Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pjanidžiani netrenēs Itāliju, viņu, iespējams, aizvietos Mesina

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Pjanidžiani netrenēs Itāliju, viņu, iespējams, aizvietos Mesina
Marko Belinelli un Simone Pjanidžani
Foto: AP/Scanpix

Itālijas Basketbola federācija paziņojusi, ka Itālijas vīriešu basketbola izlases līdzšinējais galvenais treneris Simone Pjanidžiani nevadīs komandu gaidāmajā Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurš notiks gaidāmajā jūlijā.

Zīmīgi, ka Pjanidžiani, kuram joprojām spēkā līgums ar Itālijas Basketbola federāciju (FIP) un kurš galvenā trenera amatā darbojās kopš 2009. gada, paliks darbā, ieņemot nacionālo izlašu vadītāja amatu. Itālijas mediji ziņo, ka šāds lēmums pieņemts pēc Pjanidžiani un FIP prezidenta Džiovanni Petruči tikšanās Romā pēc abpusējas vienošanās.

Kā vēstīts Itālijas medijos, galvenais kandidāts uz Itālijas valstsvienības galvenā trenera amatu esot pieredzējušais itāļu speciālists Etore Mesina, kurš patlaban strādā par Grega Popoviča asistentu NBA klubā Sanantonio ''Spurs'', bet iepriekš vadījis valstsvienību no 1993. līdz 1997. gadam.

Aizvadītajā ''EuroBasket 2015'' Itālijas valstsvienība bija turnīra rezultatīvākā izlase, vidēji ikkatrā spēlē gūstot 85,8 punktus un turnīru noslēdzot sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
Sportando

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja