Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotājs Kardašovs sezonu sāk ar ceturto vietu PK posmā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrotājs Kardašovs sezonu sāk ar ceturto vietu PK posmā
Vitālijs Kardašovs
Foto: Marcos Aurelio, SportTV2

Latvijas labākie vingrotāji Dmitrijs Trefilovs un Vitālijs Kardašovs aizvadītajā nedēļas nogalē sāka jauno sezonu. Pasaules izaicinājuma kausa pirmais posms notika Azerebaidžānas galvaspilsētā Baku, kur mūsu Kardašovs izcīnīja 4. vietu atbalsta lēcienā, savukārt Trefilovs bija astotais vingrošanā uz zirga.

Baku atbalsta lēciena finālā Vitālijs Kardašovs saņēma 14.250 punktus un izcīnīja ceturto vietu, bronzai vajadzēja par 0.150 punktiem vairāk (kvalifikācijā mūsējais ar 14.300 bija piektais). Uzvaru izcīnīja japānis Kenzo Sirai (14.975).

Finālā uz zirga Dmitrijs Trefilovs ieguva tikai 12.000 punktus un palika astotais (kvalifikācijā viņš ar 14.050 bija septītais). Pirmo vietu izcīnīja japānis Tomomasa Hasegava.

Kā jau ziņots, Trefilovs un Kardašovs pērnā gada Pasaules izaicinājuma kausa sezonu noslēdza kā ranga līderi attiecīgi vingrošanā uz zirga un atbalsta lēcienā. PK posmos Trefilovs pērn divreiz tika uz pjedestāla - sudrabs Portugālē un bronza Bulgārijā, Kardašovs ieguva trīs bronzas (Katarā, Slovēnijā un Portugālē). Latvijas labākā vingrotāja Valērija Grišāne atbalsta lēciena PK sezonas kopvērtējumā finišēja astotā, bet brīvajās kustībās viņa ieņēma sesto pozīciju. Eiropas spēlēs no mūsējiem visaugstāk tika Valērija Grišāne un Vitālijs Kardašovs - atbalsta lēcienā abiem sanāca 11. vieta. 2015. gada Eiropas čempionātā no Latvijas vingrotājiem tur augstāko pozīciju izcīnīja Dmitrijs Trefilovs, kurš uz zirga ieņēma 7. vietu

PK posmos labākie vingrotāji startē neregulāri, līdz ar to ir iespēja izcelties arī zemākas klases atlētiem. Lai ierobežotu tādus vingrotājus, kuri piedalās visos posmos, kopvērtējuma rangā tiek ņemti vērā tikai sportista četri labākie rezultāti. PK posmā par pirmo vietu piešķir 30 punktus, otrā vieta dod 25, bet par tālākajām vietām tiek ieskaitīti attiecīgi 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6 un 5 punkti. Olimpiskajā kvalifikācijā PK posmi netiek ņemti vērā.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com