.

Fināls sākās “FaZe” izvēlētajā kartē “Mirage”. Pirmās kartes sākumā “OG” uzvarēja sešus no izspēlētajiem septiņiem raundiem, taču “FaZe” spēja pirmo puslaiku apgriezt otrā virzienā, zaudējot tikai par vienu raundu, puslaiku beidzot 7:8 par labu “OG”. Otrais puslaiks gan bija vienlīdzīgāks – katra komanda spēja gūt vai nu 2, vai 3 raundus pēc kārtas. Otrais puslaiks beidzās ar neizšķirtu – 15:15 – kas nozīmē, ka uzvarētājs bija jāizšķir papildlaikā. Pirmo papildlaiku komandas arī beidza vienlīdzīgi 18:18. Taču otrajā papildlaikā tika izšķirts uzvarētājs – “FaZe” – karti beidzot ar divu raundu pārsvaru 22:20.

Otrā karte, kas bija “Inferno” un kurai priekšroku deva “OG”, nevarēja būt atšķirīgāka no pirmās. “FaZe” izrādījās nepārvarams šķērslis priekš “OG”, kura pirmajā puslaikā guva vien trīs raundus, beidzot to 12:3 par labu broky komandai. Karte ilgi neturpinājās, otrajā puslaikā izspēlējot tikai sešus raundus, no kuriem četrus guva “FaZe”. Otrā karte arī beidzās par labu “FaZe”, kas nu jau bija ieguvusi divas no trīs nepieciešamajām kartēm, kas bija vajadzīgas, lai varētu sevi saukt par turnīra čempioni.

Trešās kartes, kas bija “Dust 2”, sākums bija līdzīgs pirmās kartes sākumam – puslaiks beidzās ar viena raunda pārsvaru par labu “OG”. Savukārt, otrais puslaiks bija pielīdzināms “Inferno” otrajam puslaikam – “FaZe” pretinieki pamanījās uzvarēt vien trīs raundus, zaudējot karti, maču un arī finālu “FaZe”.

Labu sniegumu uzrādīja visi “FaZe” biedri, taču vislabākais bija komandas kapteinis Nikola NiKo Kovačs ar iegūto reitingu 1.24 un bilanci 70-57 (+13). Liepājnieks Helvijs broky Saukants ierindojās trešais komandā ar reitingu 1.16 un bilanci 59-51 (+8). Neviens no pretinieku komandas “OG” spēlētājiem neieguva reitingu virs 1, tuvākais bija dānis valde ar uzrādīto 0.99.

Šī ir "FaZe" otrā uzvara elites līmeņa turnīrā kopš broky pievienošanās komandai. Iepriekš pagājušajā gada izskaņā izdevās uzvarēt BLAST sērijas turnīrā Kopenhāgenā, savukārt šodien bija pirmā reize, kad Latvijas esportists aizvadīja lielo finālu, proti, līdz uzvarām trīs kartēs (standarta mači noris līdz uzvarai divās kartēs). Šis vērtējams kā viens no broky lielākajiem panākumiem esportā.

Nākamais “FaZe” mačs gaidāms 15. oktobrī, kad tā spēlēs pret labāko vāciešu komandu “BIG” pēdējā Eiropas reģionālajā kvalifikācijas turnīrā “DreamHack Open Fall 2020”, kurā cīnīsies par kvalifikācijas punktiem nākamajam “major” turnīram, kura norises laiks vēl nav zināms COVID-19 izraisītās pandēmijas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234438...

     [+] [-]

, 2020-10-11 23:39, pirms 4 gadiem
Pag, kā viņi tika uz Ņujorku? tur tak viss ir lockdownā????

  +3 [+] [-]

, 2020-10-12 00:39, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Pag, kā viņi tika uz Ņujorku? tur tak viss ir lockdownā????
Turnīri dēļ covida netiek atcelti, vienkārši aizvadīti spēlējot online no mājām eiropā.

Faze malači, beidzot saņēmušies. Cerams niko tomēr neies uz g2, lai gan darījums jau varētu būt gandrīz noslēgts.

  -4 [+] [-]

, 2020-10-12 00:46, pirms 4 gadiem
Faze malači ,bet tas nav sports

  +2 [+] [-]

, 2020-10-12 12:37, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Faze malači ,bet tas nav sports
Nav gan. Skaidri gaiši rakstīts, ka e-sports.

     [+] [-]

, 2020-10-13 02:13, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Faze malači ,bet tas nav sports
Ja es sacenšos ar tevi un uzvaru,kāpēc ne. Snukers,darts,šahs skaitās,šis ne....smieklīgi

     [+] [-]

, 2020-10-13 04:49, pirms 4 gadiem
Broky saukants malacis!
Konkurēs ar Madaru Razmu par gada sportista titulu
Trešais kandidāts jekindars