Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Avtodor" prezidents ieceļ sevi par komandas galveno treneri

Andrejs Siliņš

"Avtodor" prezidents ieceļ sevi par komandas galveno treneri
Bijušais "Avtodor" galvenais treneris Sergejs Mokins
Foto: avtodor.ru

Ar savdabīgu gājienu izcēlies VTB Vienotās Basketbola līgas kluba Saratovas "Avtodor" prezidents Vladimirs Rodionovs, kurš pēc komandas zaudējuma Ramūna Butauta trenētajai "Astana" vienībai no darba atbrīvojis galveno treneri Sergeju Mokinu un pats iecēlis sevi šajā amatā.

31. janvārī "Avtodor" ar 101:76 apspēlēja turnīra tabulas līderi Maskavas apgabala "Khimki". Turpinājumā sekoja trīs zaudējumi pēc kārtas, atzīstot spēcīgo "Nizhny Novgorod" (88:93), Sanktpēterburgas "Zenit" (86:94) pārākumu, kā arī vakar piedzīvots zaudējums Ramūna Butauta vadītajai "Astana" (83:94).

FIBA Izaicinājuma kausā "Avtodor" ir labākā komanda trijos svarīgākajos statistikas rādītājos - gūtajos punktos (vidēji 91,4), izcīnītajās atlēkušajās bumbās (42,5) un rezultatīvajās piespēlēs (20,8). Deviņas uzvaras 12 spēlēs ļāvusi iekļūt izslēgšanas turnīrā, kur jātiekas ar turku "Trabzonspor", pirmā spēle jau nākamnedēļ (10. martā).

Neraugoties uz visai normālo sniegumu un rezultātiem - VTB līgā debijas sezonā deviņas uzvaras un 12 zaudējumi dod septīto pozīciju tabulā -, kluba vadība nolēmusi atbrīvot no darba galveno treneri Sergeju Mokinu. Galvenā trenera amatā iecelts nevis kāds no asistentiem, bet...kluba prezidents Vladimirs Rodionovs.

"Pēdējā laikā kaut kas bija sagājis grīstē komandas mehānismā. Parasti šādās situācijās treneris uzņemas atbildību," iemeslu Mokina atbrīvošanai skaidroja Rodionovs. "Kāpēc es uzņēmos trenera pienākumus? Līdz sezonas beigām palikuši tikai divi mēneši. Nav jēgas paņemt kādu no malas, kuram vēl vajadzīgs laiks, lai saprastu visu. Mērķi paliek nemainīgi - sasniegt VTB līgas izslēgšanas spēles un izcīnīt FIBA Izaicinājuma kausu."

Pirms sezonas "Avtodor" sastāvā atrādījās Žanis Peiners, bet nepilnu mēnesi - no Ziemassvētkiem līdz janvāra otrajai pusei - komandā bija cits latviešu spēlētājs Rihards Kuksiks.

Jau parīt "Avtodor" aizvadīs nākamo spēli, izbraukumā tiekoties ar "Tsmoki-Minsk", bet pēdējās četras regulārā turnīra spēles VTB līgā jāaizvada savā laukumā.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-02 17:08, pirms 9 gadiem
Starp citu, šie divi kungi bija arī pagājušā gada U16 Krievijas izlases galvenie, kur oficiāli treneris bija "boss" Rodionovs, bet reāli komandu vadīja Mokins. Bija pat spēles, kurās Rodionovs nesēdēja uz soliņa, bet atradās ar skatītājiem tribīnēs. Tā notiek Krievijā! :-)

     [+] [-]

, 2015-03-02 17:35, pirms 9 gadiem
Šis tak jau arī spēlēt atsevišķās spēlēs gāja... nu tajās, kur viņa palīdzība laukumā tiešām bija nepieciešama.. piemēram pret CSKA..

  +2 [+] [-]

, 2015-03-02 17:43, pirms 9 gadiem
aloizs rakstīja: Šis tak jau arī spēlēt atsevišķās spēlēs gāja... nu tajās, kur viņa palīdzība laukumā tiešām bija nepieciešama.. piemēram pret CSKA..
Diži sliktāks par Zonni nebija... uz pieredzīti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja