Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 34.vieta pasaules junioru čempionāta 15 kilometru distancē

Andrejs Siliņš

Eidukai 34.vieta pasaules junioru čempionāta 15 kilometru distancē
Patrīcija Eiduka. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien Somijā izcīnīja 32.vietu pasaules junioru čempionāta 15 kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopēju startu.

Pie savas otrās zelta medaļas šajās meistarsacīkstēs tika zviedriete Frīda Kārlsone, kura finišu sasniedza pēc 40 minūtēm un 45,3 sekundēm, viņai par 52,1 sekundi apsteidzot norvēģieti Helēnu Mariju Fosesholmu. Tikmēr pie bronzas tika somiete Anita Korva, kura bija vēl sešas sekundes lēnāka.

Savukārt Eiduka no uzvarētājas atpalika par četrām minūtēm un 41,1 sekundi, kas viņai deva 34.vietu. Vairāk nekā divas trešdaļas no distances viņa bija pirmajā trīsdesmitniekā, bet pēdējos kilometros atkāpās uz ceturto desmitu. Eiduka par savu rezultātu nopelnīja 205,06 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Sacensībās juniorēm uz starta izgāja 70 distanču slēpotājas, no kurām finišu sasniedza 66 sportistes.

Jau ziņots, ka Eiduka svētdien ieņēma 36.vietu sprintā, bet otrdien ierindojās augstajā 11.pozīcijā piecu kilometru brīvā stila slēpojumā ar atsevišķu startu.

Pasaules junioru un U-23 čempionāts Lahti ilgs līdz sestdienai.

Izmantotie resursi:
LETA