Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Mājas priekšrocības izrādījās ļoti nozīmīgs faktors"

Andrejs Siliņš

Visockis-Rubenis: "Mājas priekšrocības izrādījās ļoti nozīmīgs faktors"
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: bkogre.lv

"Ogres" basketbola kluba galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc komandas atspēlēšanās un iekļūšanas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgas "Final Four" turnīrā Sportacentrs.com atzina, ka nozīmīgu faktoru nospēlēja pašu paveiktas jau regulārajā turnīrā, proti, izcīnītās sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā ogrēniešiem bija jāmēro spēki ar regulārā turnīra piekto spēcīgāko komandu "TalTech". Pirmajā mačā Tallinā Latvijas komanda atzina pretinieku pārākumu ar sešiem punktiem (81:87), taču Ogrē, savu līdzjutēju kaislīgi atbalstīti, "Ogres" basketbolisti izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 26 punktu pārsvaru (85:59), triumfējot arī divu spēļu summā un nodrošinot vietu "Final Four" turnīrā.

"Spēles bija ļoti interesantas, jo satikās divas ļoti līdzīgas komandas - ceturtā un piektā vieta tabulā, kuru spēku samēros atšķirība ir ļoti minimāla. Paši sev bijām izvirzījuši uzdevumu regulārajā turnīrā nodrošināt sev mājas laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Ja tagad atskatāmies atpakaļ, tas bija ļoti nozīmīgs faktors, jo mūsu zāle un skatītāju radītā atmosfēra mūs dzina uz priekšu un palīdzēja sasniegt mērķi, uz ko gājām," treneris atzina, ka ievērojamais līdzjutēju atbalsts atbildes mačā dzinis komandu uz priekšu.

""TalTech" bija ļoti pieredzējusi komanda. Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, sastāvs bija mainījies tikai minimāli, taču pēc Gregora Arbeta atnākšanas šī komanda acīmredzami izmainījās. Arbets bija galvenais spēks un deva pieredzi, līdz ar to visa komanda spēlēja labāk. Šī bija fiziska komanda un ļoti daudz kustējās bez bumbas. Savā ziņā spēlēja visai specifisku basketbolu," uz pretinieku spēku norādīja Visockis-Rubenis.

"Atbildes spēlē nospēlējām ļoti disciplinēti aizsardzībā un pat brīžos, kad negāja uzbrukums, atradām veidus, kā apturēt pretinieku līderus. Neļāvām viņiem izdarīt vieglus metienus, centāmies neitralizēt viņu stiprās puses. Ar cīņassparu un otrajām iespējām, ko paši sev sagādājām, arī uzbrukums aizgāja. Varbūt pēc statistikas izskatās ļoti pārliecinoša uzvara, bet klātienē varēja redzēt, ka cīņa bija sīva un tikai vienā brīdī to izdevās pavērst mūsu labā," komentēja ogrēniešu stratēģis.

Pusfinālā "Ogrei" pretī stāsies Latvijas čempionvienība "Ventspils", kas izcīnīja pirmo vietu regulārajā turnīrā un savā ceturtdaļfinālā pārspēja igauņu komandu "Parnu Sadam". Ja vien Tartu universitāte nesagādās pārsteigumu atbildes spēlē pret Tallinas "Kalev/Cramo", Ogres vienība būs finansiālo iespēju un sastāva ziņā izteikta pastarīte "Final Four" turnīrā.

"Apzināmies, ka šajā kompānijā neesam favorītu statusā, bet tai pašā laikā ticam, ka vienā spēlē varam uzvarēt jebkuru. Protams, "Ventspils" ir ļoti spēcīgs pretinieks, bet visi ir tikai cilvēki - ar savām stiprajām un vājajām pusēm," gaidot cīņu pret ventspilniekiem, sacīja Visockis-Rubenis. "Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk pieturēsimies pie plāna maksimāli labi sagatavoties tikai katrai nākamajai spēlei, nevis domāt tālu uz priekšu. Jāizdara tas darbs, ko varam paveikt - visu, kas atkarīgs no mums."

"Ventspils" komandai finālturnīrā nevarēs palīdzēt pamata saspēles vadītājs Ārons Džonsons, kurš otrajā ceturtdaļfināla mačā pret Pērnavu guva savainojumu. Amerikānis varētu atgriezties ierindā uz Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīru. Savukārt "Ogres" rindās kopš novembra nav spēlējis ilggadējais Latvijas izlases centrs Kaspars Bērziņš, kurš atlabst no savainojuma. "Kaspara atlabšana notiek pēc plāna. Viņš pats jau būtu gatavs doties laukumā, bet gala vārds ir dakteriem. Viņš ir uz komandas soliņa katrā spēle un palīdz ar enerģiju un padomu. Tiklīdz dakteri atļaus, viņš arī dosies laukumā," treneris šobrīd nevarēja nosaukt konkrētu Bērziņa atgriešanās laiku.

"Kopumā par sezonā sasniegto vēl negribu neko teikt, jo sezonas izvērtējums notiek pēc "play-off". Lielākais darbs vēl priekšā. Man ir milzīgs prieks, ka tika izveidota šāda līga, jo tas padarīja čempionātu interesantāku gan spēlētājiem, gan treneriem. Ir iespēja nevis četrreiz spēlēt vienam pret otru, bet spēlēt pret citāda veida komandām, citādu basketbolu, iepazīt jaunus spēlētājus, kas iepriekš bija zināmi mazāk, iepazīt citu treneru spēles zīmējumu. No šāda skatu punkta šis bija pareizs solis," treneris pauda gandarījumu par Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas izveidošanu. "Arī tabulā līdz pat pēdējai kārtai bija sīva cīņa gan par vietu sadalījumu, gan par to, kurš vispār tiks "play-off". Domāju, ka ieguvēji ir visi - gan Latvijas, gan Igaunijas basketbols."

"Final Four" turnīru ogrēnieši Tallinā piektdien sāks ar spēli pret aktuālo Latvijas čempioni "Ventspili". Mača sākums 17:30. Savukārt 20:00 savu pusfināla cīņu sāks "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev/Cramo" vai "Tartu Ulikool".

     [+] [-]

, 2019-04-01 17:35, pirms 5 gadiem
Piesaistot kādus 2 labus vietejos (Piemēram A.Strelnieku ,Jaundzemu) un kādu labu PG varētu temēt uz eiropas līgas kvalifikāciju.