Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotājs Trefilovs ieņem 36. vietu pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrotājs Trefilovs ieņem 36. vietu pasaules čempionātā
Dmitrijs Trefilovs
Foto: eurovisionsports.tv

Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā turpinās pasaules čempionāts sporta vingrošanā. Vīriešu kvalifikācijā mūsu sportisti nerādīja tik labu sniegumu, lai tiktu finālā. Latvijas vingrotājs Dmitrijs Trefilovs vingrošanā uz zirga ar 14.300 punktiem ieguva 36. vietu, bet daudzcīņā palika 131. pozīcijā, 22 vietas augstāk nekā mūsu Vitālijs Kardašovs.

Kā jau ziņots, Trefilovs un Kardašovs šo gadu noslēdza kā Pasaules izaicinājuma kausa kopvērtējuma līderi attiecīgi vingrošanā uz zirga un atbalsta lēcienā, taču tas nenozīmē, ka viņi bija favorīti arī pasaules čempionātā, kur piedalās visi labākie.

Šajā pasaules čempionātā tiek dalītas pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Ceļazīmes iegūs sportisti, kas izcīnīs medaļu kādā no disciplīnām. Lai iegūtu maksimālo kvotu skaitu, attiecīgajai izlasei tagad jātiek starp 8 labākajām. Izlasēm, kas Glāzgovā ierindojas 9.-16. vietā, vēl būs iespēja pirmsolimpiskajās testa sacensībās, kas notiks nākamā gada aprīlī. Latvijas izlases sakarā šie apsvērumi gan nav aktuāli, jo mūsu komanda nav tiks spēcīga un daudzskaitlīga, lai varētu pretendēt kaut vai uz sešpadsmitnieku. Tāpat mūsu sportistiem nav reālu cerību izcīnīt individuālo pasaules medaļu kādā disciplīnā.

Pasaules čempionātā Latvijas izlases rindās startēja Valērija Grišāne, Alīna Circene, Diāna Jerofejeva, Dmitrijs Trefilovs, Vitālijs Kardašovs un Aleksejs Pajada.

Kā zināms, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvijas vingrošanu pārstāvēja tikai Dmitrijs Trefilovs, kurš kvalificējas ar vietu atlases sacensību piektajā desmitā.

Latvijas vīriešu augstākās vietas Glāzgovā

sportists (gadi)vieta (disciplīna)daudzcīņa
Dmitrijs Trefilovs (28)36. (zirgs)131.
Vitālijs Kardašovs (31)64. (atbalsta lēciens)153.
Aleksejs Pajada (21)125. (atbalsta lēciens)158.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com