Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičam pretenzijas par tiesāšanu pirmajos mačos: "Katra detaļa ir svarīga, tiesāšana ir viena no tām"

Andrejs Siliņš

Jasikēvičam pretenzijas par tiesāšanu pirmajos mačos: "Katra detaļa ir svarīga, tiesāšana ir viena no tām"
Šarūns Jasikēvičs (pa labi)
Foto: imago / Scanpix

Pirms otrdienas vakarā Kauņā paredzētās trešās ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēles pret "Olympiacos", ko pārstāv Jānis Strēlnieks, Lietuvas superkluba "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs izteicies, ka pirmajās divās spēlēs Grieķijā palika neapmierināts ar tiesnešu darbību.

"Mēs savu darbu paveicām - informējām Eirolīgu par tiesnešu darbību. Domāju, ka "Olympiacos" darīja to pašu, tomēr viņu argumenti man šķita dīvaini. No otras puses, katrs dara savu darbu un cīnās ar saviem ieročiem," sacīja Jasikēvičs. "Abās spēlēs gandrīz bija papildlaiks, tāpēc katra mazākā detaļa ir svarīga. Tiesāšana ir viena no tām. Šādu detaļu dēļ izšķiras spēļu uzvarētāji. Tāpat kā cīņa par neitrālajām bumbām, pieredze un tā tālāk. Svarīgs ir viss."

Pirmais mačs Grieķijā noslēdzās ar "Žalgira" uzvaru pagarinājumā (87:78), bet divas dienas vēlāk "Olympiacos" revanšējās, pēdējo ceturtdaļu uzvarot ar 11 punktu starpību (25:14) - tieši ar tādu arī izcīnot panākumu visā mačā (79:68). Otro spēli Pirejā 20. aprīļa vakarā apkalpoja arī Latvijas tiesnesis Oļegs Latiševs.

Rītdien Kauņā paredzēto maču tiesās soģi no Itālijas, Ukrainas un Spānijas.

Jasikēvičs norādīja, ka otrajā mačā viņa vadītā komanda zaudējusi agresivitāti, kas bijis viens no neveiksmes cēloņiem. "Apstājāmies un centāmies pietaupīt sevi. Mēs to nevaram atļauties. Pat tad, ja mums ir piezīmju problēma vai neveicas uzbrukumā, mēs to nedrīkstam atļauties. Jā, taktika ir svarīga, bet svarīgākais ir savas sirds atstāšana uz spēles parketa."

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 1-1, bet nākamās divas spēles, otrdien un ceturtdien, norisināsies Kauņā.