Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Elvis Opmanis ar jaunu punktu rekordu iekļūst trijniekā FIS sacensībās supergigantā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Elvis Opmanis ar jaunu punktu rekordu iekļūst trijniekā FIS sacensībās supergigantā
Elvis Opmanis (pirmais no labās). Foto no sportista personīgā arhīva.

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs ātrumdisciplīnās Elvis Opmanis 45 dalībnieku vidū Vācijā notikušajās FIS sacensībās supergigantā iekļuva godalgoto trijniekā, piekāpjoties diviem austriešiem un izcīnot trešo vietu. Nopelnītie 53 FIS punkti ir viņa jaunais rekords šajā disciplīnā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas februāra vidū norisināsies Itālijā, janvāra nogalē dažās ātrumsacensībās, ieskaitot nacionālo junioru čempionātu, Vācijā nostartējuši Latvijas izlases dalībnieki Elvis un Lauris Opmaņi. Abi brāļi jau pāris gadus trenējas Austrijā, un atšķirībā no citiem mūsu kalnu slēpotājiem lielāku uzsvaru liek uz ātrumdisciplīnām.

23 gadus vecais Elvis, kurš pagājušajā pasaules čempionātā 2019.gadā piedalījās piecās disciplīnās, ieskaitot gan ļoti grūto nobraucienu (56.vieta), gan supergigantu (44.vieta), Vācijā piedalījās vairākās supergiganta sacensībās. Savā karjerā viņš vairākas reizes ir bijis trijniekā FIS sacensībās, bet tagad Getšenā pirmo reizi to paveica supergigantā. Elvis trasi veica 54,68 sekundēs, uzvarētajam zaudējot pussekundi un nopelnot 53 FIS punktus, kas ir par sešiem ar pusi punktiem labāk nekā iepriekšējais gandrīz trīs gadus vecais rekords šajā disciplīnā.

Jaunākais brālis Lauris, kuram vēl ir 19 gadu, spēja apsteigt vairāk nekā pusi konkurentu un ieņemt 17.vietu (+1,73 sekundes; 79 FIS punkti).

     [+] [-]

, 2021-01-30 02:57, pirms 3 gadiem
Kā gribētos sagaidīt to brīdi, kad būs kāds Latvijas pārstāvis, kura startiem varētu sekot līdzi kalnu slēpošanas Pasaules kausā! Lai nevajadzētu fanot par skandināviem, bet par savējiem! Taču jau vairāk kā 25 gadu laikā nekas reāls nav sanācis, lai gan cerību stariņi brīžiem uzspīdēja, bet...