Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Eiropas kausā pamēģināsim startēt labi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štelmahers: "Eiropas kausā pamēģināsim startēt labi"
BK "Ventspils" galv. treneris Roberts Štelmahers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers (39) šoruden sāks jau trešo sezonu ventspilnieku komandā. Sarunā ar laikrakstu "Diena" latviešu speciālists norāda, ka kluba jubilejas sezonā nav izvirzīts īpašs uzdevums. Mērķi, kā vienmēr, ir visaugstākie. Kāpēc gan netiekties uz uzvaru arī Eiropas kausā?

Ventspils klubam šī būs jau 20. sezona. "Mums ir darba atmosfēra. Svētku sajūtas varbūt vairāk ir kaut kur citur, citos kabinetos. Protams, tas, ka šī ir divdesmitā sezona klubam, visiem zināms, taču nav jau starpība gadiem. Mūsu mērķis uzvarēt čempionātā ir tieši tāds pats, kāds tas bija pagājušajā gadā. Nebija tā, ka speciāli gaidījām divdesmito sezonu, lai būtu apaļš skaitlis un tad varētu vinnēt. Mūsu svētki ir treniņi un spēles," norāda Roberts Štelmahers. "Ventspils ir klubs ar uzvarētāju tradīcijām, ko pierāda tie paši divdesmit gadi. Šeit mēs runājam par klubu, kuram vienmēr ir mērķis kļūt par čempioniem un kausos izkļūt no grupas un spēlēt pēc iespējas tālāk. Citādi mērķi nav bijuši ne pirmajā kluba gadā, ne būs arī divdesmitajā vai četrdesmit piektajā."

Gaidāmajā sezonā būs savi izaicinājumi. "Tādi ir katru gadu un visās epizodēs - gan spēlētājiem, gan treneriem. Jāaizstāv izcīnītie tituli, jācenšas gūt jaunus. Ja nevar atrast izaicinājumu, jābeidz nodarboties ar to, ko dari. Uzskatu, ka arī šeit, Ventspilī, netrūkst iespēju kāpt vēl augstāk. Kāpēc gan netiekties kaut vai uz uzvaru Eiropas kausā? Negrasāmies iet vieglākos ceļus. Protams, tas nebūs viegli, taču jāsper solis uz priekšu un jāpierāda sevi. Jāstrādā, lai ar katru dienu kļūtu labāki. Stāvēt uz vietas ne vienmēr ir labākais, ko var darīt. Eiropas kausā pamēģināsim startēt labi," sola treneris.

Kā jau ziņots, šodien ULEB Eiropas kausa izcīņas izlozē tika noskaidrots, ka BK "Ventspils" spēlēs F grupā ar "Lokomotiv-Kuban" (Krievija), "Pinar Karsiyaka" (Turcija), "Budučnost" (Melnkalne), "Stelmet Zielona Gora" (Polija) un PAOK (Grieķija). Iepriekšējās divās sezonās Štelmahera vadītie ventspilnieki ieguva divus titulus, triumfējot Baltijas basketbola līgā un Latvijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  -2 [+] [-]

, 2014-09-29 15:57, pirms 10 gadiem
Štelmahers, ka trenneris ar BKV Eirokausos neko līdz šim vispār nav spējis pierādīt (stipri viduvējs starts iepriekšējos Eurochallange), ja šoreiz atkal sanāks aprauties, tad domāju, ka Robim butu jameklē cita darbadiena, ir brīži, kad labi nospēlē vietējo čempi navvienīgā prioritāte !

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 16:01, pirms 10 gadiem
Pamēģinat gan!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-29 21:52, pirms 10 gadiem
Sastavs ventiniem tiri interesants, raudzisim ko Latvija, manuprat, nedaudz parvertetais treneris Stelmahers spes ar so komandu paradit starptautiska limeni. Pern vienmer kaut kas nedaudz pietruka...

     [+] [-]

, 2014-09-29 23:21, pirms 10 gadiem
Ja veel kaads papildinaajums buutu tad buutu pavisam labi!