Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgas kausa izcīņa septembra beigās notiks Liepājā

Andrejs Siliņš

Baltijas līgas kausa izcīņa septembra beigās notiks Liepājā
Uvis Helmanis un "Liepāja/Triobet" uzņems BBL kausa izcīņu savā laukumā
Foto: Mārtiņš Sīlis

Pirms jaunās Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas, kā ierasts,norisināsies kausa izcīņā un šogad tā 27. un 28. septembrī paredzēta Liepājas Olimpiskajā centrā. Latviju turnīrā pārstāvēs "Liepāja/Triobet" un "Ventspils", bet viesu statusā būs "Šiauliai" un Tartu "TU/Rock" vienības.

BBL kausa izcīņa pirms sezonas tiek organizēta kopš 2008. gada un katru reizi bijis cits uzvarētājs - 2008. gadā Rīgā triumfēja "Lietuvos Rytas", gadu vēlāk laurus plūca "Žalgiris", bet vēl pēc gada labākā miniturnīra komanda bija Tartu "TU/Rock". Vienīgais Latvijas klubs, kas līdz šim svinējis uzvaru kausa izcīņā, ir Rīgas VEF, kas uzvarēja 2011. gadā. Pēdējos divos gados pie uzvaras kausā tikušas Rakveres "Tarvas" un Kedaiņu "Nevežis" vienības.

BBL regulārā sezona sāksies 14. oktobrī, un spēles norisināsies otrdienās un trešdienās. Izslēgšanas spēļu turnīrs sāksies februārī, bet nākamā čempione tiks noskaidrota aprīļa sākumā.

Paredzēts, ka BBL startēs 21 komanda - pa sešām no Lietuvas un Latvijas, septiņas Igaunijas komandas, kā arī pa vienai no Krievijas (Maskavas "Dynamo") un Somijas (Tamperes "Pyrinto"). Tiesa, trīs komandas piedalīsies tikai no izslēgšanas spēļu turnīra - "Šiauliai", Tartu "TU/Rock" un "Ventspils".

Regulārajā turnīrā būs trīs grupas pa sešām komandām. Četras labākās un viena no labākajām piektajām vietām uzsāks dalību "play-off" turnīrā, kur klāt nāks jau trīs minētās vienības.

Šobrīd līgas vadība rēķinās ar "Nevežis" un "Lietkabelis" līdzdalību turnīrā, taču pēc krepsinis.net rīcībā esošā informācija liecinot, ka abas BBL piedalīsies tikai tad, ja netiks pie starta VTB Vienotajā līgā.

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, NBA, LKL, krepšinio...

  -2 [+] [-]

, 2014-07-31 20:08, pirms 10 gadiem
Kaut kā nekas nav dzirdēts pēdējā laikā par jaunumiem Liepājas basketbolā. Piemēram, par Leimaņa pievienošanos ir jādzird no Pleinica utt. Kas tad tur paliek, amerikānis ( it kā ), Antrops, Timijs, Zelonis, Blaus un iepriekšējās sezonas pakaļskrējēji.

  +3 [+] [-]

, 2014-07-31 20:43, pirms 10 gadiem
Nu tad BKV, Šauļi un Rock varēs piedalīties BBL jau patiešo uz izslēkšanas spēlēm. Dīvaina izspēles sist;ema, bet laikam BBL negribēja šos 3 klubus pazaudēt pavisam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-01 00:52, pirms 10 gadiem
Jā, es arī neko nebiju dzirdējis, ka Leimanis pievienojās Liepājai. Interesanti.
Key Nr.23 rakstīja: Kaut kā nekas nav dzirdēts pēdējā laikā par jaunumiem Liepājas basketbolā. Piemēram, par Leimaņa pievienošanos ir jādzird no Pleinica utt. Kas tad tur paliek, amerikānis ( it kā ), Antrops, Timijs, Zelonis, Blaus un iepriekšējās sezonas pakaļskrējēji.