Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF uzbrucējs Danielss plāno spēlēt NBA vasaras līgā

Andrejs Siliņš

VEF uzbrucējs Danielss plāno spēlēt NBA vasaras līgā
Vils Danielss 2013. gada vasarā plāno pierādīt sevi NBA
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola čempionvienības Rīgas VEF uzbrucējs Vils Danielss, kurš šosezon pirmo reizi karjerā Eiropā spēlē vieglā uzbrucēja postenī, intervijā kluba mājaslapā atklājis, ka plāno nākamvasar piedalīties Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vasaras līgā.

26 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs atklāja, ka, šosezon spēlējot trešā numura pozīcijā, vēlas pilnveidoties tiktāl, lai nākamvasar mēģinātu sevi no labākās puses parādīt NBA vasaras līgā. "Pēdējo reizi tik daudz [cik šosezon] kā trešais numurs spēlēju NBA D-Līgā (2009./2010. gada sezonā). Tad skauti teica, ka iekļūt NBA varētu tikai kā trešais numurs. Tāpēc šis patiesībā ir labs variants, kas mani labāk sagatavos, piemēram, NBA vasaras līgai, kur šogad plānoju atkal startēt," sacīja Danielss.

203 centimetrus garais uzbrucējs, kurš iepriekš pārstāvējis komandas arī Grieķijā un Francijā, savulaik jau spēlējis vasaras līgā - tas notika 2008. gadā, pārstāvot Čikāgas "Bulls". "[...]pie cerētās iespējas īsti netiku. Toreiz komanda bija pārpildīta ar talantīgiem spēlētājiem – Deriks Rouzs, Džoakims Noā, Tairuss Tomass, kā arī vēl citiem, kas pēc tam spēlēja NBA. Gaidāmajā vasarā esmu nolēmis pamēģināt vēlreiz un tad jau skatīšos, kas no tā sanāks."

Danielss uzskata, ka joprojām nav parādījis labāko sniegumu, un vieta progresam noteikti ir arī šīs sezonas griezumā: "Eiropā šis ir mans pirmais gads, kad spēlēju arī kā trešais numurs. Līdz šim daudz palīdzējuši mūsu treneri, bet tāpat man priekšā pietiekami daudz darāmā, lai pielāgotos šai pozīcijai. Uzskatu, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc līdz šim vēl neesmu demonstrējis tādu sniegumu, kādu pats vēlētos."

Basketbolists analizē, ka vislielākās atšķirības starp vieglā un spēka uzbrucēja pozīcijām ir ātruma īpašībās: "Līdz ar to ātrākam jākļūst pašam, jo jāspēj iziet caurgājienos un darīt citas lietas, kas ceturtajiem numuriem nav jāveic. Taču man jāspēj pielāgoties, arī jāpievērš uzmanība dažādiem šķietamiem sīkumiem, piemēram, pareizai ēšanai un gulēšanas režīmam, jo tas viss skaitās."

Intervijā kluba mājaslapā Danielss stāsta par spēli Lemānā, kad izdevās iekļūt Eirokausa Top16 turnīrā, par šī vakara pretinieci no Krasnodaras, izvēli pievienoties VEF pirms sezonas, iedzīvošanos Rīgā un atklāj vietu, kur vislabāk jūtas Ziemassvētku laikā.

Pilna intervija lasāma šeit: Vils Danielss: ar nepacietību gaidījām spēli...

  +9 [+] [-]

, 2012-12-17 14:52, pirms 11 gadiem
Var manīt šis puisis cenšas un grib sevi pierādīt.
Slēpts komentārs: g77

  +2 [+] [-]

, 2012-12-17 16:39, pirms 11 gadiem
Atbloķēt savu spēlētāju gan vēl jāpamācās. Bet tā jau itin sakarīgs spēlētājs un potenciāls ir.

     [+] [-]

, 2012-12-17 18:53, pirms 11 gadiem
Tev ir kļūda vārdā "Apkviecu".

g77 rakstīja: Un ko man tagad darīt? Apsviecu

     [+] [-]

, 2012-12-18 01:05, pirms 11 gadiem
Nu tad beidzot arī kāds uzturu piemin. Tāpēc arī viņam ir atlētisks augums kā LBJ...