Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka un Bikše starp atpalicējiem PK distanču slēpošanā sprinta kvalifikācijā

Agris Suveizda

Eiduka un Bikše starp atpalicējiem PK distanču slēpošanā sprinta kvalifikācijā
Indulis Bikše. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas distanču slēpotāji Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše sestdien Somijā Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā sprinta kvalifikācijās ieņēma attiecīgi 66. un 82.vietu, turpmākajām cīņām nekvalificējoties.

iduka 1.4 kilometrus klasiskajā stilā veica trīs minūtēs un 22,58 sekundēs, kas bija 66. labākais rezultāts 73 distanču slēpotāju konkurencē. U-23 sportistu konkurencē tas bija 12.rezultāts. Par savu sniegumu viņa tika pie 177,31 FIS punkta. Kvalifikācijā ātrākā bija krieviete Natālija Ņeprajeva, kura bija 26,08 sekundes ātrāka par Eiduku.

Tikmēr Bikše šo pašu distanci veica divās minūtēs un 51,44 sekundē, ieņemdams priekšpēdējo vietu starp 83 sportistiem. Viņš tika pie 181,19 FIS punktiem. Vīriem kvalifikācijā uzvarēja talantīgais norvēģis Juhaness Klēbo, kurš bija 22,49 sekundes ātrāks bar Bikši. Finālsacensībām kvalificējās 30 labākie sportisti.

Dāmām finālā uzvaru izcīnīja krieviete Jūlija Belorukova, kura finišēja pēc divām minūtēm un 52,62 sekundēm, par 1,12 sekundi pārspējot zviedrieti Maju Dālkvistu, kamēr trešā bija vēl viena zviedriete Īda Ingermarsdotere, kura atpalika 1,51 sekundi.

Tāpat arī vīriem pirmais finišēja Krievijas pārstāvis, uzvaru svinot Aleksandram Boļšunovam, viņam dramatiskā finišā pārspējot Klēbo. Boļšunovs finišēja pēc divām minūtēm un 29,35 sekundēm, bet Klēbo viņam zaudēja 0,31 sekundi. Tikmēr trešais bija norvēģis Eiriks Brandsdāls, kurš atpalika 1,35 sekundes.

Ar sacensībām sprintā sestdien sākās jaunā Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Rīt sportisti sacentīsies desmit un 15 kilometru distancēs klasiskajā stilā.

Izmantotie resursi:
LETA