Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA pielaiž Krievijas izlasi dalībai Eiropas čempionātā

Rolands Eliņš

FIBA pielaiž Krievijas izlasi dalībai Eiropas čempionātā
Krievijas izlases galvenais treneris Jevgeņijs Pašutins
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) nolēmusi atcelt Krievijas un Japānas basketbola izlašu diskvalifikāciju un oficiāli atļāvusi šo valstu izlasēm atkal piedalīties FIBA organizētajos turnīros, tiesa, Krievijas Basketbola federācijas diskvalifikācija joprojām paliek spēkā.

FIBA bija diskvalificējusi Krievijas izlases no starptautiskajiem turnīriem, jo Krievijas Basketbola federācija nespēja izraudzīties savu vadību saskaņā ar FIBA statūtiem un tās jaunā prezidenta vēlēšanas draudēja nonākt pretrunā ar FIBA pieprasīto kongresa sasaukšanas kārtību. Pēc ilgstošiem draudiem diskvalificēt Krievijas izlases no saviem turnīriem FIBA pirms pāris nedēļām nolēma spert šo soli oficiāli, kas neļāva Eiropas čempionātā piedalīties Krievijas U16 basketbolistiem. Pieaugušo izlasei gan šāds liktenis nedraud, jo Tokijā notikušajā FIBA sapulcē izlašu diskvalifikācija atcelta.

„Pēc nopietnām pārrunām FIBA tomēr nolēma pielaist Krievijas izlases Eiropas un pasaules čempionātiem,” pavēstīja Krievijas federācijas pārstāvis Pāvels Kolobkovs. „Tā ka sportiskā puse necietīs, taču Krievijas federācijas diskvalifikācija pagaidām paliks spēkā.”

Spēkā palikušās sankcijas pret Krievijas basketbola federāciju tiks izskatītas vēlreiz vēlāk pēc jaunā KBF prezidenta vēlēšanām. Krievijas izlase bija uzsākusi gatavošanos „Eurobasket 2015”, neskatoties uz piespriesto diskvalifikāciju un vakar pārbaudes spēlē ar 56:75 piekāpās Serbijai. Krievijas spēlētāji bija vairākkārt medijiem izteikušies, ka nespēj ietekmēt FIBA lēmumus, taču gatavojas pēc labākās sirdsapziņas un cer uz FIBA un KBF mierizlīgumu, kurš nu daļēji panākts, mazāk nekā mēnesi pirms Eiropas čempionāta sākuma.

„Mēs saprotam, kādas problēmas ir Krievijas basketbolā,” pēc labvēlīgā FIBA lēmuma izteicās Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko. „Galvenā – nav skaidra pārvaldes sistēma. Taču mēs noorganizēsim ārkārtas vēlēšanas, un, cerams, situācija uzlabosies. FIBA no mums pieprasa garantijas, lai atkal nesanāk vēlēšanas, kuru iznākumu vēlāk iespējams apstrīdēt. Tāpēc arī gribam parakstīt īpašu vienošanos, kas ļaus šādas situācijas iespējamību novērst un sniegt FIBA prasītās garantijas.”

Eiropas čempionātā Krievija ielozēta A grupā, kura spēlēs Francijā. Kopā ar mājiniekiem tajā ir arī Somija, Bosnija, Izraēla un Polija.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - новости и спортивные события

1 2 3 4 5 6 195 komentāri

 +26 [+] [-]

, 2015-08-09 11:41, pirms 9 gadiem
Tad nevajag mētāties ar diskābeļiem, ja pēc nedēļas jau dzied atkal citu dziesmu.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-09 11:43, pirms 9 gadiem
Te tev nu bija...

  +8 [+] [-]

, 2015-08-09 11:43, pirms 9 gadiem
The one and the only rakstīja: Tad nevajag mētāties ar diskābeļiem, ja pēc nedēļas jau dzied atkal citu dziesmu.
Uzlikt banu izlasei tpt ir diezgan mulkigi,bet tas nemaina faktu ka Krievij atkal izgazisies ka veca seeta

 +10 [+] [-]

, 2015-08-09 11:47, pirms 9 gadiem
nez cik ta vatniki soreiz noskaitija FIBAi?saubos,ka tur viss ta tiri notikas

  +8 [+] [-]

, 2015-08-09 11:51, pirms 9 gadiem
cik paredzami...
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds

  +6 [+] [-]

, 2015-08-09 12:04, pirms 9 gadiem
Serbus par līdzīgiem gājieniem Bosnijā un Horvātijā izmeta no visām starptautiskajām sacensībām ,bet Krievijai par Ukrainas okupāciju nekādu sankciju ,kuras saistītas ar sportu.Serbi tolaik attaisnojās līdzīgi ,ka viņu armija nekarojot ,bet karojot Bosnijas un Horvātijas serbu zemessargi un brīvprātīgie.
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-09 12:25, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: ASV arī neizslēdza no visām sacensībām par karu Afganistānā, Irākā, Dienvidslāvijā, Vjetnamā

lielie dara kā grib, mazie kā var
Afganistāna ANO mandāts,Dienvidslāvijas sadalīšanās neatkarīgās valstīs dabīgs process ko serbi gribēja apspiest ar militāro spēku.Irāka parakstīja sev spriedumu iebrūkot Kuveitā,bet Vjetnamā tika mēģināts apturēt komunisma izplatību,lai gan tagad no Vjetnamas bēgļu pilns,bet no ASV nosargātās Dienvidkorejas nebēg neviens.

