Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

RSU izlaiž divciparu pārsvaru, atspēlējas un izrauj bronzu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

RSU izlaiž divciparu pārsvaru, atspēlējas un izrauj bronzu
RSU basketbolistes
Foto: Renārs Koris

Rīgas Stradiņa Universitātes basketbolistes pirmdien, 24. aprīlī, savā laukumā uzvarēja "TTT juniores" ar 67:59, sērijā līdz divām uzvarām bija pārākas ar 2-1 un izcīnīja LSBL bronzas medaļas.

Hanzas vidusskolas tribīnes bija pilnākas nekā parasti un komandas nepievīla, dāvājot skatītājiem spraigu cīņu 40 minūšu garumā. RSU iejutās pirmā numura lomā, pirmajā puslaikā vairāk nekā 15 minūtes turoties vadībā, taču nevarēja uzelpot pat brīdī, kad sasniedza divciparu pārsvaru.

Aivara Vīnberga trenētā komanda pārsvaru ieguva, pateicoties labākai precizitātei metienos no distances (tālmetieni puslaikā 5/10 pret 1/8), kā arī līderu sniegumam. Katei Aizsilai pirmajā puslaikā neveicās metienos no spēles, taču viņas uzņemšanās un spēle ar bumbu atraisīja rokas partnerēm. Anna Buša un Daina Lazdeniece-Auniņa to izmantoja, 20 minūtēs divatā sametot 21 punktu un neilgi pirms pārtraukuma panākot 11 punktu pārsvaru – 36:25.

Juniores nepētīja tablo, pievēršot lielāku uzmanību aizsardzībai. Tas attaisnojās. RSU ātrāk krāja kļūdas (9-6), kamēr viņu sāncenses biežāk tika pie bumbas un guva vieglus punktus pēc studentu likstām. Marianna Kļaviņa izsita bumbu Aizsilai, groza apakšā pārspēja veiklībā Elīnu Grinbergu un sekmīgi saasināja spēli. Kapteines uzņemšanās ļāva juniorēm gūt sešus punktus pēc kārtas, atpūtā ejot ar piecu punktu starpību – 36:31.

Trešās ceturtdaļas sākumā RSU saņēma jaunu triecienu. Divdesmit trešajā minūtē laukumu ar piecām piezīmēm atstāja Anna Buša, kuras prombūtne nozīmīgi ietekmēja gan aizsardzību, gan uzbrukumu. Juniores turpretī bija uz viļņa. Izprovocētas piezīmes apvienojumā ar Lauras Melderes un Sindijas Kudules tālmetieniem ļāva viešņām 26. minūtē izvirzīties vadībā – 43:44. RSU ar brīvmetieniem atguva vadību tikai uz dažām sekundēm. Baiba Čevere realizēja tālmetienu no kreisā stūra, savukārt Kudule pēc pārķertas bumbas izcēlās ar 2+1 gājienu – 45:50. RSU saņēmās, pēc Artas Frīdenbergas pustālā un Kates Aizsilas tālmetiena izlīdzinot rezultātu – 50:50.

Māra Mote, Sindija Kudule un Nikola Ozola atkārtoti izvirzīja vadībā juniores, savukārt Guna Lagzdiņa un Arta Frīdenberga vēl divas reizes atjaunoja neizšķirtu – 52:52 un 57:57. Trīsdesmit ceturtajā minūtē Kate Aizsilas divpunktnieks no labā stūra jau deva priekšroku RSU, kamēr juniores pāris reižu netika pie kārtīga metiena – 59:57. Juniores presingoja sāncenses, taču pirmie pūliņi sekmes nedeva. RSU tuvāk grozam stavēja ar labākiem panākumiem, divas minūtes un 44 sekundes pirms pamatlaika beigām panākot plus seši – 63:57. Neprecīzi tālmetieni mijās ar kļūdām, turklāt papildus problēmas sagādāja piezīmju norma. RSU spēlētājas turpināja realizēt brīvmetienus – 65:57. Juniores izskaņā netika tuvāk par sešiem punktiem.

Trešā spēle par trešo vietu, 24. aprīlis, Hanzas vidusskola

Rīgas Stradiņa Universitāte – TTT juniores 67:59 (15:11, 21:20, 14:21, 17:7)
RSU: Lazdeniece-Auniņa 15 (5ab), Aizsila 12 (6ab, 10rp), Lagzdiņa 12 (11ab, 9ip), Frīdenberga 12 (5ab), Buša 9 (5pp), Melnace 4 (8ab), Langina 3, Grinberga, Ozoliņa; Liepiņa-Liepa, Betlere. Galvenais treneris Aivars Vīnbergs.
TTT juniores: Kudule 15, Kļaviņa 10 (5pp), Rozentāle 9 (13ab), Ozola 6, Meldere 5 (5ab), Čevere 5, Mote 4, Nulle 3, Svenne 2, Zumenta, Markova; Šaicāne. Galvenais treneris Ainārs Čukste.
Tiesneši: Andris Vaskāns, Māris Visočanskis, Einārs Tukišs.
Komisārs Agnis Pērkons.

Pirms spēles

RSU komandai un tās priekštecēm (RTU, Arkādija) izdevies izcīnīt sešas bronzas godalgas, savukārt četras reizes nācies atzīt sāncenšu pārākumu. Juniorēm līdz pagājušajam gadam neizdevās tikt pie medaļām, taču ceturtais piegājiens (2003, 2009, 2011, 2016) bija veiksmīgs.

Junioru cīņas sparam RSU piektdien lika pretī pieredzi. Daina Lazdeniece-Auniņa atgādināja, ka pirms pāris gadiem bija viena no līgas labākajām snaiperēm, savukārt Kate Aizsila jau otrajā spēlē pēc atgriešanās spēlēja pirmo vijoli studentu uzbrukumā.

Nosauktās spēlētājas nevarēja palīdzēt komandai “Top 4” turnīrā (Lazdeniece-Auniņa nespēlēja vispār; Kate Aizsila piedalījās pirmajās divās spēlēs), savukārt otrajā bronzas spēlē sameta 45 no 67 RSU punktiem. Arī tas būtu bijis nepietiekami, ja ceturtajā ceturdaļā vairākus svarīgus grozus negūtu Paula Langina.

“TTT juniores” savā laukumā izcīnīja 23 atlēkušās bumbas uzbrukumā (RSU 14) un no spēles izdarīja par 15 metieniem vairāk (26/77 pret 26/62), taču nebija tik precīzas kā pretinieces. Lai uzvarētu, pirmdien savas iespējas vajadzēs izmantot labāk.