Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fantastiskā čempionu kaujā Briedis pēc punktiem tomēr piekāpjas Usikam

Rolands Eliņš

Fantastiskā čempionu kaujā Briedis pēc punktiem tomēr piekāpjas Usikam
Oleksandrs Usiks un Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Mairis Briedis (23-1, 18KO) Pasaules boksa Supersērijas pusfinālā un titulcīņā par WBC un WBO pasaules čempiona jostām ātrā, vētrainā un tehniski iespaidīgā 12 raundu cīņā tomēr piekāpās Oleksandram Usikam (14-0, 11KO) pēc punktiem.

Mairis Briedis uz cīņu ieradās kā WBC čempions ar nevainojamu uzvaru bilanci, Oleksandrs Usiks Arēnā Rīga ienāca kā WBO čempions tādu pašu nullīti profesionālā boksa zaudējumu sarakstā kā Briedim. Par bukmeikeru un boksa apskatnieku izteiktu favorītu pirms cīņas tika uzskatīts Usiks.

Šī bija tikai otrā cīņa kopš 2008. gada pirmā smagā svara kategorijā, kurā bija paredzēta pasaules čempionu titulu apvienošana, šī arī bija pirmā reize, kad Rīgā viesojās un titulcīņu aizvadīja tik augsta līmeņa boksa čempions kā Usiks. Šī arī bija cīņa, uz kuru Briedis bija mērķtiecīgi virzījies un pakāpeniski kāpis uz augšu pa boksa karjeras kāpnēm, beidzot nonākot pie savas lielās iespējas pret svara kategorijas teorētiski visspēcīgāko bokseri.

Cīņas sākumā Briedis ieņēma ringa centru un darbojās nedaudz agresīvāk, kamēr Usiks centās vēl ieturēt piesardzīgāku stāju. Kopumā pirmais raunds sanāca aktīva boksa pilns, bet otrajā raundā abi sportisti uz priekšu devās vēl drošāk. Bīstamas kombinācijas gandrīz izdevās abiem, un klinčs praktiski netika novērots. Lielā trokšņa dēļ netika dzirdēts gongs, un tiesnesis ļāva cīnai turpināties vēl vairākas sekundes.

Trešajā raundā radās neliels pārtraukums Usika uzacs dēļ, bet drīz vien Mairis atkal piespieda pretinieku pie virvēm. Pašā raunda izskaņā gan labāk izskatījās Usiks, kurš trāpīja pāris sitienus. Ceturtā raunda sākumā Briedis ar agresīvu uzbrukumu piespieda Usikam nedaudz sapīties kājās, bet ukrainis ātri vien atguvās un centās pārņemt iniciatīvu, kas daļēji arī izdevās, taču Briedis darbojās reizē ātri un agresīvi, bet arī uzmanīgi un nopietnu Usika sitienu „cauri” neizlaida.

Piektajā raundā Briedis pirmoreiz nokļuva nopietnās problēmās – Usiks pārsita viņam degunu un iespieda Briedi stūrī, no kura tomēr izdevās tikt ārā, taču raunda atlikušajā daļā Usiks trāpīja vēl vairākus sitienus. Sestā raunda vidū Briedis norāva Usiku zemē, par ko gan uzreiz atvainojās, un turpinājās ātra un lielā mērā arī līdzvērtīga cīņa. Taču septītajā raundā Usiks pārņēma iniciatīvu visai uzskatāmi, kamēr Briedis raunda izskaņā izskatījās noguris. Astotajā raundā Briedis darbojās piesardzīgāk un Usiks vairs pie tik bīstamiem sitieniem netika, taču tāpat saglabāja kontroli pār mača tempu, nelaižot Briedi sev tuvumā.

Devītā raunda izskaņā Usiks izlaida pāris Brieža sitienus, bet joprojām izskatījās saglabājis vairāk svaiguma. Desmitajā un 11. raundā Briedim klājās arvien grūtāk noturēt pretinieka tempu, taču teju katram Usika uzbrukumam tāpat sekoja asa Brieža atbilde, pāris reizes arī trāpot spēcīgu sitienu. Pēdējā raundā Briedis atrada spēkus, lai vēl pārietu uzbrukumā un censtos pabeigt cīņu ar nokautu, taču Usiks pārgāja aizsardzībā un izturēja līdz galam.

Līdz ar to uzvarētaja noteikšana tika atstāta mača tiesnešu ziņā. Viena tiesneša vērtējumā bija neizšķirts 114:114, bet pārējie divi nelielu pārsvaru tomēr deva Usikam (115:113 un 115:113). Pēc rezultātu paziņošanas pirmā lieta, ko Usiks darīja, bija Brieža rokas pacelšana Latvijas līdzjutēju pūļa priekšā, paužot atzinību par aizvadīto cīņu.

Šis sīvais un savā ziņā arī minimālais zaudējums tomēr liek Briedim izstāties no Supersērijas, kā arī atvadīties no WBC čempiona titula. Tāpat šis ir pirmais zaudējums Brieža profesionāļa karjerā, tiesa, iepriekš 13 cīņās 11 nokautus veikušais Usiks šoreiz tam tuvumā īsi netika, un Briedi joprojām neviens nokautā nav nosūtījis.

1 2 3 4 5 6 7 8 270 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 01:14, pirms 6 gadiem
90tajos mums solīja Taisonu pret Holifildu - dabūjām kaut ko vēl labāku!!
Bez šaubām!!!

Kalle Zauerlands nožēlo, ka šis nav fināls!
Abi izcili bokseri!
Rezultāts aizmirsīsies - cīņas gars paliks atmiņās!!!

  +5 [+] [-]

, 2018-01-28 01:14, pirms 6 gadiem
Tas, kas bija LNB pirms nedēļas, bija sērdieņa latvieša 100 gade...

Šovakar bija īstā:
kuršu vikingu
Pēterpils jaunlatviešu
latviešu strēlnieku
brīvības cīnītāju
leģionāru
mežabrāļu
lauksaimnieku, mežsaimnieku
L A T V I J A S
1 0 0 G A D E

Paldies, Mairi! Ordenis pilnīgi pelnīti!!!

  +6 [+] [-]

, 2018-01-28 01:15, pirms 6 gadiem
1 punkts

Mairis bija nikns un gudrs
Oleksandrs bija nikns un ass
Abi bija pelnījuši!!!
Bet Usiks bija nedaudz par gramu labāks!!!
Slēpts komentārs: kuklitis

 +13 [+] [-]

, 2018-01-28 01:20, pirms 6 gadiem
Vel lielaks respect pret Mairi, fantastiska cinjaa no abiem, kaa jau mineju komentaros Mairis sovakar buutu jebkuru no tiem parejiem atslaanijis, bet tas tik vel vairaka pieraada kaads zvers ir Usiks
Slēpts komentārs: gomes

 +19 [+] [-]

, 2018-01-28 01:20, pirms 6 gadiem
Viena no TOP5 boksa cīņām, kādu esmu redzējis. Šobrīd uz emocijām un dēļ Maira liekas, ka labākā.
Lepnums par mūsu tautieti!!!
Paldies Mairi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: abs-1982

  +6 [+] [-]

, 2018-01-28 01:22, pirms 6 gadiem
Nepietika pulvera visai cīņai. Sākums jau ļoti cerīgs. Ehhh, neko nepadarīt, kādam bija jāzaudē.

     [+] [-]

, 2018-01-28 01:23, pirms 6 gadiem
eziitis rakstīja: Viena no TOP5 boksa cīņām, kādu esmu redzējis. Šobrīd uz emocijām un dēļ Maira liekas, ka labākā.
Lepnums par mūsu tautieti!!!
Paldies Mairi!
Mana bija Formens Holifilds, kur vecais Popajs visus 12 izturēja

 +12 [+] [-]

, 2018-01-28 01:24, pirms 6 gadiem
Fantastiska cīņa, Mairim nedaudz pietrūka. Veiksmi turpmākajās cīņās!

Vienīgi varbūt uzvarētāju izsvilpt nevajadzēja, tomēr abi parādīja fantastisku sniegumu.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-28 01:24, pirms 6 gadiem
4 raundi bija labi ! bet paldies

  -2 [+] [-]

, 2018-01-28 01:24, pirms 6 gadiem
kuklitis rakstīja: tas kas nichu ielika ! Tieshaam vecais kraķis Savickis nemeloja ka bija sapiķojis ! :O Es pat nezinu kam vairs ticēt - nepar velti kremļa čekists Putins ar savu internet toļū brigadi ja varēja ASV velēšanas ietkemēt, tad kas tur nopirkt kādu tiesnesi uz šo cīņu ??? :O
Nesaki viss
Aizsardzība arī ir vērtē

  +7 [+] [-]

, 2018-01-28 01:24, pirms 6 gadiem
abs-1982 rakstīja: kartejo reizi pieradas ka nauda dara savu tiesneshi pi...asi
Visu cieņu Briedim,bet tikai akls varēja neredzēja,ka Usiks uzvarēja pelnīti.

 +13 [+] [-]

, 2018-01-28 01:25, pirms 6 gadiem
Fināla cienīga cīņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-01-28 01:25, pirms 6 gadiem
Ļoti aizraujoša cīņa, bet šodien vel kādu laiku sirds sāpēs!

  +9 [+] [-]

, 2018-01-28 01:25, pirms 6 gadiem
Būsim godīgi - šis bija fināls. Mairis malacis, bija tiešām lielisks, un mača beigās - pirmo reizi Usiks šķiet vairs nebija par sevi pārliecināts. Mairis darbojās gudri, pārliecinoši.
Principā visu izšķīra tas viens vienīgais rounds..šķiet piektais. Ja ne tā sanācis - Mairis būtu uzvarētājs. Bet ir kā ir. Komanda lieliski pastrādājusi. Usika pluss arī bija garās kājas - jo vairākas reizes varēja novērot, ka Mairis vienkārši netiek klāt, jo kāja izlikta priekšā. Bet kopumā visu cieņu abiem. Neviens neticēja, ka Mairis izvilks. Bet Mairis ne tikai izvilka, bet darbojās kā līdzīgs, ar līdzīgu. Varētu pat teikt, ka Mairis bija fiziski spēcīgāks, bet Usiks ar kombinācijām spēja izvilkt uzvaru.

  +9 [+] [-]

, 2018-01-28 01:26, pirms 6 gadiem
Mairis bija un būs mūsu lepnums! Jāsaka ka šis bija fināls pirms fināla, jo neticu ka Usyku kāds spēs apturēt, tā ir mašīna!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 01:27, pirms 6 gadiem
kuklitis rakstīja: tas kas nichu ielika ! Tieshaam vecais kraķis Savickis nemeloja ka bija sapiķojis ! :O Es pat nezinu kam vairs ticēt - nepar velti kremļa čekists Putins ar savu internet toļū brigadi ja varēja ASV velēšanas ietkemēt, tad kas tur nopirkt kādu tiesnesi uz šo cīņu ??? :O
Matč kanāla teica, ka pēc noteikumiem tiesnesis neizšķirtu ielikt nedrīkst, tad tādos gadījumos ir ceturtais tiesnesis

 +16 [+] [-]

, 2018-01-28 01:28, pirms 6 gadiem
Spļāviens sejā visiem negatīvajiem heiteriem kuri te skandināja, ka nav izredžu un tmldz. Cīņa varēja aiziet uz abām pusēm. Par mata tiesu nonāca usikam. Abi čempioni, abi cienīgi tikt finālā, taču beigās vieta tikai vienam. Lepojamies ar Briedi.

