Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidošanas talante Boļševa ar lielisku sniegumu izcīna "Volvo" kausa bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daiļslidošanas talante Boļševa ar lielisku sniegumu izcīna "Volvo" kausa bronzu
"Volvo Open Cup" pjedestāls. Foto: Volvo Open Cup

Rīgā noslēgušās "Volvo Open Cup" sacensības daiļslidošanā. Latvijas jaunā talante Marija Boļševa (14) pēc īsās programmas bija piektā, taču lieliskais sniegums garajā daļā ļāva izcīnīt bronzas godalgu junioru ieskaitē.

"Volvo" kausa sacensībās piedalījās 31 juniore. Galvenā favorīte bija krieviete Ksenija Siņicina.

Īsajā programmā mūsu Marija Boļševa uzrādīja 56.24 un ierindojās piektajā pozīcijā, apsteidzot minēto galveno favorīti (54.35). Pirmajā vietā iekārtojās ukrainiete Anastasija Šabotova (62.40), sekoja Vācijas pārstāve Nargiza Suleimanova (57.80), kā arī kanādietes Ketrīna Kārla (57.60) un Meidlaina Šizasa (56.45).

Garajā programmā Marija Boļševa pārsteidza ar 102.59 un abu daļu summā sakrāja 158.83. "Volvo Open Cup" zeltu nopelnīja Ksenija Siņicina (176.57), sudrabu nopelnīja Anastasija Šabotova (167.81), bet mūsu sportiste nokļuva uz pjedestāla trešā pakāpiena, apsteidzot Ketrīna Kārlu (153.83) un citas. Piedalījās vēl divas mūsējās - Anastasija Konga (102.17) un Kristiāna Ivdre (95.15) ierindojās attiecīgi 21. un 23. pozīcijā.

Boļševas sasniegtie skaitļi patiešām ir ievērības cienīgi, jo junioru meiteņu līmenī tik labu sniegumu savulaik rādījušas tikai Angelina Kučvaļska, kura pieaugušo Eiropas čempionātā bija ceturtā, un Diāna Ņikitina, kura pēc tam piedalījās Pjončhanas olimpiskajās spēlēs.

"Volvo Open Cup" sacensības netiek ņemtas vērā personīgo rekordu ieskaitē, un kopš iepriekšējās sezonas notikušas izmaiņas vērtēšanā. Tādējādi tagadējam sasniegumam ir vien orientējoša nozīme. Atliek ar nepacietību gaidīt Boļševas nākamos startus. Pasaules junioru čempionāta normatīvs tagad ir izpildīts.

Marija Boļševa trenējas "Kristal Ice" klubā no 2.6 gadu vecuma, taču finansējuma trūkuma dēļ vēl nav piedalījusies daudzās sacensībās, informē trenere Olga Kovaļkova. Līdz ar to būtu ļoti labi, ja mūsu jaunajai talantei atrastos kāds sponsors.

"Kristal Ice" kluba vadītāja un trenere Olga Kovaļkova, daiļslidotāja Marija Boļševa. Foto: iSP Live

Puišu junioru sacensībās mūsu Daniels Kočkers (131.73) ieguva 13. vietu. Atgādinām, ka sieviešu sacensībās Angelina Kučvaļska izcīnīja 11. pozīciju, bet ledus dejās Latvijas duets Aurēlija Ipolito un Dž. T. Mišels izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu.

"Kristal Ice" kluba organizētās "Volvo Open Cup" sacensības notika dažādās disciplīnās un vecuma grupās. Kopumā piedalījās gandrīz 630 sportisti no 38 valstīm.

Izmantotie resursi:
kristalice.lv