 +13 [+] [-]

, 2015-08-09 12:32, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: protams, protams kepon, ASV okupanti ir tie labie, tāpat kā atombumbu uzmešana Japānai ir attaisnojama, lai gan pat rietumu presē parādās arvien vairāk raksti, ka to nevajadzēja darīt

kam Irāka uzbruka 2003.gadā?
Kāds krievs,skatos, iemācījies latviski rakstīt!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2015-08-09 12:32, pirms 9 gadiem
Gan, ka labi nolobīja, pēc pāris gadiem viss nāks gaismā.
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds

  +1 [+] [-]

, 2015-08-09 12:34, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Afganistāna ANO mandāts,Dienvidslāvijas sadalīšanās neatkarīgās valstīs dabīgs process ko serbi gribēja apspiest ar militāro spēku.Irāka parakstīja sev spriedumu iebrūkot Kuveitā,bet Vjetnamā tika mēģināts apturēt komunisma izplatību,lai gan tagad no Vjetnamas bēgļu pilns,bet no ASV nosargātās Dienvidkorejas nebēg neviens.
Irākai uzbruka dēļ naftas, bet aizbildinājās ar to ka itkā Irākā ir kodolieroči, bet protams tā arī tos neatrada. Amerikāņi pa lielam visiem uzbrūk, ja tas viņiem ir izdevīgi un nevis kādas tautas glābšas vadīti...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-09 12:35, pirms 9 gadiem
Cik, tad kapeikas atmeta FIBA, ka šadi maina lemumu?

 +13 [+] [-]

, 2015-08-09 12:36, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: Krievijai ir labas izredzes paņemt čempī zeltu

p.s. latviešiem atkal bēdas
No kurienes tu tads urla te uzradies???

  +3 [+] [-]

, 2015-08-09 12:38, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: protams, protams kepon, ASV okupanti ir tie labie, tāpat kā atombumbu uzmešana Japānai ir attaisnojama, lai gan pat rietumu presē parādās arvien vairāk raksti, ka to nevajadzēja darīt

kam Irāka uzbruka 2003.gadā?
Tik pat labi var rakstīt ,vai vajadzēja angļiem bumbot Drezdeni un krieviem Polijas un Vācijas pilsētas ,jo arī tur gāja bojā liels skaits civilo.Un ja bumbas neuzmestu Japānai ,tadkarš iespējamsieilgtu un ne tikai Sahalīna un Kuriļu salas būtu nonākušas Krievijas sastāvā.
Slēpts komentārs: labaisn

  +3 [+] [-]

, 2015-08-09 12:40, pirms 9 gadiem
sochee rakstīja: Irākai uzbruka dēļ naftas, bet aizbildinājās ar to ka itkā Irākā ir kodolieroči, bet protams tā arī tos neatrada. Amerikāņi pa lielam visiem uzbrūk, ja tas viņiem ir izdevīgi un nevis kādas tautas glābšas vadīti...
Tikai to naftu nez kāpēc tagad pumpē Krievijas,Ķīnas kompānijas un islama valsts,un meklēja ķīmiskos ,nevis kodolieročus,kurus pirms kara izveda visticamāk uz Sīriju.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-09 12:41, pirms 9 gadiem
[quote zigfriiiiiids]
okupanti ir tie labie, tāpat kā atombumbu uzmešana Japānai ...

Te laikam kāds pārlieku saskatījies Kiseļ-TV? Vai arī vakardienas negaiss būs veicinājis smadzeņu skalošanu.
Krievi savā basketbola saimniecībā ieviesa tādu pašu bardaku, kā visā valstī - lai vieglāk varētu smelt un tērēt. Starptautiskai organizācijai, kurā ir noteikta lietu kārtība, tas apnika. Kāds sakars ar ASV?

  +7 [+] [-]

, 2015-08-09 12:41, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: māte krieviete, tēvs latgalis

un? problēmas? gribi satikties?
Nepilngadīgos neabižoju,tētim sūdzēsies. Vienīgi ar siksnu tevi gan varētu nopērt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-08-09 12:53, pirms 9 gadiem
anekdote no PSRS laikiem :
Amerikāņi visā pasaulē jaucas PSRS darīšanās...

Kur krievi uztaisīja sarkano revolūciju, tur rietumu pasaulei nācās atpirkties, lai krievi iet prom, lai liek cilvēkus mierā. Beidzot arī Kubā tā sērgā pārgājusi. Cerams. Spilgtākais piemērs par ASV un PSRS valstu mērķiem ir abas Korejas.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-09 12:54, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: māte krieviete, tēvs latgalis

un? problēmas? gribi satikties?
iespējams, aģenta Zigfrīda mītne un tīkls tiks likvidēts vēl pirms tikšanās, ja pats aģents uz to uzstāj, laikam atkal no d-pils audzināšanas nometnes...

  +5 [+] [-]

, 2015-08-09 12:54, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: es tevi izslēgtu ar pirmo sitienu, kepka
Neviens punduris mani vēl nav izslēdzis,būsi pirmais
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds

     [+] [-]

, 2015-08-09 13:03, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Tik pat labi var rakstīt ,vai vajadzēja angļiem bumbot Drezdeni un krieviem Polijas un Vācijas pilsētas ,jo arī tur gāja bojā liels skaits civilo.Un ja bumbas neuzmestu Japānai ,tadkarš iespējamsieilgtu un ne tikai Sahalīna un Kuriļu salas būtu nonākušas Krievijas sastāvā.
Izcila loģika, ja amerikāņi bumbo, tad viss ok, jo redz demokrātija, bet, kad krievi (sovieti) kaut ko dara, tas jau ir krimināli. Fakts ir tāds, ka mira nevainīgi cilvēki. Nu, nevar attaisnot to nekādi. Nevienai lielvalstij nav domas aizstāvēt, attīstīt citas mazākas valstis, ja vienīgi tai nav nekāda labuma pašai.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-09 13:06, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: Labāk apskaties uz Baltiju, kura 23 gadus bijusi zem ASV tupeles un kur valda nabadzība, rasisms utt

paskaties nedaudz tālāk uz Baltkrieviju, vai to pašu Krieviju - algas daudz lielākas, perspektīvas lielākas utt, ir ražošana
Nevajag arī pārspīlēt. Rasisms ir izplatīts visās Postpadomju valstīs.
Lielākajās pilsētās varbūt tās algas ir lielākas, bet ne daudz.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-09 13:12, pirms 9 gadiem
kas tas pa sviestu ?

  +9 [+] [-]

, 2015-08-09 13:16, pirms 9 gadiem
[quote zigfriiiiiids]
Labāk apskaties uz Baltiju, kura 23 gadus bijusi zem ASV tupeles un kur valda nabadzība, rasisms utt

Tev laikam vecvecāki ir no plašās savienības. Ja būtu no Latvijas, tad varētu atgādināt par pirmskara Latvijas kārtību, kad pat kurpes varēja aiz durvīm atstāt, nebaidoties par pazušanu. Šobrīd visās postpadomju valstīs ir izjūtamas totalitārās PSRS valdīšanas sekas. Divām paaudzēm jāpaiet, lai tādi kā Tu nebūtu pie teikšanas. Gan jau paies tas laiks.
Mani jau dažreiz sajūsmina tie urlas, kas dzied Kremļa stabulē, tur viss ir labāks un lielāks, bet turpina dzīvot šeit. Kaut kā neraujās neviens brīvdienās aizbraukt uz Kursku vīkendā...

  +6 [+] [-]

, 2015-08-09 13:18, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: Labāk apskaties uz Baltiju, kura 23 gadus bijusi zem ASV tupeles un kur valda nabadzība, rasisms utt

paskaties nedaudz tālāk uz Baltkrieviju, vai to pašu Krieviju - algas daudz lielākas, perspektīvas lielākas utt, ir ražošana
Kur tu dzīvo? Vai nojūdzies? Baltkrievijā un krievijā redziet esot lielākas algas! palasi normālos krievijas portālos kāda krīze ir sākusies krievijā, un krievi paši nevat saražot pat gludekli vai fēnu, nemaz nerunājot par veļas mašīnu vai televizoru.Un nekad paši nav varējuši, atombumbu ebreji uzdāvināja, 30. gados ASV atdeva savu vecāko rūpnīcu tehnoloģiju, Žiguļi bija no Fiat, bet Volga - no Dodž. Padomju mēsli varēja tikai izgudrot avīzes tualetes papīra vietā un veikalā pārddddddddot plikus kaulus un rindas- tam import dajut. Par nākotn- līdz gada beigām būs 100 rubļi par dolāru un tad redzēsim vai būs russkij mir osobij, russkij nekogda ne sdajotsja, sobirajem russkije zemļi....

  +3 [+] [-]

, 2015-08-09 13:24, pirms 9 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Acis aizmiglotas tik daudziem. Jenķim no mums neko nevajag, tikai lai
Diemžēl mums ir divas iespējas amīšu kārtība vai krievu bardaks. Mēs esam EU nomale ar visām izrietošām sekām. Nav arī mums dabisku šķēršļu kā Šveicei- kalnu utt.
Krievija šobrīd ir sanaidojusies ar visiem kaimiņiem izņemot Z-Koreju. Ja LV nebruņosies pusstundas laikā šeit būs vatņiki ar savām ģimenēm...
1 2 3 4 5 6 195 komentāri