Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" pārbaudes mačā uzveic Lietuvas "Juventus"

"Jēkabpils" pārbaudes mačā uzveic Lietuvas "Juventus"
Rinalds Sirsniņš
Foto: www.bkjekabpils.lv

Ceturtdien, 4. septembrī BK "Jēkabpils” aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pret Utenas "Juventus”. Cīņa izvērtās patiesi spraiga, mača izskaņā lūšiem svinot uzvaru ar rezultātu 73:69 (14:26, 20:12, 12:20, 27:11). Rezultatīvākais mājas spēlē bija Rinalds Sirsniņš ar 19 gūtiem punktiem komandas labā.

Pirmo pārbaudījumu jaunajā komandas sastāvā BK "Jēkabpils” nācās aizvadīt bez diviem spēlētājiem. Uz rezervistu soliņa maču traumu dēļ pavadīja Pāvels Veselovs un Mikus Sokolovs. No Jēkabpils "A” grupas spēlētājiem spēlē pievienojās Toms Kohanovs, kurš komandas labā guva četrus punktus, un Edijs Stiebriņš, kurš laukumā šoreiz vēl neiznāca.

Pārbaudes spēlē vadību jau no pirmās minūtes uzņēmās viesi no Lietuvas, lai arī otrās ceturtdaļas vidū jēkabpilieši pietuvojās bīstami tuvu, pārņemt vadību neizdevās. Pirmais puslaiks noslēdzās par labu "Juventus” (34:38). Otrajā puslaikā punktu starpība turpināja augt par labu viesiem, taču mača izskaņā BK "Jēkabpils” parādīja neizsīkstošu cīņas sparu un neatlaidību. Pēdējās spēles minūtēs lūši savā kontā ieguva pietiekami daudz punktu, lai mājās, pie fantastiska līdzjutēju atbalsta, svinētu pirmo uzvaru ar 73:69.

"Mērķis vienmēr ir uzvarēt, it sevišķi savās mājās. Mēs pagaidām no basketbola esam diezgan tālu, bet savā laukumā ir jācenšas uzvarēt visiem spēkiem. Slodze treniņos ir ļoti liela. Šobrīd jau varam redzēt rezultātu – komanda ir labā fiziskajā formā. Kļūdas rodas no tā, ka neesam vēl saspēlējušies. Šodien var pieminēt Tomu Kohanovu, kurš, lai arī kļūdījās, bet parādīja daudz pozitīvu epizožu. Varu uzslavēt visu komandu,” pārbaudes mača sniegumu komentēja BK "Jēkabpils” galvenais treneris Edmunds Valeiko.

BK "Jēkabpils” sastāvā debitēja basketbolists Artūrs Dušelis, kurš uzrādīja otru labāko rezultātu: "Es BK "Jēkabpils” sastāvā jūtos ļoti labi. Prieks spēlēt pie tik liela līdzjutēju atbalsta. Mēs ar komandu šovakar spēlē sapratāmies labi, parādījām komandas garu – atspēlējāmies no mīnusiem. Šī bija pirmā spēle un, protams, vienmēr patīkami sākt ar uzvaru.”

Rezultatīvākie pārbaudes spēlē pret Utenas "Juventus”: Sirsniņš 19 (7 ab), Dušelis 14, Teilors 12 (7 ab), Kravčenko 10, Virsis 6, Šeļakovs 4 (8 ab), Pozņaks 4, Kohanovs 4, Stiebriņš.

Nākamnedēļ, no 10. līdz 13. septembrim, BK “Jēkabpils” piedalīsies Liepājas Olimpiskā centra organizētajā “LOC CUP 2014” turnīrā. Tajā piedalīsies sešas komandas no četrām valstīm. Komandas tiks sadalītas divās apakšgrupās, jēkabpilieši startēs B grupā, kurā sacentīsies pret Latvijas čempioniem – BK "Ventspils" un krievu “MSAPE” vienību.

Informāciju sagatavoja:
Līva Stašule
BK “Jēkabpils” sabiedrisko attiecību speciāliste

  +1 [+] [-]

, 2014-09-04 23:41, pirms 10 gadiem
Lai gan sākums pasmags, beigās līderi uztaisīja labu combecku un visu nokārtoja Šelijs pablāvi uzbrukumā izskatījās un amerikānis nedaudz raustījās, bet domāju ka būs labs spēks katrā ziņā izskatamies visai labi un trūkumus uzskatīsim uz vēl nesaspēlēšanos, kas, protams, savu virsotni uzņems tikai seonas gaitā Lūši, Labākie!

     [+] [-]

, 2014-09-04 23:44, pirms 10 gadiem
jā...pēdējās ceturtdaļās rezultāts vien ir ko vērts...
iespēlēsies komanda un pēc sastāva pagaidām bronza droša...
ja protams Valmierā nespēlēs vecie izlase čaļi...

     [+] [-]

, 2014-09-04 23:51, pirms 10 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: jā...pēdējās ceturtdaļās rezultāts vien ir ko vērts...
iespēlēsies komanda un pēc sastāva pagaidām bronza droša...
ja protams Valmierā nespēlēs vecie izlase čaļi...
Ar bronzu mūsējie šogad negrib samierināties tici man

     [+] [-]

, 2014-09-04 23:52, pirms 10 gadiem
druupis87 rakstīja: Ar bronzu mūsējie šogad negrib samierināties tici man
nebija jau tālu no fināla..

  +3 [+] [-]

, 2014-09-04 23:56, pirms 10 gadiem
asinsdesa rakstīja: nebija jau tālu no fināla..
Tāpēc jau daudzi mūsu fani un vispār latvieši, ka pagājušā gada fināls bija pusfinālā

     [+] [-]

, 2014-09-05 00:18, pirms 10 gadiem
druupis87 rakstīja: Tāpēc jau daudzi mūsu fani un vispār latvieši, ka pagājušā gada fināls bija pusfinālā
vārds trūkst

  +2 [+] [-]

, 2014-09-05 00:19, pirms 10 gadiem
druupis87 rakstīja: Ar bronzu mūsējie šogad negrib samierināties tici man
nu samierināties vai nē..Bet nu Vpils un Vef ir 2* specīgāki
Redzēs,kas ar Jēkapili cīnīsies par bronzu

  +1 [+] [-]

, 2014-09-05 10:51, pirms 10 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: nu samierināties vai nē..Bet nu Vpils un Vef ir 2* specīgāki
Redzēs,kas ar Jēkapili cīnīsies par bronzu
Es ceru, ka Liepāja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-05 14:20, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Visticamāk, ka abi divi, lai gan Valmiera iejaukties vēl var, bet diemžēl citus, kas varētu iejaukties neredzu gaidāmajā LBL sezonā
Esmu dzirdējis baumas par Baronu, Jūrmalu. Nu neliekas, ka šīs divas komandas būs "punktu donori", tā kā solās būt interesanta sezona!