Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņam divi punkti un sešas piezīmes zaudējumā pret "Jazz"

Rolands Eliņš

Biedriņam divi punkti un sešas piezīmes zaudējumā pret "Jazz"
Els Džefersons pret Andri Biedriņu
Foto:AP/Scanpix

115 : 101

Jazz - Warriors

Šodien NBA turnīra ietvaros spēli aizvadījis latviešu basketbolists Andris Biedriņš, kura gūtie divi punkti gan neglāba „Warriors” no sestā zaudējuma pēc kārtas (101:115). Savukārt Bruklinas „Nets” spēlētājs Džo Džonsons ar diviem ļoti svarīgiem un precīziem metieniem sekmējis savas komandas uzvaru pār Milvoki „Bucks” 113:111.

Rietumu konferencē sestajā vietā esošā Goldensteitas „Warriors” šonakt aizvadīja principiālu spēli, viesos cīnoties pret septītajā vietā esošo Jūtas „Jazz”. Spēli „Warriors” iesāka ne pārāk veiksmīgi, nonākot iedzinējos 9:19, brīdi vēlāk, mača septītajā minūtē laukumā sūtot arī Andri Biedriņu. Latviešu centrs guva grozu pēc Džareta Džeka piespēles un savāca divas atlēkušās bumbas līdz brīdim pirmās ceturtdaļas beigās, kad tika nomainīts pirms „Warriors” pēdējā uzbrukuma, kurā pustālo metienu realizēja Džarets Džeks, panākot rezultātu 19:26.

Biedriņš vēlreiz laukumā devās otrās ceturtdaļas beigās un sev atvēlētajās četrās minūtēs izcēlās ar bloķētu metienu pret Polu Milsapu, bet „Warriors” ar Stefana Karija pūlēm (18 punkti pirmajā puslaikā) bija rezultāta starpību samazinājuši līdz pieciem punktiem- 53:58. Savukārt „Jazz” sastāvā jau tobrīd trīs spēlētāji (Milsaps, Džefersons, Heivards) bija guvuši 10 punktus.

Trešajā ceturtdaļā Biedriņš uzreiz pēc uznākšanas laukumā lieliski nospēlēja aizsardzībā pret Elu Džefersonu – vienreiz piespiežot viņu kļūdīties metienā, otrreiz pārtverot bumbu, kamēr Klejs Tompsons un Harisons Bārnss 30 sekunžu intervālā paspēja garām aizmest veselus trīs tālmetienus. Biedriņš parādījās laukumā arī ceturtajā ceturtdaļā, kas šosezon nemaz tik bieži nebija noticis – viņš izdarīja rezultatīvu piespēli Dreimondam Grīnam, taču diezgan ātri arī savāca trīs piezīmes, no kurām pēdējā bija viņam jau sestā šajā mačā, un Biedriņš maču pabeidza priekšlaicīgi. „Warriors” gandrīz visu otro puslaiku atradās apmēram 10 punktu iedzinējos un neko būtisku nespēja mainīt arī mača beigās, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas (101:115).

„Jazz” sastāvā rezultatīvākais bija Els Džefersons, kurš guva 24 punktus, bet „Warriors” rindās 29 punkti Karijam. Andris Biedriņš šajā spēlē laukumā atradās 16 minūtes, guva divus punktus (2p. 1/1), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja pa vienai rezultatīvai piespēlei, bloķētam metienam un pārtvertai piespēlei, kā arī saņēma sešas personiskās piezīmes (spēles protokolā norādīts, ka septiņas).

Lai arī pavisam nesen „Warriors” centrs Endrjū Boguts bija paziņojis, ka gatavs spēlēt bez ierobežojumiem, šodien viņš tomēr laukumā pavadīja salīdzinoši neilgu spēles laiku (15 minūtes). Savukārt otrs Biedriņa konkurents par vietu sastāvā Festuss Ezili lielākoties laukumā atradās tikai ceturtās ceturtdaļās beigās, kad spēles uzvarētājs jau bija izšķirts. Tiesa, savās astoņās minūtēs Ezili piecus punktus un četras atlēkušās bumbas savāca.

Džonsons nokārto "Nets" uzvaru papildlaikā

Bruklinas „Nets” rindās esošais Džo Džonsons šodien par visiem 100% atpelnīja sava līguma vērtību – vispirms viņš spēles pamatlaika pēdējā sekundē realizēja, panākot rezultātu 105:105, bet papildlaikā sarūgtināja Milvoki „Bucks” fanus vēl vairāk, pašās beigās ar pustālo metienu izraujot komandai uzvaru 113:111. Spēlē kopā Džonsons guva 24 punktus, bet pa 19 pievienoja Derons Viljamss un Brūks Lopezs.

Savukārt zaudētāju rindās spīdēja Brendons Dženingss, kurš guva 34 punktus, bet visa „Bucks” komanda pieļāva gandrīz uz pusi mazāk kļūdu kā „Nets” (8:15). Veselus sešus metienus bloķēja līgas līderis šajā rādītājā Lerijs Sanderss, ar ko gan nepietika, lai apturētu Džonsonu un „Nets”, kuri izcīnījuši trešo uzvaru pēc kārtas.

”Raptors” piektā uzvara pēc kārtas, par spīti jaunajai mača tehnikai

Par Rūdija Geja pievienošanos komandai joprojām priecājās Toronto pilsētā, kuras komanda „Raptors” izcīnījusi piekto uzvaru pēc kārtas, šodien ar 96:88 pārspējot Vašingtonas „Wizards”. Gejs un Demārs Derouzans katrs guva pa 24 punktiem, bet „Wizards” sastāvā pagalam neveiksmīga spēle Džonam Volam (2p. 1/12), kurš pieļāva sešas kļūdas.

Šī spēle norisinājās NBA diezgan neierastos apstākļos, jo spēles tablo nedarbošanās dēļ nācās ieviest tehniku, kas vairāk iederētos vidusskolas turnīrā, proti, rezultāts tika rādīts uz maza izmēra tablo uz sekretariāta galdiņa, laukuma stūros tika izvietoti tablo, kas vēstīja par uzbrukuma ilgumu, bet spēles beigu sirēnas vietā darbojās netālajā sporta veikalā iegādātais skaņas signāls. Tas viss atstāja nopietnu ietekmi uz mača gaitu, jo spēlētāji vairākkārt nespēja noorientēties, cik laika uzbrukumā tad viņiem palicis, un spēles otrajā puslaikā to viņiem centās pavēstīt komentētājs, veicot laika atskaiti, kā arī komandas biedri no rezervistu soliņa.

"Celtics"-"Nuggets" (90:97)

Vēl pavisam nesen Bostonas un Denveres komandu spēkošanās ieilga trijos pagarinājumos. Šodien bez pagarinājumiem iztika, un saspringtā spēles galotnē uzvaru (97:90) noturēja „Nuggets” vienība, kura šodien pieļāva tikai septiņas kļūdas (vidēji sezonā 15,5, 28. vieta NBA). Pa 26 punktiem viņu rindās guva Tajs Losons un Danilo Galināri, bet 16 atlēkušās bumbas Keneta Farīda rēķinā.

„Celtics” piederēja pārsvars pirmajā puslaikā, un Pola Pīrsa neveiksmīgo spēli (2p. 1/9, 3p. 1/5) kompensēja Džefa Grīna 20 gūtie punkti, tiesa, otrajā puslaikā „Celtics” īsajai spēlētāju rotācijai pietrūka spēka ātro un enerģisko „Nuggets” spēlētāju priekšā (visizteiktāk to var teikt par Eiveriju Bredliju un Kortniju Lī, kuri pirmajā puslaikā kopā guva 24 punktus, bet otrajā tikai astoņus).

Rietumu konference

V.KomandaU-Z%
1.Sanantonio „Spurs”43-12.781
2.Oklahomas „Thunder”39-14.736
3.Losandželosas „Clippers”39-17.696
4.Memfisas „Grizzlies”34-18.654
5.Denveras „Nuggets”34-21.618
6.Goldensteitas „Warriors”30-23.566
7.Jūtas „Jazz”31-24.564
8.Hjūstonas „Rockets”29-26.527

Īsumā citās spēlēs

Uzvaru izcīnījusi arī Čikāgas „Bulls”, kuras sastāvā iespaidīgs double-double Žoakimam Noā (15+17), kas palīdzēja ar 96:87 pieveikt Ņuorleānas „Hornets”. Bet divu nesen maiņas darījumā iesaistīto komandu duelī starp „Pistons” un „Grizzlies” pārliecinoši labāki izrādījās Memfisas „Grizzlies”, kuru sastāvā savu kārtējo double-double savāca Zeks Rendolfs (15+10).

Novēlotu dāvanu dzimšanas dienā savam īpašniekam Maikla Džordanam pasniegusi Šarlotes „Bobcats” vienība, kura šodien pārspēja citus Austrumu konferences pastarīšus Orlando „Magic”. Savukārt Fīniksas "Suns" vienības sastāvā šodien Stīva Neša atblāzmu varēja manīt Gorana Dragiča personā, kura 18(!) rezultatīvās piespēles aizveda "Suns" līdz uzvarai pār Portlendas "Trail Blazers". Portlendas sastāvā 25 punkti un 16 atlēkušās bumbas Dž.Dž. Hiksona rēķiņā, bet Lilards un Oldridžs pievienoja attiecīgi 24 un 23.

Daudz saspringtāka nekā to varēja gaidīt izvērtās cīņa starp Rietumu konferences līderiem „Spurs” un pastarīšiem „Kings”, kurā Sanantonio uzvarēja ar tikai sešu punktu pārsvaru 108:102. 30 punkti un 11 rezultatīvas piespēles šajā spēlē Tonijam Pārkeram, tiesa, arī septiņas kļūdas, bet Tims Dankans bloķēja četrus pretinieku metienus un savāca 14 atlēkušās bumbas.

Džonsona varoņdarbi spēlē pret ”Bucks”

19.februāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Raptors-Wizards96:88Gejs 24` Bīls 25`
Bobcats-Magic105:92Volkers 24` Vucevičs 18`
Bucks-Nets111:113Dženingss 34` Džonsons 24`
Grizzlies-Pistons105:91Konlijs 19` Naits 13`
Bulls-Hornets96:87Dengs 20` Gordons 20`
Celtics-Nuggets90:97Grīns 20` Losons 26`
Warriors-Jazz101:115Karijs 29` Džefersons 24`
Spurs-Kings108:102Pārkers 30` Tomass 22`
Suns-Trail Blazers102:98Skola 18` Hiksons 25`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports