Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Brose" īpašnieks: "Karsējmeitenes parādījušas lielāku nodošanos klubam nekā spēlētāji"

Andrejs Siliņš

"Brose" īpašnieks: "Karsējmeitenes parādījušas lielāku nodošanos klubam nekā spēlētāji"
Bambergas fanu plakāti: "Mēs gaidām jaunu sākumu! Sveicināta starpsezona! Mums jau ir vienalga!"
Foto: imago / Scanpix

Basketbola kluba Bambergas "Brose" īpašnieks Mihaels Štošeks pēc komandas izstāšanās no cīņas par titulu Vācijā izteicis kritiku komandas spēlētāju virzienā, kā arī norādījis, ka tuvākajā nākotnē klubs samazinās budžetu un mainīs komandas uzbūves principus.

"Mēs nedzīsimies pakaļ "Bayern", mums būtu jāseko Berlīnes "Alba" piemēram - tas ir klubs, kas ar mazāku budžetu cīnās par čempiontitulu," pēc izstāšanās Bundeslīgas pusfinālā, sērijā piekāpjoties Minhenes "Bayern" sacīja Štošeks. "Esmu tikpat sarūgtināts, cik mūsu līdzjutēji, īpaši par neizskaidrojamajiem kāpumiem un kritumiem. Mums bija lielākais algu budžets Bundeslīgā, bet tagad nospiedīsim atiestatīšanas pogu. "Brose" kārsējmeitenes parādījušas lielāko nodošanos (angļu valodā - "commitment") nekā spēlētāji."

Vācu miljardiera vadītais automobiļu rūpniecības uzņēmums "Brose Fahrzeugteile" par Bambergas kluba galveno atbalstītāju kļuva 2006. gadā. Kopš tā laika astoņās no 12 sezonām izcīnīti Vācijas čempiontituli, četri Vācijas kausi un septiņas sezonas spēlēts ULEB Eirolīgā. Šosezon komanda piedzīvoja lielas pārmaiņas, tostarp projām devās viens no līderiem Jānis Strēlnieks, kurš pievienojās "Olympiacos".

Komanda demonstrēja sliktu basketbolu vietējā čempionātā un nespēja sasniegt rezultātu arī Eirolīgā. Februāra vidū klubs pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Andrea Trinkjēri, kura vadībā bija izcīnīti trīs čempiontituli pēc kārtas. Trinkjēri vietā stājās cits itālietis Luka Banki, kura vadībā komanda no desmitās vietas Bundeslīgā tika līdz piektajai un vēlāk iekļuva pusfinālā, kur gan atzina Minhenes pārākumu.

"Protams, nevaram būt apmierināti ar sezonu. Treneris Banki gan ir pelnījis lielu paldies. Viņš piekrita šim piedzīvojumam un ļāva mums no desmitās vietas tikt līdz pusfinālam," sacīja Štošeks, tiesa, liekot saprast, ka Banki, visticamāk, darbu klubā neturpinās, jo tiks meklēts kāds pašmāju speciālists, kurš varētu uzņemties komandas vadību. "Vēlamies arī nākotnē turpināt cīņu par augstākajām vietām Vācijā, taču šogad izmaksas bija pārāk lielas pret rezultātu, ko ieguvām."

Vairāki spēlētāji, kuriem ir spēkā līgumi arī uz nākamo sezonu, varētu tomēr pamest Bambergu, ja saņems piedāvājumus no Eirolīgas klubiem. Nākamajā sezonā "Brose" pēc trīs gadu pārtraukuma atkal spēlēs ULEB Eiropas kausā.

Izmantotie resursi:
https://www.infranken.de/

     [+] [-]

, 2018-06-05 19:06, pirms 6 gadiem
Strelnieks bija pamats.
viss pajuka, ka no pamatiem panem vienu akmeni

     [+] [-]

, 2018-06-05 20:43, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: Strelnieks bija pamats.
viss pajuka, ka no pamatiem panem vienu akmeni
kādu vienu? Tur gandrīz viss pamatpiecinieks aizgāja