 +11 [+] [-]

, 2018-01-28 01:28, pirms 6 gadiem
Briedis tapat čempions. Ši bija fināla cienīga cīņa un skatamakā ciņa pagaidām turnirā. Usiks nenormāli daudz sitienus izdara un tas kad trapija pa degunu Briedim tas arī daudz izšķira pēc tam uzreiz Usiks arī sajuta uzvaras garšu.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
rihardilio rakstīja: Nepietika pulvera visai cīņai. Sākums jau ļoti cerīgs. Ehhh, neko nepadarīt, kādam bija jāzaudē.
Njā, fizuha šķiet nebija TOP līmenī - ja būtu Mairis spējis turēt ja ne gluži tādu pašu, bet līdzīgu tempu un intensitāti kā pirmajos 3 raundos, tad jau varbūt būtu izdevies paņemt vēl kādu raundu par labu sev un ar to varbūt pietiktu uzvarai... Kaut kā pašlaik gribas vainot treneru korpusu. Kleinu & co, kuri, manuprāt, tomēr nav gluži pasaules līmeņa speciālisti... T.i. nav šaubu, ka Briedis bija labi sagatavots cīņai, bet nu tajā līmenī jau visu izšķir nianses - ar 'labi' nepietiek. Vajag izcili! Usiks tādā ziņā monstrs - pat 12. raundā fiziski izskatījās lieliski.
Tā citādi Mairis malacis - darīja visu ko dotajā brīdī varēja izdarīt. Usiks vienkārši bija šovakar labāks un viss.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
Pietruka izturibas Mairim...

  +5 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
Usiks bija bik bik labāks, viss godīgi

 +14 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
Sajūtas kā pēc EČ 1/4 fināla basketbolā - ļoti augstas kvalitātes, intensitātes un sprieguma mačs, kurā kādam bija jāzaudē, diemžēl šoreiz tas bija Briedis. Pietrūka precīzo un postošo sitienu pēc 5.raunda. Lai veicas atgūt jostu!

  -2 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Visu cieņu Briedim,bet tikai akls varēja neredzēja,ka Usiks uzvarēja pelnīti.
ne jau ar pārsvaru milzu
Mairim bija kontras
Maira defs mazāk laida cauri kā Usiks...
nebūtu brīnums, ja Maira pilsonība būtu no CUB, GER,GBR, USA - punkti kristu citādi

šoreiz par laimi abi bija trešā pasaule boksā... un balsojums bija GODĪGS

  +4 [+] [-]

, 2018-01-28 01:29, pirms 6 gadiem
Usiks - Briedis, atgādina Latvija - Slovēnija. Fināls pirms fināla.

  +8 [+] [-]

, 2018-01-28 01:30, pirms 6 gadiem
gomes rakstīja: no piektā raunda bez variantiem briedim!
beidz muldēt, "bez variantiem" ir nokauts

     [+] [-]

, 2018-01-28 01:30, pirms 6 gadiem
labs autiņš , normāla māja un kāzām sanāks par cīņu !

  +6 [+] [-]

, 2018-01-28 01:31, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Visu cieņu Briedim,bet tikai akls varēja neredzēja,ka Usiks uzvarēja pelnīti.
Es teiktu, ka uzvaru būtu pelnījuši abi. Usika pārākuma ilūziju rādīja tas, ka Usiks aktīvi darbojās ar rokām - bet lielākā daļa bija garām. Ja pareizi atminos, tad Usikam bija 860 sitieni, bet Mairim 500, bet trāpiti - 212 pret 195... Tā kā nekāds aklums nav vajadzīgs. Kopumā cīņa bija līdzīga. Un neatkarīgi no rezultāta, abi bija pelnījuši.
Domāju, ka to lieliski apliecināja Usyka skatiens gaidot rezultātu - tur no bravūras vairs nebija ne smakas. Drīzāk cieņa, pret Briedi.
Slēpts komentārs: zaxx

  +3 [+] [-]

, 2018-01-28 01:33, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: ne jau ar pārsvaru milzu
Mairim bija kontras
Maira defs mazāk laida cauri kā Usiks...
nebūtu brīnums, ja Maira pilsonība būtu no CUB, GER,GBR, USA - punkti kristu citādi

šoreiz par laimi abi bija trešā pasaule boksā... un balsojums bija GODĪGS
Nesaku ka milzīgu drīzāk minimālu,bet redzamu.Krievu komentētāji pat bija pārsteigti,ka tik mazu pārsvaru tiesneši iedevuši.
1 2 3 4 5 6 7 8 270 komentāri