Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Latvijas vingrotājas pieticīgas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules čempionātā Latvijas vingrotājas pieticīgas
Alīna Circene lidojumā virs baļķa
Foto: PA Wire / Scanpix

Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā sācies pasaules čempionāts sporta vingrošanā. Sieviešu kvalifikācijā mūsu sportistes neizcēlās ar augstvērtīgu sniegumu. Latvijas labākā vingrotāja Valērija Grišāne ieguva 95. vietu brīvajās kustībās, bet daudzcīņā palika 153. pozīcijā, četras vietas augstāk nekā mūsu Alīna Circene.

Pasaules čempionātā Latvijas sieviešu vingrošanu pārstāvēja Valērija Grišāne, Alīna Circene un Diāna Jerofejeva. Turpinājumā startē arī Latvijas labākie vingrotāji: Dmitrijs Trefilovs, Vitālijs Kardašovs un Aleksejs Pajada.

Kā jau ziņots, Trefilovs un Kardašovs šo gadu noslēdza kā Pasaules izaicinājuma kausa kopvērtējuma līderi, taču tas nenozīmē, ka viņi ir favorīti arī pasaules čempionātā, kur piedalās visi labākie.

Šajā pasaules čempionātā tiek dalītas pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Ceļazīmes iegūs sportisti, kas izcīnīs medaļu kādā no disciplīnām. Lai iegūtu maksimālo kvotu skaitu, attiecīgajai izlasei tagad jātiek starp 8 labākajām. Izlasēm, kas Glāzgovā ierindojas 9.-16. vietā, vēl būs iespēja pirmsolimpiskajās testa sacensībās, kas notiks nākamā gada aprīlī. Latvijas izlases sakarā šie apsvērumi gan nav aktuāli, jo mūsu komanda nav tiks spēcīga un daudzskaitlīga, lai varētu pretendēt kaut vai uz sešpadsmitnieku. Tāpat mūsu sportistiem nav reālu cerību izcīnīt individuālo pasaules medaļu kādā disciplīnā.

Kā zināms, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvijas vingrošanu pārstāvēja tikai Dmitrijs Trefilovs, kurš kvalificējas ar vietu atlases sacensību piektajā desmitā.

Latvijas sieviešu augstākās vietas Glāzgovā

sportiste (gadi)vieta (disciplīna)daudzcīņa
Valērija Grišāne (19)95. (brīvās kustības)153.
Alīna Circene (16)114. (baļķis)157.
Diāna Jerofejeva (26)177. (brīvās kustības)180.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com