Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko noslēdz sportista karjeru un vēlas kļūt par KBF prezidentu

Rolands Eliņš

Kiriļenko noslēdz sportista karjeru un vēlas kļūt par KBF prezidentu
Andrejs Kiriļenko
Foto: TASS/Scanpix

Slavenais basketbolists Andrejs Kiriļenko Krievijas medijiem paziņojis par savas basketbolista karjeras beigām un mērķiem izvirzīt savu kandidatūru Krievijas Basketbola federācijas (KBF) prezidenta amatam.

Šodien intervijā laikrakstam "Komersant" Andrejs Kiriļenko norādīja, ka būtu gatavs kandidēt uz KBF prezidenta amatu, ja kāda no reģionālajām federācijām izvirzītu viņa kandidatūru. Ziņu aģentūra "TASS" vēsta, ka Maskavas basketbola federācija ir šādam solim gatava un piedāvās tieši Kiriļenko kandidatūru.

"Pagaidām nevaru pateikt, cik reāla mana kļūšana par KBF prezidentu," sacīja Kiriļenko sarunā ar "Sport-Express". "Spēlētāja karjeru es noslēdzu. Nesaku, ka tās ir absolūtas beigas, taču šajā brīdī - jā, karjeru esmu beidzis. Pietiks. Redzu, ka Krievijas basketbolā ir sarežģīta situācija, tajā ir ļoti negatīva atmosfēra. Vēlos pamēģināt to izmainīt. Basketbolā esmu daudz redzējis, daudz iemācījies. Man ir neskaitāmi kontakti un paziņas visā pasaulē, esmu pieredzējis, kā tiek vadītas citas organizācijas. Vēlos šo pieredzi izmantot Krievijas basketbolā."

Krievijas basketbola pārvaldē haoss valda jau kopš 2013. gada vasaras, kad par federācijas prezidenti tika ievēlēta Jūlija Anikejeva, taču viņas leģitimitāte tika apšaubīta arī juridiskā ceļā. Ilgstošais tiesas process noslēdzās pirms pāris dienām, kad tika noraidīta KBF apelācija, kas nozīmē, ka nākamo divu mēnešu laikā KBF pienākums ir noorganizēt kongresu, kura dienas kārtībā būtu arī KBF prezidenta un izpilddirektora vēlēšanas.

Kiriļenko pēc vairākiem panākumiem pilniem gadiem NBA šosezon atgriezās dzimtenē, pārstāvot Maskavas CSKA rindas. 34 gadus vecais basketbolists jau sezonas gaitā norādīja, ka šī varētu būt viņa pēdējā sezona profesionālajā basketbolā. Ja Kiriļenko vēlētos turpināt spēlēt, CSKA vadība iepriekš norādījusi, ka ar prieku piedāvās viņam jaunu līgumu.

Kiriļenko NBA aizvadīja 797 spēles, pārstāvot "Jazz", "Timberwolves" un "Nets" vienības. Vidēji spēlē viņš guva 11.8 punktus un savāca 5.5 atlēkušās bumbas. Viņa statistiski labākā sezona bija 2003./04. gada sezonā, kad vidēji mačā krievu uzbrucējs guva 16.5 punktus un savāca 8.1 atlēkušo bumbu, kā arī izcēlās ar 2.8 bloķētiem metieniem. Kiriļenko savulaik trīs reizes tika iekļauts NBA sezonas simboliskajās aizsardzības izlasēs.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Федерация баскетбола Москвы...
Андрей Кириленко: "Вижу, что нужно делать для...

     [+] [-]

, 2015-06-23 17:33, pirms 9 gadiem
Vienīgais mīnus priekšnieka amatā, ka algu nemaksās

     [+] [-]

, 2015-06-23 18:04, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Vienīgais mīnus priekšnieka amatā, ka algu nemaksās
Domāju, ka viņam par naudu nav jāuztraucās.

     [+] [-]

, 2015-06-23 18:23, pirms 9 gadiem
Veljau kadus 2g. mierigi vareja spelet. Loti labs speletajs savulaik bija, vienigais nesmukums ar to aiziesanu no NBA sanaca, bet nu prieks krieviem tas laikam ir normali.

     [+] [-]

, 2015-06-23 19:20, pirms 9 gadiem
Varēs naturalizēt savus tīmmeitus

  +1 [+] [-]

, 2015-06-23 20:43, pirms 9 gadiem
Šis krievs ir diezgan sakarīgs rūskijs. Iespējams paceltu basketbolu krievijā jaunā līmenī. Pagaidām krievijā dominē ledus kokejs un sokers, tad pārējie...

     [+] [-]

, 2015-06-23 21:52, pirms 9 gadiem
Es teiktu , ka tā ir superziņa...
Ja kļūs par Prezidentu, tad šī kaimiņvalsts beigs BEIDZOT iepirkt saspēles vadītājus no ASV (gan siev. gan vīr.) un sāks beidzot audzināt savus, nu jau gadus ~20 gadus tas netiek darīts...
P.S. ...ar politiku te nav sakara....

     [+] [-]

, 2015-06-23 22:04, pirms 9 gadiem
Varbūt TAS ir saistīts ar Putina jauno Ukazu.....

     [+] [-]

, 2015-06-24 00:17, pirms 9 gadiem
erred rakstīja: Varbūt TAS ir saistīts ar Putina jauno Ukazu.....
Nu ja vins uzreiz klus par kbf prezidentu, tad noteikti ka viss caur blatu..