Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "VEF un "Ventspilij" bija labi apstākļi, lai Eiropā nospēlētu labāk"

Andrejs Siliņš

Muižnieks: "VEF un "Ventspilij" bija labi apstākļi, lai Eiropā nospēlētu labāk"
Kārlis Muižnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"VEF un "Ventspilij" šobrīd praktiski nav konkurences. Tas ļauj ideāli sagatavoties Eiropas kausu spēlei, īpaši mājās," basketbola treneris Kārlis Muižnieks uzskata, ka abas Latvijas lielākās komandas būtu varējušas aizvadīt labākas sezonas starptautiskajā arēnā.

Šovakar norisināsies VEF un "Ventspils" trešā tikšanās reize Latvijas čempionātā šajā sezonā, un Muižnieks piekrīt, ka šobrīd favorītes statusā ir Rīgas komanda.

"Līdz Jaunajam gadam man nepatika, kā spēlē VEF - neagresīvi. Tas man radīja izbrīnu. Šobrīd pienākusi klāt vesela rinda ar spēlētājiem, komanda uzņēmusi labu formu. Tikmēr "Ventspilij" ir pretēji - līdz decembrim viss vairāk vai mazāk izdevās, viņi divas reizes uzvarēja Tenerifi, kas ir laba Spānijas komanda, uzvarēja arī VEF. Sakās savainojumi, atslēgas spēlētāji nebija vajadzīgajā līmenī un nevarēja sastādīt konkurenci ne Čempionu līgā, ne pret VEF. Tas liek domāt, ka šobrīd VEF potenciāli ir stiprāka komanda. Kā būs finālos - ir daudz aspektu, ko grūti noteikt. Katrai komandai ir divi trīs atslēgas spēlētāji. Ja viņi nav formā vai gūst savainojumus... Kāds sezonas sākumā pēc savainojuma bija VEF līderis [Alekss] Peress un kāds viņš ir tagad - tie ir divi dažādi spēlētāji."

"VEF visu laiku propagandē, ka viņiem neinteresē Latvijas līga, viņi spēlē VTB līgā. Trešo gadu esmu Latvijā un trešo gadu notiek viens un tas pats - līdz Jaunajam gadam viņi visiem zaudē. Kad VTB līgā paliek tikai teorētiskas iespējas pacīnīties par "play-off", tad viņi sāk papildināt sastāvu un spēle uzlabojas. Bet otrajā sezonas pusē tu jau gatavojies tieši cīņai par Latvijas čempiontitulu," uz paradoksu smejoties norādīja Muižnieks.

"Piekrītu, ka [Kena] Brauna piesaistīšana ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc VEF tagad spēlē labāk. Jau runājām, ka atslēgas spēlētāji lielākoties ir ārējie, kas veido spēli, rada ritmu, spēlē ar bumbu," sacīja treneris.

"Manuprāt, gan VEF, gan "Ventspilij" šosezon bija ļoti laba iespēja kaut ko sasniegt Eiropas kausos. Tāpat bija agrāk, kad es strādāju ar "Ventspili" un vietējā čempionātā nebija konkurences. Arī šosezon četras komandas praktiski izkrita - "Barons" pavisam, bet Valmiera, Jēkabpils un Liepāja bija ar lielām problēmām. VEF un "Ventspilij" šobrīd praktiski nav konkurences. Tas ļauj ideāli sagatavoties Eiropas kausu spēlēm, īpaši mājās."

"Ja jāspēlē ar komandu, kam bijusi grūta spēle vietējā čempionātā, tikai viena diena, lai gatavotos nākamajai spēlei un tad vēl veikts pārlidojums, tad VEF un "Ventspils", ja ir fiziski labā kondīcijā, var nospēlēt agresīvu spēli abos laukuma galos un piespiest pretiniekam būt neērtā situācijā. Man nepatika, ka ne VEF, ne "Ventspils" tā nespēlēja, viņi vairāk spēlēja pozicionālu, lēnu basketbolu, bija pasīvāki nekā pretinieki," sacīja Muižnieks.

Visu interviju ar Kārli Muižnieku iespējams noskatīties šeit:
Muižnieks par mūsējiem Eirolīgā, VEF un...

  -2 [+] [-]

, 2018-04-14 11:09, pirms 6 gadiem
Šo te: "VEF visu laiku propagandē, ka viņiem neinteresē Latvijas līga, viņi spēlē VTB līgā." es 'isti nesaprotu, jo var teikt, ka propagandē, ka LBL līmenis ir zems, nevis, ka LBL nav vajadzīga, divas dažādas lietas, jo tomēr VEFam ir svarīgi LBL pacelt.

  -4 [+] [-]

, 2018-04-14 11:37, pirms 6 gadiem
To,ka vefs pacels chempi,no sezonas sākuma zināms! Vairāk interesē vai nebūtu pa spēkam pie lbl pievienot kādas lbl2 komandas,teiksim 4ras! Līga būtu skatāmāka!

  -3 [+] [-]

, 2018-04-14 11:47, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: To,ka vefs pacels chempi,no sezonas sākuma zināms! Vairāk interesē vai nebūtu pa spēkam pie lbl pievienot kādas lbl2 komandas,teiksim 4ras! Līga būtu skatāmāka!
Protams, ka skatāmāka būtu, tikai, visticamāk ne pret top komandām

     [+] [-]

, 2018-04-14 12:33, pirms 6 gadiem
Protams, ka skatāmāka būtu, tikai, visticamāk ne pret top komandām

nu skatami nebutu tikai pret sim divam( VEF un VENTSPILI) ,bet parejas sistos ne pa jokam!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-14 16:56, pirms 6 gadiem
Interesanti, ja VEF un BKV nespēlētu LBL, bet Lietuvas LKL, kāds no šiem TOP4 ierakstītos?