Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs "Grand Prix" piektajā posmā Maskavā izcīna sesto vietu

Rolands Eliņš

Vasiļjevs "Grand Prix" piektajā posmā Maskavā izcīna sesto vietu
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Maskavā izcīnīja sesto vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" sērijas piektajā posmā.

Vasiļjevs izvēles programmā tika novērtēts ar 154,01 punktu. Par tehniskajiem elementiem viņš saņēma 71,79 punktus, bet par programmas komponentēm - 83,22 punktus. Šāds rezultāts Latvijas sportistam ļāva ieņemt vien desmito vietu. Piektdien īsajā programmā Vasiļjevs ieguva 87,08 punktus un piekto vietu, tādējādi kopvērtējumā izcīnīta sestā pozīcija.

Izvēles programmā uzvaru izcīnīja šī gada Eiropas vicečempions, Krievijas daiļslidotājas Aleksandrs Samarins, kurš nopelnīja 171,64 punktus. Otro vietu ieguva viņa tautietis Dmitrijs Alijevs ar 169,24 punktiem, bet labāko trijnieku šajā disciplīnā ar 165,33 punktiem noslēdza vēl viens mājinieks Makars Ignatovs.

Pirmo trīs vietu sportisti šādas pozīcijas ieguva arī piektdien īsajā programmā, līdz ar to vietu sadalījums kopvērtējumā palika nemainīgs.

Katrā "Grand Prix" posmā piedalās 12 daiļslidotāji.

Šosezon "Grand Prix" sacensībās ir seši posmi, taču sportistiem ļauts piedalīties ne vairāk kā divos. Oktobra beigās savā pirmajā "Grand Prix" posmā Vasiļjevs izcīnīja piekto vietu.

Labu rezultātu gadījumā Vasiļjevs var iekļūt starp sešiem labākajiem daiļslidotājiem, kuri no 5. līdz 8.decembrim piedalīsies "Grand Prix" finālā, kas notiks Turīnā.

Vasiļjevs pērn debitēja olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā izcīnot 19.vietu, bet pagājušā gada Eiropas čempionātā viņš bija ceturtais, kamēr pasaules čempionātā ieguva sesto pozīciju. Šosezon viņš Vecā kontinenta meistarsacīkstēs samierinājās ar 11.pozīciju, bet pasaules čempionātā bija 21.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA