Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Gribētos saglabāt kodolu arī uz nākamo gadu"

Andrejs Siliņš

Štelmahers: "Gribētos saglabāt kodolu arī uz nākamo gadu"
Roberts Štelmahers
Foto: Gintaras Šiuparys, Lietuvos Rytas/bcsiauliai.lt

Basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers intervijā jaunajā "Sporta Avīzes" numurā atklāj, ka bijusi iespēju sezonas gaitā meklēt papildinājumu komandas sastāvam, kā arī motivāciju tam, kāpēc tas netika darīts.

"Jā, tāda situācija bija," treneris apliecina, ka sezonas laikā bijis variants meklēt papildinājumu komandai. Tomēr Štelmahers no tādas iespējas atteicies. "Domāju, ka man ir pietiekami meistarīgi spēlētāji, un gribēju dot viņiem iespēju to parādīt. Padoties par kādu spēlētāju jau ir ļoti vienkārši – pateikt, ka viņš neko nemāk, un paņemt vietā citu. Bet tagad jebkurš spēlētājs ir audzis un spēlē stabilāk nekā sezonas sākumā. Protams, ka jāstrādā vēl ļoti daudz, jo, kā jau esmu teicis iepriekš – viena gada laikā visu neiemācīsi. Tāpēc gribēju turpināt strādāt ar tiem pašiem spēlētājiem."

Štelmahers uzskata, ka spēlētāji šo uzticību attaisnojuši, sekmīgi spēlējot pret citām komandām ar pat pieciem sešiem ārzemniekiem sastāvā. "Visi ir normāli džeki, un pirmais, kas man ļoti simpatizēja – visi vēlas strādāt. Uzteicami! Neviens nepinkšķ, bet gatavi darīt, ko prasa – uzbrukt, aizsargāties, klausīties, mācīties. Gribētos saglabāt kodolu arī uz nākamo gadu, tad būtu vieglāk turpināt un vēl pielikt klāt jaunas zināšanas, nevis atkal sākt no sākuma ar pavisam citiem. Normāli spēlētāji, tāpat kā Lietuvā – kaut ko zina, kaut ko nezina."

"Daļa no viņiem pagājušogad tik daudz vēl nespēlēja. Nonākt "Ventspilī", tikt uz laukuma, spēlēt un uzreiz nest zināmu atbildību par rezultātu – tas bija pirmais, ar ko viņiem bija jāaprod. Citam izdevās ātrāk, citam ne. Tas nav tikai tā – ko viņi prot katrs pats par sevi, kā met, lec vai parāda māņkustības, bet arī tas, kā iejūtas komandā, kā spēj reaģēt stresa situācijās. Tas tik vienkārši nenāk, tā ir pieredze, ko var iegūt tikai pakāpeniski. Bet ir "okay", spēlētāji gājuši uz priekšu," savus padotos raksturo treneris Štelmahers.

Intervija ar Robertu Štelmaheru jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-16 09:41, pirms 11 gadiem
Malacis Robis! Tiešām liels prieks, ka Štelmahers strādā ar Ventspils komandu. Gribētos arī nākamajā sezonā redzēt Timmu, Kempbelu, Simsu un pārējo latviešu kodolu.

  -3 [+] [-]

, 2013-04-16 10:05, pirms 11 gadiem
entuziasts rakstīja: Malacis Robis! Tiešām liels prieks, ka Štelmahers strādā ar Ventspils komandu. Gribētos arī nākamajā sezonā redzēt Timmu, Kempbelu, Simsu un pārējo latviešu kodolu.
Kempbels un Simss īsteni latvieši...

     [+] [-]

, 2013-04-16 10:48, pirms 11 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Kempbels un Simss īsteni latvieši...
nu tik pat isteni kaa kavalauskas un zxavackas
bet runaajot par teemu tieshaam malchi par cambelu piekriitu vaidzeetu notureet bet simsu gan prom par vinju tik divi vardisakaami selfish bastard

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 11:08, pirms 11 gadiem
Par Kempbelu jau bija interese Eirolīgas klubam (ja tā bija patiesība), tā ka viegli nebūs viņu paturēt. Iespējams lielu lomu nospēlēs, kuru vietu LBL ieņems Ventspils un kurā Fiba kausā viņi spēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 12:42, pirms 11 gadiem
Jāpiekrīt par visiem, izņemot, diemžēl, Zaķi.