Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pitino pamet Atēnu "Panathinaikos" un atgriezīsies NCAA

Agris Suveizda

Pitino pamet Atēnu "Panathinaikos" un atgriezīsies NCAA
Riks Pitino ar Grieķijas līgas čempionu kausu. Foro: Panathinaikos

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" apstiprinājis šķiršanos no galvenā trenera Rika Pitino, kurš nolēmis atgriezties NCAA, kur izcīnījis nozīmīgākos panākumus karjerā. Līgums ar Pitino bija spēkā līdz 2021. gada vasarai.

Pēc tam, kad Tims Klūss amatu pameta veselības stāvokļa dēļ, Aionas koledža jau iepriekšējā nedēļā par jauno galveno treneri iecēla Pitino. 67 gadus vecais speciālists bija noskaņots vajadzības gadījumā atgriezties Grieķijā un pie "Panathinaikos" stūres pabeigt Eirolīgas sezonu, tomēr šorīt Atēnu grands paziņojis par līguma priekšlaicīgu izbeigšanu.

Neskatoties uz šķiršanos, "Panathinaikos" mājaslapā trenerim veltījis tikai cildinošus vārdus: "Katra darba minūte ar Pitino kungu bijusi ļoti pamācoša visiem komandas locekļiem, un viņa dotās zināšanas mums ir milzīga vērtīga gan tagad, gan būs arī nākotnē. Katrs treniņš, katra spēle, katra diskusija bija mācība mums visiem. Un ne tikai par basketbolu, bet arī dzīvi kopumā… Pitino kungs ir viens no mums – uz mūžiem "Panathinaikos" draugs."

Pitino pirmoreiz par Atēnu "Panathinaikos" galveno treneri kļuva 2018. gada decembrī, palīdzot izcīnīt Grieķijas titulu un kausu, taču pēc sezonas beigām amerikānis ģimenes apstākļu dēļ nolēma nepieņemt piedāvājumu pagarināt līgumu. Jau novembrī Pitino gan kļuva par Grieķijas izlases galveno treneri un tā paša mēneša beigās atgriezās arī Atēnu klubā. Pitino ir vadījis arī Ņujorkas "Knicks".

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/page.ashx?pid=...

     [+] [-]

, 2020-03-20 20:57, pirms 4 gadiem
hmm, bet Boston Celtics nav vadījis ?

tādā high level skatījumā ļoti viduvēja līmeņa treneris, augstākajā līmenī nav nekādu panākumu